Πως να πάρεις αυτό που θέλεις αν εισαι ντροπαλή

2.1K 85 2
                                    

Καταρχήν : Χίλια συγγνώμη κοριτσάκια μου που δεν ανέβασα πάρτι εχθές ! Αλλα τελικά να που το ανέβασα σήμερα πρωί πρωί ! Ξέρω οτι Πολλές απο εμάς είμαστε ντροπαλός και δεν μπορούμε να πούμε εύκολα αυτό που σκεφτόμαστε ή δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό που θελουμε . Να μερικές συμβουλες για να το καταφέρετε αυτό ακομα κι αν είστε ντροπαλός :


1) Γράψε το σε ενα γραμμα , μήνυμα ή email. Δεν ειναι κακό να εκφράσεις τα συναισθήματα σου με ενα γραμμα ,μήνυμα ή email αν βλέπεις και δεν μπορείς να το κανεις πρόσωπο με πρόσωπο. Ενα γραμμα , μήνυμα ή email σου δίνει χρόνο να σκεφτείς και σου δίνει επίσης στην ευκαιρία να εισαι απόλυτα ειλικρινείς και να πεις τι πραγματικά σκέφτεσαι .

2) Άρχισε μιλώντας στους ανθρωπους με τους οπους νιώθεις πιο άνετα . Αν θες να μάθεις πως να μιλάς περισσότερο κανε το αρχίζοντας να μιλάς περισσότερο στους ανθρωπους με τους οπους νιώθεις πιο άνετα . Σιγά σιγά θα αρχίσεις να νιώθεις πιο άνετα με το να λες τη γνώμη σου .

3) Μάθε πως να λες οχι . Ενα μεγάλο μέρος απο για να μάθεις πως να παίρνεις αυτό που θέλεις ειναι και το να μάθεις να λες οχι στα πράγματα που δεν θέλεις . Απλα κανε το! Σιγά σιγά θα το συνηθίσεις .

4) Άρχισε να κανεις πάρε με ανθρωπους που λένε ανοιχτά τη γνώμη τους . Τους βλέπεις , τους παρατήσεις και μαθαίνεις απο αυτους ! 

5) Κανε Μονή σου εξάσκηση . Αν υπάρχει κατι που θέλεις να πεις μην πας αμέσως στο άτομο αυτό και τα πεις όλα χωρις προετοιμασία . Ισως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κανουν αυτό αλλα αν εισαι ντροπαλή ειναι πολύ δύσκολο . Σκέψου τι θέλεις να πεις . Γράψε το ή πες το μπροστά στον καθρέφτη . Προετοιμάσου λιγο.

6) Προετοίμασε το με καποιον άλλον . Αν υπάρχει κατι που θες να πεις σε καποιον πιάσε την κολλητή σου , το αγορι σου ή ακομα και τη μητέρα σου και προετοίμασε τι θέλεις να πεις λέγοντας το πρώτα σε αυτόν/ην. Ειναι πολύ βοηθητικό γιατι εχεις καποιον να σου λέει οτι το κανεις σωστά . 

7) Υπενθιμισε στον εαυτό σου οτι το αξίζεις . Πρέπει να θυμιζεις στον εαυτό σου οτι αξίζει να εχεις αυτό που θέλεις . 

8) Φαντάσου τον τελικό σου στόχο. Οτι κι αν εναι αυτό που θέλεις φαντάσου τι θα συμβεί αν μιλήσεις . Σκέψου ποσο καλα θα νιώθεις οταν εχεις πει αυτό που θέλεις .

9) Αποδεξου το γεγονός οτι ντρέπεται . Ναι , ισως αν μιλάς σε καποιον για κατι δύσκολο μπορεί να κόκκινο ζεις όλη την ωρα . Ισως μπέρδεψες τα λόγια σου και μιλάς πολύ σιγανα . Ειναι επειδη ντρέπεται και αν αρχίσεις να ντρέπεται για την ντροπή σου τα πράγματα θα χειροτερεψουν. Αντιθέτως απλα Αποδεξου το γεγονός οτι θα νιώθεις ντροπή .  Οταν μιλάς σε καποιον μπορείς να πεις :" Αυτο ειναι δυςκολο για μενα , αλλα ..." . Έτσι αφήνεις τους ανθρωπους να καταλάβουν οτι κανεις κατι δυςκολο και απλα το ομολογώ .

10) Μην εισαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου ! Ισως υπήρχαν φορές που επρπε να πεις την γνώμη σου αλλα δεν μπορούσες . Ισως προσπαθήσεις να μιλήσεις αλλα υποχωρήσες. Ισως τα έκανες θάλασσα . Όλα ειναι εντάξει ! Κανεις δεν ειναι τέλειος . Αν το χτυπάς συνεχεία στον εαυτό σου δεν πρόκειται να αλλάξεις ! 

Ελπίζω να σας βοήθησε και το σημερινό πάρτ! Till next time keep calm and speak up! 


Just girly thingsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα