22. Kapitola - " Počkaj. Počkaj! POČKAJ!"

298 21 6
                                    

Náš príbeh poznáte, nemusím vám opisovať ako Newt vysvetľoval DOPODROBNA celý labyrint.. No dobre, úplne dopodrobna to nebolo, niektoré detaily chvalabohu vynechal. Doplnila som mu mje sny, telepatiu s Tommym, ktorá pretrváva doteraz ale nevyužívame ju, môj ultra mega nápad nechať sa bodnúť plačlivcom, potom som jej povedala o Chuckovi aj o jeho smrti a potom som nechala rozprávať Newta lebo ma prešla nálada. Mala som chuť ísť kontrolovať tú figúrku do môjho batohu, či sa jej niečo nestalo. Keď sa Newt dostal v rozprávaní na Zhorennisko, nevynechal ani jeden detail. '"Počkaj, počkaj.. POČKAJ! Chcete mi povedať že nieste spolu? Po tom čo si vravel, a čo Meme skoro zkričala?" spýtala sa Tal po dlhej dobe ticha a počúvania. A ja sa tej prezývky zrejme nezbavím.. Pozrela som na Newta pohľadom: tak teraz sa predveď ty sukinsyn..

Talitha z neho nespúštala zrak a on sa začal mračiť až moc na nášho Newta. Určite mu niečo napadlo. " Ach do riti.. " vzdychol mi nervózne, " Walkerová, ani si nevieš predstaviť.. ono to nie je také ľahké ako skákať po dúhe s jednorožcom a čakať kým z neho nevypadne, a ty dúfaš aby to boli lentilky nie čľup. Pozri, sme úplne rozdielny, nemáme vôbec nič spoločné..." Talitha si nás oboch pomaly prezrela a potom spokojne dodala: "Protiklady sa priťahujú.." Na čo uť Newt nevládal odpovedať tak radšej len mykol plecom.. "Stavím sa s vami o čo chcete, že vás dám dokopy! A teraz navrhujem zahrať si flašu!" zahovára..

"Ale my chceme počuť tvoj príbeh. " povieme s Newtom naraz. "AARGGH! No dobre.. Tu na Zhorenisku sa starý život nespomína.. "

"..Keď sa to stalo boli sme s ocom, strýkom a so sestrou v CHAOSE, nedobrovołne. Chceli sme újsť, môjmu otcovi sa to však nepodarilo, a podľa našich informácii ho zmutovali za účeľmi experimentu. Ušli sme so strýkom Jorgem, vlastne to ani nebol sttýko, len otcov najlepší kamarát. Dostali sme sa do skupiny spoločne s Dvojičkami. Jorge s Brendou sú vodcovské typy, ovládli skupinu. Zabili vodcu. Potom vlastne všetci pomätenci vraždili, hlavne imúnov.. Mňa to tak nebavilo, pomstila som sa im za tých nevinných ľudí, pridali sa ku mne aj Norman s Tinou, podarilo sa nám zdrhnúť. Dlho sme žili ako trio ale banda tích mŕtvych skurvysynov nás oddelili a odvtedy som tu.. Stačí? Poďme hrať flašu!" "Nie." odvrkol Newt. "Keďže tí nemôžeme veriť spútame ťa a.." radšej som mu skočila do reči. " Zoberiem si prvú hliadku, choď spať.." povedala som keď som Talithe konečne zaviazala ruky. "Fajn.. Dávaj si pozor.." povedal a unavene si pretrel oči. "Aj ty, pekné sny.." a ďalej som sa naplno venovala sledovaniu Talithy. "A objatie čo?" povedala sklamane.. Newt sa nasrato otočil naspäť. "Ak tí to urobí radosť," nasilu sa usmial, oblapil má do silného zovretia a nebadatelne zašepkal. "Keď zaspí, zabijeme ju," ja som mu zo smiechom odpovedala: "Jasná správa." vtedy som sa vymanila z objatia a sadla si naspäť vedľa Tal. Z pasata sa ozval Newtov sarkastický a nasratý hlas. "Skoro som zabudol, Dobrú noc Walkerová! Nech sa tí sladko spí." obe sme sa smiali. "Aj tebe Newtiee!!" povedala so smiechom Tal.

Po neskutočne dlhej dobe som prelomila ticho. "Si celkom talent na prezývky.. " "To jediné mi ide." uchechtla di spokojne, "Newtie, Meme.." "a Tal." dodala som. "Zachránime svet!" pozdvihla pomyselný pohár k oblohe. "kiežby.."

Sedeli sme vedľa seba, potichu už dlhšiu dobu. Keď zrazu.

Tal: "Newton je do teba úplne zbláznený!!"

Ja: "Nemyslím si.."

Tal: " Priznaj čo k nemu cítiš, ja mu to neprezradím.."

Ja: " hah, veď ja sama neviem.."

Tal: " Prečo si to nepriznáte?"

Ja: " Okolností? Labyrint? CHAOS?"

Tal: " *smiech* prosím ťa, viem že to by ťa neodradilo.."

Ja: " ..... Daj tomu čas.."

Tal: " Poďme sa prejsť.."

Ja: " Nemusíme, už spí.."

Tal: " Prečo kríva?"

Ja: "Bojím sa ho to opýtať.."

Tal: " Už ste sa pobozkali? "

Ja: " Asi 3x.. Kôli ohňu, pravde odvahe a adrenalínu.."

Tal: " Povedal tí že ťa... ??"

Ja: " Som v spovednici?"

Tal: " Dajme tomu... Tak?"

Ja: " Napísal mi to, ale nevie že som to čítala.."

Tal: " A ty?"

Ja: " Hovor konkrétnejšie ja som dosť mimo.."

Tal: " Ľúbiš ho.."

Ja: " Ja neviem.. "

Tal: " To nebola otázka.."

Ja: " Máš ERUPCIU?"

Tal: " Neviem.. Ale mala som ovčie kiahne.."

Ja: " Nás nakazili.."

Tal: " Prežiješ.. Taký ako ty prežijú vždy.."

Ja: " Pôjdeš s nami?"

Tal: " A smiem?"

Ja : " Jasná správa.. Ideš spať?"

Tal: " Nie, budem ti robiť spoločnosť.. "

A kecali sme.. Teda, ona kecala. Ja som počúvala historky a jej bizardné plány akí nás dať s Newtom dokopy. O Ocovi, Brende, Jorgem pri ktorom si moc dávala pozor na to čo povie.. Dve hidiny mám hliadku ja, dve hodiny Newt, do pol druhej, a potom Minho s Normanom. Prerušila som asi šiestu Talinu operáciu Emma+Newt slovami: "Tal, ak poviem že ho ľúbim zavrieš chlebáreň?!"

LAST TEST II. [the maze runner]Where stories live. Discover now