Chapter eighteen

1.1K 65 6
                                    

Sarah's POV.

Nakon što sam se osvijestila, smjestili su me u neki zagušljivi podrum. I dalje sam zavezana, a niko ne dolazi da mi kaže zašto sam ovdje i da li ću ikada više ugledati svijetlo dana. Pokušavala sam nekako da se odvežem, no oni moroni su mi prejako stegnuli uže oko ruke. Ugledala sam blagu svijetlost prilikom otvaranja vrata. Okrenula sam se pokušavajući da shvatim ko je ušao unutra.

-Perrie? -upitala sam i onda su se vrata skroz otvorila. Sada sam sa sigurnošću mogla vidjeti da je to ona. Djevojka koja me otela i ujedno Zaynova bivša.

-Da, ja sam srećo. -zadnju riječ je izgovorila sa dozom sarkazma te se glasno i zlobno nasmijala. Okrenula se i nešto pokazala rukom čovjeku koji stoji iza nje. On mi se približio, grubo me uhvativši za ruke i podignuvši me sa prašnjavog kreveta. Pokušala sam se nekako otrgnuti iz njegovog stiska, no on me snažno i grubo gurao ka izlasku iz te prostorije.

-Sada ćemo gledati tvog dragog. -rekla je Perrie upalivši bijeli TV. Namrštila sam se i već sledećeg trenutka ugledala dečke na TV. Srce mi je zaigralo kada sam ugledala Zayna kako sjedi u ćošku i tužno gleda u pod. Znači da zna da sam oteta. Pitam se, kako li je njemu sada? Da li se brine za mene? Da li se trudi da me pronađe? Osjeća li se kao i ja? Tužno i jadno. Čula sam da je voditeljica postavila njemu pitanje i tada je on digao pogled.

-Moja djevojka je jutros oteta. I predpostavljam da otmičari žele novac. Pa... Ako je tako, molim vas da mi se javite. Platiću koliko god treba, samo pustite Sarah. -slušajući kako Zayn govori te riječi, neka čudna toplina mi je obuzela srce i na trenutak sam se nasmiješila. Stalo mu je do mene i brine se. Moj pogled je odletio do Perrie koja se nervozno šetka po sobi. Nije joj baš drago što čuje ove riječi. Nisam mogla izdržati, a da se ne nasmijem glasno. Htjela sam je iznervirati još više. Njen ljutiti pogled se zaustavio na meni. Brzo mi je prišla i snažno me uhvatila za kosu. Iako me to boli, nastavila sam da joj se smijem u facu.

-Jesi čula? Zayn se brine za mene. Bolje ti je da ga zaboraviš! -ni sama ne znam kako, ali izgovorila sam te riječi. Htjela sam da je boli srce. Možda mene povrijeđuje fizički, ali znam da su Zaynove riječi zadale bol njenom  srcu.

-Oh, vjeruj mi da će te Zayn zaboraviti. Kada završim sa tobom, on će mi se vratiti i biće tamo gdje i pripada. -pustila mi je kosu i opet nešto pokazala rukom čovjeku koji se stajao iza nje. U sobu je tada ušao muškarac 30-tih godina te prišao meni i vratio me nazad u podrum. No on nije izlazio nego me bacio na krevet te legao preko mene. -Srećno! -dobacila je Perrie i izašla vani iz podruma. Tek sada shvatam šta ovaj čovjek planira uraditi. Tek sada shvatam da je on tu zato što me treba silovati. Odvezao mi je ruke i noge i skroz me stisnuo uz krevet. Pokušavala sam shvatiti imam li izlaza, no strah mi nije dopuštao da mislim pravo.

-Sada ćemo se malo zabaviti. -njegove riječi su potjerale one jadne i histerične suze niz moje lice. Bila sam jako uplašena, no nisam se planirala tek tako predati. Zategnula sam šaku koliko god sam mogla i udarila ga u nos. Jauknuo je i uhvatio se za nos iz koga je potekla krv. Nisam ni sama znala da ima toliko snage u meni. Ali plašim se da sam ga ovim uspjela sam još više naljutiti. Brzo sam ustala sa kreveta i potrčala prema vratima, ignorišući bol koju osjećam od silnih odaraca Perrinih pomagača. Pokušala sam ih otvoriti, no bila su zaključana. On se glasno i ljutito nasmijao te krenuo ka meni. Disanje mi je postalo otežano od straha koji je sve više rastao u meni. Nisam na ovaj način htjela izgubiti svoju nevinost. Moram se nekako spasiti. Moram. Samo kako? Čini mi se kao da rješenje ne postoji. Pokušala sam igrati na jedinu preostalu kartu. Zategnula sam nogu i udarila ga u međunožje. Iste sekunde je pao i počeo se savijati od bola. Sada treba da dođem do ključa. Koji je kod njega.

-Kučko! -viknuo je dok se i dalje presavijao od bola. Iskoristila sam priliku i udarila ga nogom u lice. Primjetila sam da mu je ključ ispao i odmah sam potrčala da ga uzmem. Nekako mi je to pošlo za rukom. Požurila sam sa otključavanjem vrata, dok mi se on polako približavao. Čim sam otvorila vrata, susrela sam se sa Perrie.

-Nisam mislila da si toliko jaka, no nažalost-to nije dovoljno. -rekla je i gurnula me nazad u sobu. Odmah sam se okrenula ka njemu koji je sada stajao na nogama. Snažno me uhvatio i bacio na krevet. Uzeo je uže i uprkost svom mom vrištanju i grebanju uspio me zavezati za krevet. Sada sam već plakala iz sveg glasa, Jer shvatam da mi više nema spasa. Ovaj čovjek ovdje će da me siluje.

Zayn's POV.

Nema nikakvog traga od Sarah. Policija je traži, ali bezuspješno. Htio sam je sam tražiti, no dečki i policija me nisu pustili. Kažu da je preopasno za mene. No nije me briga. Samo želim da je što prije nađem živu i zdravu.

Telefon mi je zavibrirao i iste sekunde sam ga uzeo u nadi da je nešto u vezi Sarah. Otvorio sam poruku i vidio da je to neki snimak. Otvorio sam ga i na njemu se pojavila Perrie. Namrštio sam se i pojačao ton.

-Dragi Zayn, sigurno se pitaš gdje ti je Sarah. -čim je to izgovorila skočio sam sa stolice pridobijajući začuđene poglede od dečkih. Rukom sam im pokazao da priđu i da budu tihi. -Iako na to nisi pomislio, ja sam je otela. No ona nije bila poslušna pa je dobila kaznu. Nadam se da ćeš nekako moći gledati ovo. -tada je nestala Perrie i pojavio se prizor zbog kojeg mi je srce zastalo. Neki divljak je silovao Sarah, dok je ona vikala moje ime, dok me zvala da joj pomognem. Ljutito sam bacio telefon i on se rasparčao na komadiće. Suze su mi odmah krenule niz lice i samo sam htio otići tamo i ubiti onog monstruma koji je to učinio. Prvo lomljivo što sam ugledao bila je vaza sa cvijećem, koja je iste sekunde završila na zidu.

-Zayn, smiri se. -rekao mi je Liam te me uhvatio za ramena pokušavajući nekako da me smiri. Nisam se obazirao na njegovve riječi, nego sam lomio sve što mi se našlo pod rukom. Liam je uporno pokušavao da me zaustavi, tako da sam na kraju i njega gurnuo. Harry i Louis su mi prišli, dok je Niall pomagao Liamu da ustane.

-Pustite me svi na miru! Ne mogu se smiriti! Ne mogu! Jebite se svi više! -vikao sam iz sveg glasa ka njima, iako niko od njih nije bio kriv. Ja sam ovdje jedini krivac. Ja! I niko drugi. Izašao sam vani i zaputio se ka policijskoj stanici. Sarahina slika mi nikako  nije izlazila iz glave. Ima da ubijem ono govno! Samo da ih nađem.

Sarah's POV.

Osjećam se tako jadno, bespomoćno i u ovom trenutku samo želim umrijeti. Ne želim više da živim. Kako ću posle svega Zayna pogledati u oči? Kako? On mi je trebao biti prvi... Ali ne, ja sam jebeno slilovana. Mislim da ja još nisam zapravo svjesna onoga što se desilo. Tek kada prođe malo vremena, tek tada ću shvatiti šta se meni zapravo desilo. Sada ne želim misliti o tome. Ne želim se prisjećati njegovih prljavih ruku na meni. Želim misliti o nečemu lijepom. Jedino lijepo u mom sjebanom životu jeste Zayn. Osoba koju sam za kratko vrijeme jako zavoljela i bez koje ne bih mogla zamisliti svoj život. Nešto najdivnije što se nekome može desiti. Nisam mislila da nekog dečka mogu toliko voljeti. To nekako nije ličilo na mene. Nije ličilo na mene da budem zaljubljena i u vezi. Iako to osjećam, ja zapravo Zaynu još nisam rekla da ga volim. Pitam se, da li i on osjeća isto? Da li će, ako preživim, kasnije htjeti da bude sa mnom? Bolje mi ja da zaustavim te misli, jer bih mogla otići predaleko. Najbolje mi je da sada spavam. Baš kada sam se okrenula na drugu stranu i zatvorila oči, čula sam kako se vrata otvaraju. Unutra je ušla Perrie sa ogromnim osmijehom na licu. Adrenalin izazavan ljutnjomm je prostujao mojim tijelom kada sam ustala sa kreverta i uprokost boli koju sam osjećala udarila Perrie šakom.

-Kurvo, mrzim te! -viknula sam i pustila suze da mi se slijevaju niz lice. Nije mi više bilo bitno da li će me ona vidjeti kako plačem. Sada mi je samo bilo bitno da joj se osvetim. Bez obzira na to da li će njeni pomoćnici doći tu i ubiti me. Samo mi je bilo bitno da joj se osvetim i ništa drugo.

______________________________________

Nije me bilo 3 dana na wattpadu. Imala sam problema sa internetom. Izvinite zbog toga.

Vidim da vam se ovo sa otmicom i nije svidjelo. No ja sam vam rekla da će se na kraju sve riješiti. Pa vi čitajte ako hoćete.

Ostavite iskren komentar, da znam šta trebam ispraviti.

Love ya xx

Everything Has ChangedNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ