Chapter three

2.1K 100 7
                                    

Našla sam Petera sa cigaretom u rukama i mnoštvom praznih flaša od piva oko njega. Počeo je da mrmlja neke nerazumljive riječi, na što sam ja samo odmahnula glavom i zaobišla ga. Ovaj će me čovjek svojim ponašanjem jednoga dana dovesti do ludila. Pitam se kako sam do sada ostala normalna?

Odlučila sam da na glas ništa ne komentarišem pa sam se zaputila ka maminoj sobi. Srce mi se cjepalo kada sam je vidjela kako onakva bolesna mora da sve ovo trpi i gleda. Da može govoriti vjerovatno bi nekako urazumila Petera, ali nažalost ne može. Najgore od svega je što je Peter u pravu kada kaže da sam ja kriva zbog toga. Da li je u pravu? To ni sama ne znam. Samo znam da meni grižnja savjesti radi. Ali u tom slučaju bi i njemu trebala zbog svega što mi je učinio u mom prokletom životu.

Primjetila sam da mama spava pa je nisam htjela buditi. Polako sam izašla iz njene sobe te se zaputila ka svojoj. Sjela sam na krevet pokušavajući da smislim šta da obučem večeras. Ipak će me Melody sa nekim upoznati, pa pretpostavljam da bih trebala ostaviti dobar dojam. Ko god to bio ne želim ispasti neka glupača, što na neki način i jesam. Pretjerujem sa samokritikovanjem. To je loše za samopouzdanje, koje ja baš trebam.

Iz ormara sam izvukla teksas šorts i crnu atlet majicu. U ovoj kombinaciji mi se ističu obline, kojih je i previše. Nekada skoro sam se pomirila sa svojim izgledom, nakon nekoliko godina pokušavanja da skinem kilograme. Htjela sam da budem vitka, ali mi to nikada nije pošlo za rukom. Za razliku od Melody, koja je bez obzira na to što jede oduvijek imala vitku figuru.

***

Ušla sam u glupu zgradu bez lifta, te se počela penjati na treći sprat. Nadam se da nisam mnogo zakasnila, jer će me u tom slučaju Mel zadavit. Obrisala sam znoj sa čela, te pokucala na vrata. Ovo penjanje me mnogo izmorilo.

Vrata su se otvorila, ali na njima nije stajla Mel, nego prezgodno-savršen dečko. Crne farmerke, siva majica kroz koju mu se vide mišići. Prelijepo lice i jebeno savršena crna kosa. Nadam se da je on taj sa kim me Mel htjela upoznati, a ne san. Pročistila sam grlo u namjeri da samu sebe spriječim u daljem gutanju pogledom tog savršenka kojem ne znam ni ime.

-Hej.. Ja sam Sarah. -nasmiješila sam mu se te pružila ruku. No moja ruka je samo ostala visiti u zraku, što me natjeralo da se još više zacrvenim. Taj dečko hladnog pogleda će me dovesti do ludila svojim prejebenim izgledom.

-Kako god.. Uđi.. -promrmljao je tako da sam ga jedva razumila. Jako mrzim da imam posla sa ufuranim ljudima kao što je ovaj lik ispred mene. Moraću da pitam Mel za dozvolu da ga izmlatim i onda će se valjda naučiti ponašanju. Sebi u njedra sam opsovala te ljuti prošla pored njega. Kreten. Ta riječ ga savršeno opisuje.

Čim sam ušla u dnevni moja drugarica me srdačno dočekala. Žvali se na krevetu sa Harryem. Ma krasno. Znači ona me ovde pozvala da gledam njih dvoje kako se ljube ili da se nerviram zbog gospodina Ufuranog.. Hm, dobar nadimak za lika kojem ne znam niti ime, a pravo da kažem i ne zanima me. Glasno sam pročistila grlo što je natjeralo golupčiće da se prestanu ljubiti i konačno me dožive.

-Vidim uživate. -ubacila sam jedan od svojih kretenskih komentara, na koji se oni nisu obazirali. Melody je ustala te došla de mene.

-Sarah.. -rekla je sa smiješkom privlačeći me u zagrljaj. Uzvratila sam te se malo odmakla o nje. Očima mi je pokazivala nekakve signale koje ja nisam mogla shvatiti. Ili sam ja glupa ili ona mene zajebaje? Misli na gospodina Ufuranog. Odjednom je moja podsvjest od nikud progovorila. Zar stvarno misli na njega. Tek sada shvatm na šta je ona mislila kada je rekla da me sa nekim mora upoznati. Pa kad si glupa! Hej podsvjesti, nemaš pravo da me vrijeđaš samo zato što se nalaziš u pametnom mozgu. Nasmijala sam se svojim ludim mislima te sjela na fotelju. Što dalje o Ufuranog i što dalje od golupčića.

-Ovo ti je Zayn, ako se niste već upoznali. -rekla je i od mene samo dobila prevrtanje očima. Znači Ufurani se zove Zayn. Zanimljivo.

Primjetila sam zdjelu sa porodičnim sladoledom na stolu što je izvuklo ogroman osmijeh na moje lice. Uzela sam sladoled i krenula se daviti njime. Melody i Harry su bili zaokupirani svojim razgovorom koji mene nije zanimao, ali zato je Zayn gledao mene. Okrenula sam se ke njemu pogledavši ga sa dignutom obrvom. Nema me pravo promatrati. Samo se nasmiješio te skrenuo pogled. O moj Bože kako ima divan osmijeh. Prestani. Lijep je on, ali ja pod hitno moram zaustaviti svoje misli prije nego što odu predaleko. A opšte je poznato da moja mašta nema granice.

Melody je bacila prijekorni pogled ka meni koji je značio da bih se trebala početi ponašati. Moja podsvjest je bila u pravu-pozvana sam tu zbog Zayna. Po Melody je bolje da ništa ne pokušava, ali poznavajući nju, neće se tek tako lako moći kontrolisati.

Pokušavala sam smisliti kako da počnem razgovor sa Zaynom, ali mi ništa nije padalo na pamet. Nije meni problem smisliti temu. Meni je problem to što će me on opet iskulirati i onda ću ja ispasti budala. Primjetila sam da me opet gleda, ali ovaj put nisam ništa činila. Samo sam ga nastavila promatrati. Ima stvarno lijepe crte lica i poprilično je zgodan. Od kuda Melody ideja da se njemu mogla svidjeti neka tamo Sarah? Mislim nisam ni ja za baciti, ali je moja podsvjest kao i uvijek u pravu.

-Znate nešto sam razmišljala..-odjednom je progovorila Melody. Dok je ona razmišljala ovo po mene neće ispasti dobro. Boga pitaj kakvu je glupost sada smislila. -Šta kažete na dupli dejt? -upitala je na što su moja usta pala do poda. Ne misli valjda da ću ja ići na dejt sa Zaynom. O da, itekako misli. Ona stvarno nije normalna ako je mislila da ćemo na to pristati. Pogotovo Zayn.

-Super ideja. -rekao je Harry i od mene dobio ubitačni pogled. Ja ne želim ništa da kažem. Neka Zayn prvi kaže ne, a onda ću ja da se složim sa njim.

-Ja se slažem. -nezainteresovano je rekao i od mene dobio iznenađeni pogled. Šok! Nevjerica! Zayn sa mnom želi ići na dejt. A ja? Ja ni sama ne znam šta želim. Iako stojim iza toga da mrzim ufurane ljude, moram priznati da mi se Zayn sviđa. Ali da li želim ići na dejt sa njim?

_____________________________________________________________

E to ćemo saznati u sledećem nastavku. Opet nije nešto dugo, ali pored starijeg brata koji mi prati svaki korak-prosto je nemoguće napisati duže. Komentaršite i lajkujte, jer puno znači vaše mišljenje. Ne znam kada ću pisati i dalje, jer moram poravljati kečeve iz istorije i fizike.

Everything Has ChangedOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz