Γυμνασιο :πως να επιβιωσετε

1.3K 62 10
                                    

Αφιερωμένο στην @olgazouzounaki που μου ζήτησε το παρτ. Λοιπόν ας αρχίσουμε .
Το γυμανσιο πάντα ειναι μεγάλο βήμα στη ζωή ενός εφήβου. Αφήνεις πισω το δημοτικό και μπαίνεις στο γυμανσιο που θα εχεις περισσοτερο σεβασμό , περισσότερες εργασίες και νέες γνωριμίες. Κάποιες φορές θα φαντάζει τρομακτικό και άλλες διασκεδαστικό. Κανε οτι μπορεις για να περάσεις καλα αυτα τα τρία χρόνια. Το γυμανσιο μπορει να ειναι δύσκολο οποτε αν δεν ξερεις τι αν κανεις δεν εχεις τίποτε να χάσεις με το να διαβαςεις τις παρακάτω συμβουλες :

1)Γνώριζε και υπακουγε τους κανόνες του σχολείου σου.Δεν θελεις να μπλέξεις με τους καθηγητές σου ή το διευθυντή τον πρωτο σου χρονο σπάζοντας ενα σωρό κανόνες την ύπαρξη των οποίων δεν ήξερες .Το να κανεις τους καθηγητές να σε αντιπαθήσουν ή το να κανεις τον εαυτό σου να δείχνει σαν να ψάχνει μπελάδες θα κανει τα πραγματα δυσκολότερα για εσένα. Ακομα κι αν οι φίλοι σου σπάνε τους κανόνες μην άκουλουθεις το παραδειγμα τους . Προσπάθησε να σε συμπαθήσουμε οι καθηγητές σου.
2) Απέφυγε τα δράματα και το κουτσομπολιό. Θα υπαρχει πολυ κουτσομπολιό και φήμες . Αγνόησε τις φήμες ακομα κι αν ειναι για εσένα και αν καποιος μιλάει ή ρωτάει για καποια φήμη πες του αν την αγνοήσει και να μην την διαδώσει. Ποτε μην διαδιδεις φήμες. Το μόνο που κάνουν ειναι να χαλάνε φιλίες, να δημιουργούν εχθρούς , να πληγώνουν συναισθήματα και να κάνουν τα πραγματα χειρότερα για όλους. Το κουτσομπολιό μπορει να φαντάζει καλό στην αρχή αλλα εχει συνέπειες. Κανε το καλύτερο που μπορεις για να μείνεις μακριά του. Βοηθά να σταματήσουν οι φήμες με το αν υπερασπίζεσαι άτομα και μην βοηθάς στην διάσωση τους.
Τα δραματ δεν ειναι παραίτησαν. Καποια άτομα νομίζουν οτι για να ειναι ενδιαφέρουσα η ζωή πρπει να ειναι γεμάτη μελόδραμα. Δεν Ειανι ετςι τα πραγματα. Το να επικεντρώνεται στα πραγματα , τους ανθρώπους και τις ιδεες που ειναι στ' αληθεια σημαντικά ειναι καλύτερο απο το να ανυσηχεις για το ποιος θα σε καλέσει στο χορό.
3)Διάλεξε τους φίλης σου με προσοχή.αυτο ειναι πολυ σημαντικό. Να εισαι φιλη με άτομα που δεν συμμετέχουν σε δράματα και φήμες και θα αποφύγεις τα χειρότερα στο γυμνάσιο. Βρες μαι καλή παρε φίλων. Καθε παρέα θα αντιμετωπίσει καποια προβληματα αλλα αν ξαφνικά νιώσεις οτι η ζωή σου θα μπορουσε να γίνει εφηβική σειρα ( απο αυτες με τα πολλά δράματα ...)τότε ισως πρπει να βρεις καλύτερες φιλες.
4)Μην αφήσεις τους φίλους σου να σε παρασύρουν σε μπελάδες. Παρόμοιο με το παραπάνω βήμα ειναι καλό αν μην εισαι φιλη με άτομα που θα σε παρασύρουν σε μπελάδες. Αν καποιος σου ζητήσει αν πεις ψέματα για κατι σημαντικό , να κανεις κατι παράνομο ,ή να κανεις κατι που θα πληγώσει καποιον τότε μην το κανεις. Μην κανεις οτιδήποτε σε κανεις να νιώθεις άβολα ή οτι ξερεις οτι ειναι λαθος.
5)Μην ανυσηχεις για τις σχέσεις. Τώρα που εισαι στο γυμνάσιο θα αρχίσεις να νιώθεις ποιο μεγάλη και μπορει να θελεις να εχεις αγορι ή κορίτσι. Σίγουρα θα εχεις καποια σοβαρά κρας. Αλλα οι σχέσεις Ειανι δύσκολες , στρεσογόνες και αρκετές φορές έχουν πολλά προβληματα. Ισως σου αρέσει να εχεις κρας και να φλερτάρεις για λίγο αλλα το σημαντικότερο όλων ειναι αν περνάς καλα ,να κανεις φίλους και αν μαθαίνεις πραγματα.
6) Μάθε να λύνεις προβληματα . Αυτο Ειανι πολυ σημαντικό οχι μόνο για να επιβιώσεις στο γυμνάσιο αλλα και σε όλη σου τη ζωή. Αν μάθεις καλούς τρόπους να λύνεις προβληματα θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε σταθεί στο δρόμο σου.
Θα πρπει για παραδειγμα να μάθεις να ζητάς βοήθεια οτι την χρειάζεσαι . Κάποιες φορές θα φανεί γελοίο ή χαζό το αν ζητήσεις βοήθεια ή δεν θα θελεις να παραδεχτείς τα προβληματα σου ,αλλα δεν χρειάζεται αν νιώθεις ετςι. Ολοι έχουν προβληματα και κατανοούν οταν τους ζητάς βοήθεια. Και οι ίδιο χρειάστηκαν να ζητήσουν σε καποια φάση βοήθεια επίσης.
Ζητά συγγνωμη και δέξου τις συνέπειες οταν κανεις κατι λαθος. Αφού κανεις καποιο λαθος το αν αρνείσαι οτι έκανες κατι κακό θα κανει τα πραγματα μόνο χειρότερα για εσένα. Θα νιώθεις υπεύθυνος ή θα εχεις να κανεις με άτομα που ειναι θυμωμένα μαζι σου και δεν το θελεις αυτο.
Επικοινώνησε καθαρά . Με το να το κανεις αυγό αποφεύγεις τα περισσότερα απο τα προβληματα που εχεις να αντιμετωπίσεις. Πολλές φορές αρχίζουν φήμες λόγω μιας παρεξήγησης . Μπορει επίσης να προσβάλλεις καποιον λέγοντας κατι που δεν το ενοεις . Να εισαι προσεκτική , ξεκάθαρη και να εισαι σίγουρη πάντα γι' αυτο που λες.
7) Να ξερεις πάντα οτι γίνεται καλύτερο. Να θυμάσαι το γυμνάσιο δεν Ειανι το χειρότερο πράγμα που σου εχει σημάνει και στην πραγματικοτητα μπορει αν ειναι τελειο. Αλλα δεν θα σας πω οτι ειναι ολα ρόδινα . Μπορει να ειναι πολυ δύσκολο. Απλώς πίστευε οτι θα υπαρχουν καλές στιγμές και λύπημενες στιγμές αλλα οσο χάλια κι αν ειναι τα πραγματα τα πραγματα θα πανε καλύτερα πάντα.
Ελπίζω να σας βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and ...survive junior high!

Just girly thingsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα