Chapter twenty nine

825 55 5
                                    

Taj neko mi je polako skidao povez i jedva sam čekala samo da ga vidim. Da, to je bio Zayn. Nakon dva mjeseca je stajao ispred mene i izgledao je bolje nego ikada. Kao i po običaju bio je u crnom izdanju i njegova kosa je bila duža. Rekla sam mu da je smije samo malo skratiti i to je i učinio.

-Zayn? –zbunjeno sam ga upitala. On je na licu imao slatki osmijeh, ali i dalje mu je izraz bio nedefinisan. Zašto je ovdje? Možda hoće da raskine sa mnom lice u lice? Uvijek mislim na najgore.

-Ja sam mislio da si me poželjela. –podigao je jednu obrvu i još malo razvukao osmijeh licem. Tako ga želim poljubiti, ali ne znam da li mi je to dobra ideja nakon one svađe. –Zaista ne znaš zašto sam došao? Ne znaš šta je danas? E pa onda pogledaj gore. –rukom mi je pokazao ka nebu i ja sam samo zbunjeno gledala jer nije bilo ničega, samo zvijezde na nebu. No ubrzo je iznad nas naišao helikopter. Namrštila sam se, dok se on zaustavljao negdje iznad nas. Moj zbunjeni pogled sam bacila na Zayna koji se smiješio i gledao u onaj helikopter. Vrata helikoptera su se otvorila i odjednom je ispušteno nekakvo platno. Na njemu je pisalo „Happy birthday Sarah!“. Moja usta su pala do poda. Pa meni je danas rođendan? Prosto je nemoguće da sam to zaboravila. Još je napisano ljubičastom bojom, koja je moja omiljena. Okrenula sam se ka Zaynu, sa i dalje iznenađenim izrazom lica, i nisam znala šta da mu kažem. Mislila sam da je ljut na mene nakon one svađe ili nešto, ali on je došao tu iz LA i pripremio mi iznenađenje. –Srećan rođendan, svađalice. –rekao je sa osmijehom na licu.

-Hvala ti. No znači li to da nisi ljut na mene? –zbunjeno sam ga upitala. On se glasno nasmijao te klimuo glavom.

-Ne, jer si ti ta koja ima pravo biti ljuta. Oprosti mi. Nadam se da će ovo pomoći. –iza leđa je izvukao buket sa cvijećem. I to ne bilo kakvim cvijećem, nego ružičastim orhidejama, koje su moje najdraže. Uzela sam orhideje i nasmijala se. Zapamtio je da su mi ove omiljene? Kako je pažljiv i romantičan i kako sada ja budem ljuta na njega? To je prosto nemoguće.

-Izvinjenje prihvaćeno. Zahvali se orhidejama. –namignula sam mu, mirišući predivno cvijeće. Iza Zaynovih leđa sam ugledala Melody kako nam se približava. Znači i ona je učestvovala u ovome? Divno.

-Srećan rođendan Sarah. –nasmiješila se te me zagrlila. Uzvratila sam zagrljaj smijajući se iskrenije nego ikada. Zaista mi je trebalo nešto ovakvo da me oraspoloži.

-Hvala ti puno. Ali sada me izvini jer sam poželjela svog dečka. –rekla sam i povukla Zayna za ruku.

-Ne brini se ti za mene. I ja sam svog. –zbunjeno sam pogledala ka njoj i ona mi je pokazala ka Harryu. Znači i on je došao? Ali kako? Znači on joj je oprostio. Shvativši zašto sam zbunjena, klimnula je glavom i nasmijala se. Drago mi je da je sada sve na svom mjestu. –Hajde Zayn, idemo. –rekla sam mu i povukla ga. Idemo pravo u moj stan. I ne, ne planiram samo tako da pređem preko svega.

***

Čim smo ušli u moj stan, Zayn me pribio uz zid i spustio svoje usne na moje. Nasmijala sam se na njegove usne, što je izazvalo vibracije u poljupcu, koji je postajao sve strastveniji. Jedna ruka mu je odlutala do moja butine i tako me podigao od tla. Uhvatio me i drugom rukom i, ne prekidajući poljubac, ponio me u moju sobu. Do trenutka kada me spustio na krevet i legao preko mene, nisam shvatala koliko je on meni zapravo nedostajao i koliko ga želim osjetiti u sebi (ovo ne liči na Sarah lol). Zaynove ruke su šetale svuda po mom tijelu, dok mu usne nisu napuštale moje. Nestrpljivo sam mu svukla majicu, dobijajući pogled na njegov razvijeni torzo. Zayn se vragolasto nasmiješio ka meni, prije nego što je i on meni svukao majicu. U poređenju na naš prvi put, ovo je bilo mnogo bolje. Zapravo sam ličila na neku iskusnu osobu. A prava istina je da me Zayn naučio svemu i bio mi prvi u svemu vezanom za sex.

Everything Has ChangedWhere stories live. Discover now