Chapter threeteen

1.4K 74 9
                                    

Par trenutaka sam gledala u prazno plašeći se da bih mu mogla reći nešto pogrešno. U glavi sam pokušavala stvoriti neku verziju našeg razgovora, no nije mi nikako išlo. Duboko sam udahnula nesigurno pritisnuvši slušalicu.

-Sarah? -upitao je krupni muški glas sa druge strane slušalice.

-Da, ja sam. -tiho sam odgovorila pazeći na svaku izgovorenu riječ. Najveći stah mi je blamiranje pred Zaynom. Inače mrzim kada se blamiram, ali pred Zaynom najviše. Za razlog ne pitajte.

-Jesi zauzeta večeras? -na njegovo pitanje sam prevrnula očima, jer ja nikada nisam zauzeta uveče. To bi se valjda trebalo podrazumjevati. Čudno je to što sada zvučim kao moja podsvjest.

-Nisam. -prosto sam odgovorila bez ikakvog filozofiranja. Što je za mene jako čudno.

-Hoćešsamnomnadejt? -u jednom dahu je zbrzio i ja sam se nasmijala. Ipak sam ga nekako razumila šta je rekao, tako da nema potrebe da se opet muči izgovarati to.

-Pa... Da. -nekako nesigurno sam smrsila, iako ni sama ne znam da li to želim. Srce mi je odjednom počelo lupati ubrzano, kada sam shvatila na šta sam ja to pristala. Zayn me pozvao na dejt? Ovo je stvarno, zar ne? Molim te Bože da se sada ne probudim! Tako si očajna!

-Super! -uzviknuo je veselo. Malo previše veselo. Kada je to i sam shvatio samo se nakašljao. -Onda.. Dolazim po tebe za sat vremena, može? -nesigurno je upitao.

-Da, može... Ovaj... vidimo se. -zbunjeno sam rekla te jedva nekako rekla jer su mi se ruke tresle od nekog čudnog straha i uzbuđenja. Srce mi je lupalo kao ludo. Tek kada sam stvila ruku na njega, shvatila sam da sam gola. Zašto sam gola? Šta sa ja dođavola radila prije nego me on nazvao? Ah, da. Pošla sam se tuširati. U trenutku kada sam se pošla vratiti pod tuš, mobitel mi je opet zazvonio. No ovaj put je to bio Harry. Prevrnula sam očima te pritisnula slušalicu.

-Sredio sam ti sve sa Zaynom. Nadam se da si mi zahvalna. -rekao je i moja usta su pala od iznenađenosti i razočarenja. Trebala sam znati da to nije bila Zaynova ideja.

-Zahvalna? Ti si jedna glupa kretenčina! -ljutito sam se izderala ne znajući na koga da budem ljuta. Na sebe što sam glupa i nečemu se nadam? Na Harrya što nije učinio ono što sam rekla? Ili na Zayna koji me pozvao na dejt samo zato što mu je to Harry rekao? Mislim da je ovo prvo najbolje. Prekinula sam poziv, prije nego sam se sjetila da mu kažem šta Melody planira. Ne da mi se sada zvati ga, jer se moram spremiti za dejt.

***

Pošto sam ja jedna jako glupa osoba zaboravila sam pitati Zayna gdje idemo da znam kako da se obučem. Jedino što sam mogla jeste nagađati. Pošto sam loša u tome odlučila sam se za kratku crnu haljinicu. Dobro, nije bila toliko kratka. Ali za mene je 15-ak centimetara iznad koljena kratko. Haljina je bila jednostavna; gore je bila uska, a dole se širila u čipki. I ima srebrenkasti lanac oko struka. Takve sam uzela i štikle, kao i nakit. Prestenovi su oduvijek bili moja opsesija, ali sam ovaj put stavila samo jedan posrebreni. Stavila sam minimalni make-up i bila sam spremna. Bar fizički. Ali psihički i ne baš. Trebala sam se hitno smiriti, ali to mi nije išlo najbolje. Uzbuđenje i nervoza su sve više rasli mojim tijelom.

Kada sam ugledala Zaynov auto, zgrabila sam torbu te istrčala vani. Imala sam velike sreće jer me Peter nije vidio. Ili još gore Zayna. Tada bi stvarno bilo problema. Sa mojih misli me skrenuo crni dečko koji izlazi iz auta. Nije nosio ništa posebno. Ali sam on cio u crnom, bio je dovoljan da moje srce počne obrzano kucati. Kada su se njegove pune usne razvukle u osmijeh, imala sam osjećaj da ću se svakog trenutka onesvjestiti. Pošla sam ka njemu pazeći da se ne saplatem u štiklama, jer nisam baš najvještija u hodanju u njima.

-Hej. -rekla sam veselo te ga poljubila u obraz. Uzvratio je poljubac, te me povukao u topli zagrljaj. Nesigurno sam obmotala ruke oko njega pazeći da se ne onesvjestim. Šta će biti kada te poljubi? Ova podsvjest stvarno ne zna da pomogne čovjeku.

Everything Has Changedحيث تعيش القصص. اكتشف الآن