10 τροποι για να βελτιωσεις τον εαυτο σου που ολοι μπορουν να δοκιμασουν

1.3K 68 7
                                    

Και ναιιιιι ποσο καιρό εχω να βάλω παρτ αλλα δεν ειχα έμπνευση ...Μα καθόλου λέμε ! Λοιπόν αρχίζω ...
Να 10 τρόποι για να βελτιώσεις τον εαυτό σου ( omgoshhhhh γράφω και γαι μια φορά απο διπλα μου που κάνουν μαθηματα μουσικής παίζουν κατι ωραιοοοοοο παίζουν το rolling in the deep! 😏) που ο καθένας μπορει να δοκιμάσει :
1) Βάλε τα πραγματα σε προοπτική
Κατανόησε μια μικρη δυσκολία για αυτο που ειναι. Μικρη. Ειναι σημαντικό να θυμόμαστε ποτε κτι ειναι ενας μικρός εκνευρισμός και οτι πρπει να το διώξουμε απο τις σκέψεις μας ή θα ειμαστε πάντα μίζεροι . Διάλεγε τι μάχες σου.
2)Μάθε κατι νέο καθε μέρα . Διάβασε κατι απο το οποιο μαθαίνεις καθε μέρα. Ενα απλό άρθρο της Wikipedia ή κατι τέτοιο . Ποτε μην σταματάς να μαθαίνεις!  Με τα smartphones και τα tablet το αν μάθεις κατι καινούριο καθε μέρα ειναι τόσο πιθανό που το να μην μαθαίνεις ειναι σπατάλη πηγών πληροφοριών . Δεν χρειάζεται αν διαβάζεις 100 σελίδες μιας εγκυκλοπαίδειας γαι αν μάθεις κατι καινούριο . Μπορεις απλά να κοιτάξεις μερικά ενδιαφέροντα άρθρα στη Wikipedia ή σε ενα σάιτ με νέα που σου φαίνεται ενδιαφέρον. Δεν υπαρχουν όρια.
3)Ασκήσουν 15 λεπτά καθε μέρα .δεν χρειάζεται αν κανεις κατι εντατικό , ή συγκεκριμένο . Η ασκηση εχει πολλά περισσότερα οφέλη που δεν έχουν καμία σχέση με το να χάσεις βάρος . Σε κανει πιο χαρούμενο , ξεφορτώνεται το στρες και βοηθά με το άγχος και την κατάθλιψη και ειναι απλά καλή για το σώμα σου. Μια ώρα ειναι κάπως αλλα 15 λεπτά; Ο καθένας μπορει αν το κανει αυτο! Ειναι καλύτερα απο το τιποτα και πολλές φορές καταλήγει αν κρατάει περισσότερος ετςι κι αλλιώς .
4)Συγκεντρώσου στο να εχεις μαι καλή στάση σώματος. Ενω εισαι καθισμένη , ενω εισαι όρθια , ενω περπατάς. Η ακμή στάση σώματος μπορει αργότερα να οδηγήσει σε πολλά προβληματα.
5)Θυμίσου πως καθε άτομο ειναι ο πρωταγωνιστής στη δική του ιστορία της ζωης. Καθένας εχει ελπίδες και ονειρα . Αυτή που στέκεται διπλα σου ειχα μια πολυ κακή μέρα και το μόνο που θελει αν κανει ειναι να παει σπιτι και να φάει το αγαπημενο της φαγητό. Απλά θυμίσου οτι οι ανθρωποι γυρω σου ειναι καθένας μοναδικός και ιδιαίτερος . Εις άντε πολλές φορές τόσο απορροφημένοι απο τις ζωές μας που ειναι πολυ εύκολο να ξεχάσουμε οτι και οι αλλοι ανθρωποι ειναι απορροφημένοι απο τις ζωές τους . Αυτο ειναι φυσικό. Ειναι σημαντικό αν το θυμίζεις αυτο στον εαυτό σου.
6)Πρόσθεσε δέκα λεπτά στο χρονο που χρειάζεσαι καθε φορά γαι να φτάσεις καπου . Παντα θα εισαι στην ώρα σου και οι ανθρωποι θα το εκτιμούν αυτο. Μπορει άκοπες φορές αν εισαι και πιο νωρίς εκει ετςι μπορεις αν κάτσεις λίγο και αν απολαύσεις τον κοςμο γύρο σου ή do any Facebook crap...απλά κερδίζεις. Δεν εισαι ποτε λίγο πιο νωρίς και εύχεσαι να μην ήσουν.
7)Σκέψου για το τι εισαι ευγνώμων καθε μέρα. Παρε το χρονο να βρεις κατι γαι το οποιο θα εισαι ευγνώμων καθε μέρα. Θα σε κανει να σκεφτείς τα καλα πραγματα που εχεις στη ζωή σου και πολλές φορές δεν ατ κατανοείς. Μπορεις αν το κανεις σε στυλ journal project ή απλά να σκέφτεσαι αυτο πριν πέσεις για ύπνο καθε βράδυ. Σκέψου γαι το τι εισαι ευγνώμων είτε ειναι κτι τόσο μεγάλο οσο η οικογενεια σου ή κατι τόσο μικρό οσο το οτι το Βραδυνο ηταν τόσο ωραίο. Σε κανει χαρούμενη.
8) Βοηθά καποιον. Αν δεις μαι μαμά με καροτσάκι βοηθά την στα σκαλιά. Ασε τους ηλικιωμένους να κάτσουν στη θέση σου στο λεωφορείο. Ολα αυτα τα πραγματα που θα έπρεπε να κάνουν οι ανθρωποι χωρίς αν το σκεφτούν. Επίσης σκεψου λίγο πως θα ένιωθες αν αυτή ηταν η μαμά σου , ο μπαμπάς σου ή αλλα μέλη της οικογένειας σου. Μια μικρη πράξη μπορει να σημαινει πολλά για καποιον άνθρωπο. Το να κανεις κατι γαι καποιον μπορει αν πάρει μόνο ενα ή δυο λεπτά απο το χρονο σου αλλα μπορει στ' αληθεια να κανει καποιον ευτυχισμένο - και μπορει αν κανει εσένα ευτυχισμένη.
9) Προσπάθησε να σκέφτεσαι οτι οι ανθρωποι θέλουν το καλύτερο και οχι το χειρότερο. Πολλοί απο εμάς εχουμε πρόβλημα να εμπιστευτούμε  καποιον ετςι ειναι φυσικό αν πισευουμε οτι καποια θελει αν μας πληγώσει παρα να μας βοηθήσει , ειδικά στις συναισθηματικές καταστάσεις . Κανε ενα βήμα πισω και θεώρησε οτι καποιος θελει το καλύτερο αντί αυτόματα να σκέφτεσαι το χειρότερο.
10)Σκεψου θετικά. Αν σκέφτεσαι αρνητικά γαι κατι κανε μαι παύση γαι λίγο. Σκεψου κατι καλό στη ζωή , η μια διαφορετική θετική οπτική αντί γαι την αρνητική. Το να σκέφτεσαι συνεχεια αρνητικά σε βάζει σε μαι αλυσίδα αρνητικών σκέψεων που ειναι πολυ δύσκολο να σκάσεις. Το αν κανεις απλά παύση γαι αν θυμίζεις στον εαυτό σου κατι θετικό βοηθάει γαι αν σπάσεις αυτήν την αλυσίδα!
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου ! Till next time ...keep clam and be positive !
Σε άσχετη φάση...(😂) εχω καινούργια ιστορία! Και για όσες έχετε διαβάσει το " τα γκραφιτι στον τοιχο της καρδιας μου " θα σας αρέσει σίγουρα ( ειναι οι φιλες της Αφροδίτης , η Ίριδα και η Λυτω ) . Για όσες οχι ... Τσεκάρετε περίληψη :)))))

Η Ίριδα και ο κολλητός της κάνουν γκραφιτι κάτω απο τις σκιες. Αφήνουν το πέπλο της νύχτας να τους καλύψει και ζωντανεύουν την πόλη με χρωμα. Τι θα γίνει ομως οταν ο μυστηριώδες Tokel ερθει στη ζωή της;Μπλεγμένος σε ενα μυστήριο που δεν μπορει να ξεφύγει την παρασέρνει μαζι του . Ενας λαβύρινθος γεγονότων ξετυλίγονται ξαφνικά μπροστά τους με ενα ερώτημα να ηχεί στα αυτιά τους : Ποιος ειναι στ' αληθεια ο Tokel;Μπορει η αγάπη να τους βοηθήσει αν ξεπεράσουν τις δυσκολίες ή ολα θα χαθούν σε μια στιγμή ;

Just girly thingsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα