Πως να πεις σε κάποιον ότι δεν θέλεις να είσαστε πια φίλοι

2.3K 69 4
                                    


Ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να απομακρυνθούν . Μπορεί αν είναι λόγω συμπεριφοράς ,αλλαγής ενδιαφερόντων ή οπουδηποτε αλλού παράγοντα . Να μερικές συμβουλές για να πεις σε κάποιον να μην εισάγει φίλοι χωρίς να των ισοπέδωσε ιός αλλά και χωρίς να νιώσεις εσύ άσχημα :

1) Σκέψου αν στ'αληθεια θέλεις πραγματικά να ξεκοψεις με αυτόν τον άνθρωπο . Το να τελειώσεις μια φιλία θα φέρει μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου και στη δική του οπότε μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις όταν είσαι εκνευρισμένη. Αντί γι' αυτο πάρε χρόνο και σκέψου τους λόγους που θέλεις να είσαι φίλη με αυτο το άτομο και επίσης τα πράγματα που δεν σου αρέσουν στον φίλο σου. Αυτο θα σου δείξει αν αυτή η φίλη έχει ελπίδες να σωθεί ή πρπει να τη λήξεις. Το να ξέρεις καθαρά και σίγουρα τους λόγους που δεν θέλεις να είστε φίλοι θα σε βοηθήσει στην απόφαση σου καθώς και με την κουβέντα με τον φίλο σου. 

2) Σκέψου αν θέλεις να λήξεις αυτή τη φιλία εξαιτίας κάποιου γεγονότος που μπορεί αν λυθεί ή εξαιτίας μεγάλης διαφοράς στις προσωπικότητες σας. Μια απλή παρεξήγηση μπορεί να τα ξεκίνησε όλα αυτά . Ο φίλος σου μπορεί αν μην γνωρίζει και ότι σε αναστάτωσε. Είναι επίσης πιθανόν να μεγαλώσατε και να μην έχετε τόση σύνδεση πια. Αν για παραδειγμα γνωριστήκαμε στον παιδικό και τώρα είστε στο γυμνάσιο είναι πιθανό να έχετε μεγαλώσει και να σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα. 

3) Ψάξε για τα σημάδια μιας τοξικής φιλίας. Μια τοξική φιλία είναι μια σχέση στην οποία νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται . Αν ο φίλος σου σε προσβάλλει , ζηλεύει τους άλλους σου φίλους και σε κάνει αν νιώθεις άσχημα ίσως είναι καιρός να λήξεις αυτή τη φιλία . 

4) Δώσε στο φίλο σου μια ευκαιρία να αλλάξει . Αν τα καλά είναι περισσότερα από τα και στη φιλία σας τότε δοκίμασε να της μιλήσεις για ότι σε προβληματίζει. Το πρόβλημα ίσως είναι εύκολο αν λυθεί και μπορεί να μην χρειάζεται να λήξεις τελικά τη φιλία σας . Να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι τέλειος και υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες μαθαίνεις να είσαι καλύτερος φίλος. 

5) Αποφάσισε αν είναι καλό να απομακρυνθεί σάλο αυτή τη φιλία ή πρπει να κανείς μια σοβαρή συζήτηση με τον φίλο σου πρώτα. Αν ο φίλος σου είναι κολλητός ή γνωριζεστε πολύ καιρό δεν είναι και η καλύτερη τακτική αν απομακρυνθείτε αμέσως . Μπορείς να απομακρυνθείτε σιγά σιγά ( από κολλητοί σε φίλοι και από φίλοι σε γνωστοί ). Αν όμως είναι ο φίλος που εχτε αντέξει σχεδόν όλη τη ζωή μαζί του χρωστά τουλάχιστον μια συζήτηση για το πρόβλημα σου . 

6) Πες ότι δεν είσαι διαθέσιμη . Όταν ο φίλος σου σχεδιάζει αν κάνετε κάτι μαζί πες ότι είσαι αποασχολημενη . Να είσαι αργή στις απαντήσεις των μηνυμάτων του και να μην μιλάς συχνά μαζί του στο τηλέφωνο .

7) Μην μοιράζεσαι μαζί του τόσα πολα όσα του έλεγες . Κρατά τις συζητήσεις σας σε επιφανειακό επίπεδο για παράδειγμα τις εργασίες του σχολείου.

8) Μην κανείς καμία δραστική κίνηση στα social media.Το αν τον κανείς unfollow ή να την διαγραφείς από φίλη θα κάνει όλους τους κοινούς σας φίλους να καταλάβουν ότι κάτι τρέχει μπορεί ακόμα πριν καλά καλά εκείνος το καταλάβει .

Ελπίζω αν σας βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου! Till next time keep calm and be happy! 



Just girly thingsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα