Chapter thirty six

701 61 7
                                    

-Oprosti mi. Nisam htjela. –ispričavala sam mu se, nemajući snage da mu kažem šta se desilo. Znaš, Zayn, ja sam ti se sinoć ljubila sa drugim muškarcem u toaletu. Oh da, i malo je falilo da imamo i sex (mislim ses xd). I to je bilo nakon što sam se ljutila na tebe i dala ti poslednju šansu. To treba da kažem? Ne vjerujem kolika sam ku*ka. Za sve ovo što sam učinila prosto nema opravdanja.

-Popij tabletu, a zatim mi ispričaj šta si uradila. –dodao mi je čašu sa vodom i tabletu. Drhtavim rukama sam je uzela i na brzinu popila. Moj stomak je reagovao na to uopzoravajućim prevertanjem.

-Prvo, treba da znaš da sam bila pod dejstvom alkohola... Znam da to nije neko opravdanje, ali sve što mogu reći jeste da mi je žao. Nisam to trebala učiniti. Nadam se da ćeš mi moći oprostiti... –borila sam se sa suzama, uporno bježeći od njegovog pogleda. –Ja... Ljubila sam se sa Joshom Duhamelom sinoć. –ispalila sam na brzinu, čekajući njegovu reakciju. Naslonio je laktove na koljena i zabio glavu u šake. Nisam znala šta reći niti učiniti kako bih popravila trenutnu situaciju, pa sam čekala da on prvi nešto kaže. Iskreno, plašila sam se njegove reakcije. Prvo zato što bi me mogao ostaviti-to je zadnje što želim. Drugo, uz to je mogao prebiti Josha i tako napraviti još jedan skadal, za koji bi Directioneri optužili mene. I ovaj put bi imali potpuno pravo na to.

-Znači, prevarila si me? –srce mi je zastalo na njegove riječi. Osjećala sam se lođe zbog toga. I on je svojim riječima samo povećao moj osjećaj krivice.

-Ne bih rekla da sam te prevarila... –otpuhnula sam, a on je zakolutao očima. –Bila sam pijana... –nisam uspjela dovršiti rečenicu, a on me prekinuo.

-Dobro, je*eno sam shvatio da si bila pijana! –glasno je vikunuo, da sam ustuknula uplašivši se njegovog glasa. –To nije nikakvo opravdanje! I ja sam se mnogo puta u toku naše veze napio, pa nisam odmah je*eno trčao da se ljubakam sa prvom djevojkom na koju naiđem! –njegove riječi su bile tako okrtune, ali je bio u pravu. To što sam pijana ne opravdava ništa. A još kad bi znao da bih ja to učinila i tijezna... Da li bih? Vjerovatno. Između mene i Josha je sinoć bilo očigledne fizičke privlačnosti i mrzim se što to ne mogu poreći. O moj Bože, tako sam grozna osoba! Volim svog dečka, ali i dalje želim drugog muškarca. Šta dođavola nije u redu sa mnom?!

Ustala sam sa kreveta i stala ispred njega. Blago sam stavila ruku na njegovu, ali je on izmakao.

-Oprosti mi. Nisam htjela. Volim te, znaš to? Nisam te imala namjeru prevariti. –skoro kroz suze sam govorila. San se polako ostvaruje; već ga molim da mi oprosti. Još samo fali da mi kaže kako voli Perrie i onda bi to bilo to.

-Sjedni na krevet. –hladno mi je rekao i ja sam ga neovoljko poslušala. Zagrizao je donju usnu, pokušavajući nešto da mi kaže. Jasno se primijeti koliko oklijeva. –Imam ti nešto reći. Nešto što je po našu vezu gore od tvoje afere sa Joshom. –ozbiljnost njegovih riječi i tona me već uplašila. I naravno, opet mi je u misli dolazio onaj san. –Ja... –u tom trenutku mu je zazvonio mobitel, koji je bio na noćnom stolu. Okrenula sam se i uzela ga u namjeri da mu ga dodam. Nisam mogla, a da ne pogledam ko ga zove. Kada sam na ekranu ugledala ime 'Jade', odlučila sam se javiti. Zayn me ljuto gledao, dok sam prislanjala mobitel na uho.

-Hej Zayn, dobre vijesti. Možeš posjetiti Perrie danas, ako želiš možeš povesti i  Dylana. –čuo se njen piskutavi glas sa druge strane slušalice. Zaprepaštena njenim riječima, ispustila sam mobitel iz ruke. On se planirao vidjeti sa Perrie? Srce mi se steglo pri pomisli na njih dvoje zajedno.

-Šta si ono htio da mi kažeš?! Da si se pomirio sa Perrie? –ljutito sam ga upitala. –Koje si ti đubre! Tu mi nešto govoriš za Josha, a zapravo se sastaješ sa Perrie! Sa Perrie?! Sa osobom koja mi je toliko zagorčala je*eni život! –izderala sam se na njega, a čak ni ne znam o čemu je riječ. Iznervirano sam prošla rukom kroz kosu i spustila se na krevet, pored njega.

Zayn's POV.

Slušao sam je kako viče na mene i nisam imao pojma kako ću joj reći da imam sina. Svo ovo vrijeme dok smo nas dvoje bili u vezi, ja sam imao sina sa drugom ženom. A imao sam planove sa Sarah. Mislio sam da ćemo ostati zajedno zauvijek. Ali sada je kasno... Kada sazna istinu, neće me htjeti pogledati. A kamoli da planiramo neku budućnost zajedno.

-Sarah... –jedva čujno sam rekao, ali sam dobio njen pogled. Progutao sam knedlu te nekako izgovorio riječi kojih se već neko vrijeme plašim. –Perrie i ja imamo dijete. -njena donja usna je polejtjela ka dole. Bila je sva začuđena od mojih riječi. Razumijeme je jer nisam ni ja bio mnogo bolji.

-Dijete? –tiho je upitala i par suza joj je skliznulo niz lice. Pokušao sam joj se približiti i zagrliti je, ali ona me samo odgurnula od sebe. Očekivao sam da će vikati na mene i da će biti ljuta, no ona je samo plakala, očito iznenađena. Što mene više boli. Više me boli da je gledam ovako slomljenu, nego da viče na mene i da me udara koliko želi. –Gotovo je... Zauvijek je gotovo. –samo je rekla i izašla vani.

-Sarah, čekaj. –uhvatio sam je za ruku, no ona je samo otrgla i nastavila ka vani. Ne znajući šta drugo da učinim, krenuo sam za njom. Iako sam prokleto zeznuo stvar, ne mogu je samo tako pustiti da ode. Kada je već bila na vratima, okrenula se ka meni i prišla mi. Gledala me u oči i kao da je pokušavala da zapamti svaku crtu mog lica.

-Volim te... –tiho je prošaputala i ostavila jedan kratki poljubac na mojim usnama. –Zbogom. –rekla je i otišla. Par minuta sam samo stajao u mjestu, nemajući snage da bilo šta učinim. Gotovo je. Ovaj put je zaista gotovo.

Otišao sam u dnevni borakav i legao na krevet. Pošto je TV bio upaljen, krenuo sam ga ugasiti, ali sam se zaustavio kada sam čuo pjesmu koja je trenutno bila na programu.

„Never thought we'd have a last kiss

Never imagined we'd end like this

Your name, forever the name on my lips

So I'll watch your life in pictures like I used to watch you sleep

And I feel you forget me like I used to feel you breathe...“ brzo sam isključio TV, nemajući snage da više slušam tu pjesmu. Prokleta Taylor koja ima pjesme za svakoga! Nikada nisam mislio da ću se pronaći u nekoj njenoj pjesmi...

_____________________________________

Čita li neko ovu priču? Ne?

U slučaju da čitate recite mi kakav kraj želite jer ima još samo jedan nastavak i možda, ali samo možda epilog.

Everything Has ChangedWhere stories live. Discover now