Chapter twenty six

792 62 3
                                    

-Mi za tri dana krećemo na turneju... –čim je izgovorio je riječi, spustila sam pogled, ne želeći da pokazujem koliko mi je teško. Ne želim praviti dramu oko svega toga. No pored svih problema i svega stvarno mi nije trebalo i da budem rastavljena od Zayna. I plašim se da će na turneji naći neku drugu i da će mene zaboraviti.

-Na koliko dugo? –upitala sam ga, trudeći se da ne zvučim uznemireno. Ne želim da njemu samo još više otežavam.

-Pa nešto manje od godine dana. –imam osjećaj kao da se cijeli stan okrenuo oko mene. Znali on koliko je to dugo? Pa kako ću godinu dana da izdržim bez njega? On mi nedostaje ako ga ne vidim pola sata, a sada bih ja trebala biti bez njega godinu dana.

-Volim te, znaš? –njegove riječi su ubrzale rad mog srca. Nasmiješila sam se na riječi koje toliko volim da čujem te zarila svoju glavu u njegove grudi. Želim ostati ovako zauvijek.

-I ja tebe. –odgovorila sam i blago se uzdiglai spojila naše usne. Zayn se na to nasmiješio i jednu ruku smjestio na moje dupe, dok mi je drugom nježno prelazio preko leđa. Moje ruke su se našle u njegovoj kosi koja će mi toliko nedostajati kada odem. Najradije bih otišla sa njim na turneju, ali godina dana je previše. Već sam izgubila pola godine, a planiram se vratiti na fakultet. No neću se sada zamarati ružnim mislima nego ću pokušati da maksimalno iskoristim preostalo vrijeme. Jer ću oskoro moći samo da maštam o njegovim usnama i poljupcima.

***

Ležala sam na krevetu, pokušavajući da se riješim zbrke u mojoj glavi. I dalje ne znam šta se desilo sa Harryem i Melody onaj dan. Iako me jako zanima, samu sebe zaustavljam da ga nazovem. Sada čekam. Ako mu nije rekla, nazvaće me. Samo se plašim da se Melody nije izvukla pomoću neke laži. Zna to često raditi kada se nađe u nezgodnim situacijama kao što je ova. No nisu mi njih dvoje jedini problem. Tu je i Zayn, koji odlazi sutra. I kako vrijeme prolazi ja se osjećam sve tužnije, iako to ne pokazujem Zaynu i ostalima. Ne želim ispasti neka upalešena glupača koja strahuje da će joj neka ljepotica u nekoj dalekoj zemlji oteti dečka. Samo što me taj nekakav gadan predosjećaj ne napušta nikako.

Začula sam iritantno zvono na vratima koje me netjeralo da ustanem. Pomislila bih da je Zayn, da nije otišao od mene prije samo par minuta. Što znači da na vratima nije niko bitan.

Otvorila sam vrata i ugledala visku plavokosu djevojku. Izgledala mi je poznato, ali ne znam ko je ona. Gdje li sam je prije vidjela?

-Hej Sarah. Sjećaš me se? –upitala je sa američkim akcentom. Namrštila sam se pokušavajući da odgonetnem ko je dođavola ta djevojka. Ona mene poznaje, ali je se ja ne sjećam. Čudno.

-Ne, ti si? –upitala sam je sa zbunjenim izrazom lica. Ona se na to nasmijala.

-Pa to sam ja. Lindsey. –moja ruka je momentalno završila na mom čelu. Pa to je moja rodica. Kako je moguće da je nisam prepoznala?

-Lin, to si ti? Ne mogu da vjerujem koliko si se promijenila. –konstantovala sam nakon što sam je odmjerila od glave do pete. Visoka je kao i prije, samo što je sada mršava. Prije je bila užasno debela, a sada je kao druga osoba. Izgledala je poput Viktorijnih Anđelica i na trenutak sam osjetila ljubomoru. Zašto ja nisam takva? Nego sam ružna i sva nikakva.

Pošto nisam znala šta drugo učiniti, povukla sam je u zagrljaj. Nas dvije nikada nismo imale neki pretjerano dobar odnos. Znale smo provoditi klavlitetno vrijeme zajedno, dok je dolazila. Ali već je nisam vidjela 3 godine.

-Hajde uđi. –nasmiješila sam joj se i otvorila vrata šire da bi mogla ući. Prije nego što sam zatvorila vrata, nisam mogla a da ne primjetim  BMW-a ispred. Ne znam koja je marka, ali znam da je to izuzetno skup auto. Jer je njena porodica bogata. Otac joj je režirao neke od najboljih filmova na svijetu. Ugledan čovjek u svijetu filma, Nicholas Stoller. –Sjedi. –pokazala sam joj ka kauču preko puta mene. Namiješila se te sjela na kauč pazeći da ne pogužva haljinu.

-Znam da se nismo dugo vidjele i oprosti zbog toga. Ali sam poslednjih godina radila mnogo na svojoj karijeri i nisam imala vremena da dođem. Ali sada sam tu zato što te moram pitati nešto veoma bitno. –prevernula sam očima, znajući da je došla zbog neke svoje koristi. Možda hoće da nagovorim Zayna da glumi u nekom filmu njenog oca? Ne bi me čudilo da je to u pitanju. –Moj tata i ja ćemo narednih dana snimati film ovdje u Londonu. –zbunjeno sam je pogledala ne shvaćajući kakve to veze sa mnom ima. –Da li želiš da glumiš u njemu? –izgovorila je riječi koje čitav život priželjkujem da čujem. Usta su mi momentalno odjetjela do poda i nisam mogla da vjerujem da ja ovo ne sanjam.

-Lin, reci mi da se ne šališ! –upitala sam je približavajući joj se. Ustala je sa kauča i sa osmijehom na licu odmahnula glavom. Snažno sam obmotala ruke oko nje i ovaj out je zagrlila od srca.

-Nije šala. Želim da glumiš u mom filmu. -

_______________________________________________

Opet nastavak kratak i ja razočarana. No što je tu je.

Everything Has ChangedWhere stories live. Discover now