Chapter nine

1.7K 92 15
                                    

Baš kada su se naše usne trebale spojiti, iza mene se začulo neko kašljanje. Momentalno sam se odmakla od Zayna okrenuvši se. Ugledala sam Melody i Harrya kako nam se smiju. Je li normalno to što želim propasti u zemlju istog trena?

-Ovo je javno mjesto, samo da vas napomenem. -rekao je Harry nekim šaljivim tonom. Moje lice je svake sekunde mjenjalo boju.

-Reče lik čiji se jezik svaki minut zaglavljuje u Melodynim ustima. -ove riječi su zapravo trebale biti samo misli, ali sam ih nekako izgovorila na glas. Sada smo se Zayn i ja smijali, a ovo dvoje su stajali posramljeni. Još ne vjerujem da sam ja ovo rekla, ali moram priznati da je osjećaj dobar.

-Konačno neko da spusti Harrya. -rekao je Zayn zadirkujuci Harrya, koji je ljutito gledao u stranu. Samo sam napravila nevinu facu kada je Melodyn pogled uhvatio moj.

-Idemo? -upitala sam i oni su svi klimnuli glavama. -Ja idem u ovom pravcu kuci. -pokazala sam ka pravcu suprotno od Melodynog stana. Predpostavljam da ce oni ici tamo.

-Otpratiću te. -na Zaynove riječi su odmah pocela došaptavanja između ovo dvoje. Klimnula sam glavom i nasmiješila se na to. Vjerovatno hoće da nastavite tamo gdje su vas prekinuli. Baš tome se i nadam svo ovo vrijeme.

-Vidimo se. -rekla sam poljubivši Melody u obraz. Harryu sam posala samo jedan osmijeh, jer ga ne planiram ljubiti. Zayn se pozdravio sa njima i onda smo krenuli.

-Koristite kondom! -viknula nam je Mel, kada smo se malo udaljili. Svi koji su bili tu su se okrenuli ka nama, dok je moje lice preplavilo crvenilo.Spustila sam pogled jer mi je bilo neugodno da gledam u Zayna nakon toga. Kako cu se samo osvetiti Melody! Ne samo zbog ovoga, nego što je malo falilo da me Zayn poljubi. Prokleti bili i Harry i ona. Kako to razmišljaš? ccc Zezala me moja podsvjest. Istina, čudno sam razmišljala. Ali valjda se probudila ta moja perverzna strana. Vjerujem da nju svako posjeduje. Pa cak i dobrica kao ja. Urzo smo bili ispred moje kuce.

-Nadam se da si se provela lijepo veceras. -rekao je, iako je to više bilo pitanje.

-Jesam, bilo je lijepo. -nasmiješila sam se. Da imam jebene hrabrosti dodala bih "Bilo bi savršeno, da nas kreteni nisu prekinuli kada smo se skoro poljubili". Ali to sam mogla govoriti samo u sebi, jer sam jedna velika kukavica. -Vidimo se. -rekla sam i okrenula se u namjeri da udem u kuću, no njegova ruka me zaustavila. Okrenuo me ka sebi, i prije nego što sam mogla bilo šta reci ili uraditi, spustio je nježni poljubac na moj obraz. Zbunjeno sam se nasmiješila i pod utiskom njegovih mekih usana na mom licu, otvorila vrata kuće. Prije nego što sam ušla u kuću, bacila sam jedan pogled ka Zaynu. Nisam mogla, a da ne primjetim njegovo  lijepo, veliko dupe (morala sam :''''''')) Nasmijala sam se samoj sebi zatvorivši vrata od kuće. No osmijeh sa lica mi je spao kada sam ugledala moga oca, čiji je ljutiti pogled bio usmjeren na mene. Nisam bila spremna, kao ni raspoložena za još jednu svađu. No plašim se da je to sada neizbježno. Pokušavala sam da shvatim da li je pio pijan, jer je sa njim tako lakše "razgovarati".

-Gdje si ti do sada? -upitao me sa ozbiljnim izrazom lica. Duboko sam udahnula, te polako izdahnula. Bićeš dobra Sarah. Nećeš se opet iznervirati.

-Bila sam u bioskopu. -hladnokrvno sam odgovorila. Strašno sam mrzila ovakve situacije kada me ispituje.

-Sa kim? -šta on glumi nekog inspektora ili koji kurac? Digla sam obrvu i poslala mu jedan hladni pogled.

-Sa Melody, Harryem i Zaynom. -odgovorila sam, a on je spojio obrve. Namjerno sam pomenula Zayna i Harrya, jer on ne zna ko su oni.

-Ko su Harry i Zayn? -oke, uvjerila sam se, on jebeno glumi inspektora. On ne shvata koliko je ovo meni smorno? Shvata, ali ga nije briga.

-Harry je Melodyn decko, a Zayn je njegov najbolji drug. -pricala sam praveći se da su mi trenutno nokti i nevidljivo blato ispod njih zanimljivije.

Everything Has ChangedWhere stories live. Discover now