Πως να πλησιασετε αυτον που σας αρεσει

1.3K 80 13
                                    

Το παρτ Ειναι αφιερωμένο στην @IfigeniaKokosali ( ελπίζω να το έγραψα σωςτα ) που μου το ζητηςε .
Το να μιλήσεις σε αυτον που σου αρέσει ειναι αρκετά δύσκολο για τον οποιονδήποτε και ειδικά αν εισαι ντροπαλή . Το να εχεις αυτοπεποίθηση ειναι το κλειδί οποτε παρε μια βαθιά ανάσα και μην ξεχνάς να εισαι ο εαυτος σου ! Να λοιπόν μερικές συμβουλες για να πληςιαςεις αυτον που σου αρέσει :
1)Σκεψου πριν μιλήσεις. Μπορεις να ξεπεράσεις το άγχος σου ή να το εξαφανίσεις με το αν πάρεις μια στιγμή για να σκεφτείς τις προοπτικές σου. Κανε εξάσκηση στο σπιτι πριν τον πληςιαςεις και δεν θα βρεθείς σε αυτο το awkward moment που δεν ξέρετε τι να πείτε. Παρε το χρονο σου ,ειδικά αν εισαι έτοιμη να κανεις την πρωτη εντύπωση σε καποιον που ειναι σημαντικά για εςενα.
2) Εχε αυτοπεποίθηση ακομα κι αν εισαι ντροπαλή. Ακομα και αν σκέφτεσαι οτι εχεις αυτοπεποίθηση βοηθάει ακομα κι αν δεν νιώθεις πραγματικά ετςι. Σκεψου ποια εισαι και αν αυτός οι σου αρέσει σε θελει οπως εισαι θα σε αποδεχτεί. Το αν εχεις αυτοπεποίθηση ειναι ενας τρόπος να τραβήξεις την προσοχή του. Να εισαι περήφανη για αυτο που εισαι ! Εχε καλή στάση σώματος . Αυτο θα ξεγελάσει τον εγκέφαλο σου στο να εχει αυτοπεποίθηση.
3) Να εισαι ο εαυτος σου οταν μιλας μαζι του. Μπορει αν μην του αρέσει αν παριστάνεις καποια που δεν εισαι. Έπεισες γίνεται κουραστικό να προσποιηται καθε μέρα . Η προσωπικότητα σου πρεπει αν λάμπει μέσα απο τα λόγια σου. Ποτε μην ντρέπεσαι για αυτο που εισαι !
4) Αρχιςε απλά. Οι συζητήσεις μπορούν να αρχίσουν με μια απλή πρόταση. Το μόνο που χρειάζεται ειναι να εισαι γενναία και αν εχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αν περπατάς στην αυλή παρε το κουράγιο και χαιρέτησε τον χαμογελώντας ελαφρά. Δεν υπαρχει τιποτα καλύτερο απο ενα αυθεντικό χαμογελο. Το αν εχεις οπτική επαφή ειναι πολυ σημαντικό. Μια καλή ιδεα ειναι αν τους κανεις κοπλιμέντο για την εμφάνιση τους , τα ρουχα τους ή για κατι που έκαναν . Για παραδειγμα μπορεις αν πεις " Αυτη η παρουσίαση που έκανες στην ταξη ηταν πολυ ωραια " ή " Ήσουν τρομερός στον αγώνα μπάσκετ εχθές " αυτο θα ενισχύσει το εγω του και θα τον κανει να νιώςει καλα για τον εαυτό τού.
5)Εχε ενα ενδιαφέρον θέμα για το οποιο θα μιλήσετε . Διάβασε μερικά μπλογκ ή Τσεκαρε τις ειδήσεις. Διάβασε περιοδικά , βιβλια , δες τηλεόραση , άκου διάφορα είδη μουσικής ακίδες διάφορες ταινίες . Αν αναπτύξεις την γνώση σου σε διάφορα θέματα θα εχεις πολλά για τα οποία μπορεις αν μιλήσεις με αυτον που σου αρέσει.
6)Μην λες ψέματα οταν του μιλας. Αν του αρέσει κατι που δεν σου αρέσει καλύτερο ειναι αν απέχεις απο τα ψέματα και απο το να του πεις οτι σου αρέσει κι εςενα. Στο τέλος θα ανακαλύψει την αληθεια και θα μειωθεί η εκτίμηση του για την γνωμη σου.
7) Ρωτά τον για τον εαυτό του. Κανε ερωτήσεις που σχετίζονται με τν παρούσα καταςταςη αλλα διεγείρουν και την σκέψη. Οι ερωτήσεις σχετικά με το " γιατι " και το " πως " ειναι πολυ καλές αν θελεις να μιλήσετε . Αυτες οδηγούν πολλές φορές σε βαθιές συζητήσεις όπου μπορείτε να συμμετέχετε και οι δυο κατι που ειναι ιδανικό οταν μιλας με αυτο που σου αρέσει. Θυμίσου να αποφύγεις τις ερωτήσεις που απαντουνται με " ναι " ή" οχι " . Αν τον ρωτήσεις " Πήγαινες στο 6ο γυμνάσιο ;" δεν θα σου δώσει μεγάλη απάντηση αλλα αν τον ρωτήσεις " Πως ηταν στο 6ο γυμνάσιο ;" Θα μιλάει πολυ πρρισοτερο . Ρωτά τον απο που ειναι , τι δουλειά κάνουν ο γονείς τους , πως και γνωρίζουν τον τάδε κλπ. Στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους.
8) Θυμίσου να προσθέτεις πραγματα οταν σου λέει μια ιστορία. Αυτο σημαινει να κανεις μερικές ερωτήσεις οσο λέει την ιστορία . Αυτο θα τους δίνει οτι προσεχείς αυτα που λένε . Οταν σου ερθει αν πεις μια ιστορία σιγουρεψου οτι αυτός εχει τελειώσει την δική του πριν ξεκινήσεις .
9)Να εισαι καλή. Μην του ρίχνεις ποτε κακά βλέμματα και μην τραβάς την προσοχή εκτος αν ξέρει οτι του κανεις πλάκα. Οταν αστειεύεσαι κανε το σίγουρο και προφανές και οτι δεν το Ενοοεις. Ομως το πολυ πείραγμα μπορει αν οδηγήσει σε πληγωμένα αισθήματα και μια κακή σχέση! Κρατά τα πειράγματα στο minimum και στο ελαφρό . Πείραζε τον μόνο για πραγματα που ξερεις οτι δεν θα τον ενοχλήσουν. Μείνε μακριά απο σοβαρά θέματα που μπορούν να τον πληγώσουν.
10) Υπογράμμισε τα κοινά σας ενδιαφέροντα . Άκου οταν αυτός μιλάει για τα χόμπι του , τα ενδιαφεροντα του ή τα πραγματα που προτιμά και δες που ταιριάζουν με τα δικα σου. Οσο περισσότερα πραγματα βρειτε οτι έχετε κοινά τόσο πιο πολλά πραγματα θα έχετε να πείτε. Το αν βρειτε κοινό έδαφος μπορει ακομα μα βοηθήσει να δημιουργηθεί μαι ευκαιρία για να βρειτε μαζι αργότερα. Μερικά καλα θέματα για αν βρειτε κοινά ενδιαφεροντα ειναι οι ταινίες, η μουσική , τα σπορ, η οικογενεια ακομα  και τα σχέδια σας για το Σαββατοκύριακο.
11) κρατά μια θετική στάση. Το πιο σημαντικό πράγμα για να πληςιαςεις αυτον που σου αρεςει ειναι να θυμάσαι οτι η προσπάθεια μετράει και οχι το αποτέλεσμα. Η απόρριψη ειναι κι αυτή μέσα στη ζωή και ειναι κατι που ολοι θα περάσουν καποια στιγμή. Ο ενθουσιασμός και η ευχαρίστηση του να μιλήσεις σε καποιον επιτέλους θα πρπει να ειναι μελαλυτερος απο το φόβο να απορριφθείς. Δεν ειναι το τέλος του κόσμου αν ενα αγορι δεν συμμερίζεται το ενδιαφέρον που εχεις για αυτον. Μπορει να πονέσει στην αρχή αλλα μην αφήσεις τον εαυτό σου να αποθαρυνθει. Ακομα κι αν απορριφθείς ενω προσπαθείς αν του μιλήσεις μπορει αν εχεις καταφέρει να χτίσεις την αυτο ποιήθηκε που χρειάζεσαι για να προσπαθήσεις ξανα την αλλη φορά.
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and... Be confident !

Just girly thingsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα