6. Kapitola - " Tým by som si nebol taký istý.."

381 32 6
                                    


Flekárom to nevadilo. Bolo počuť ako potkan s ďaľšími ľuďmi vtrhol do miestnosti. Dominic bol prvý, viedol nás klimatizáciou k najbližšiemu východu. Ventilačné chodby neboli osvetlené ták som si párkrát drbla hlavu o stenu alebo o niečiu nohu. Predomnou bol Minho. Vždy sa rehotal keď som zavadila o jeho topánku, a ja s ním. Išli sme slušným tempom. Myslela som si že budú po bitke s plačlivcami rozbitý a že po piatich minútach budú dychčať ako prasce pred porážkou. Mýlila som sa! Mali vynikajúcu kondičku..

Došli sme do slepej uličky ktorá končila ventilačnými dvierkami. "Si si tým istý?" "Ako nikdy v živote!" odpovie Dominic na moju otázku hrdo. Pustí sa do uličky a vykopne dvere. Výjdeme na chodbe, ktorou nás po príchode viedli do jedálne. Blízko východu. Bolo to cítiť vo vzduchu. Všetci sme vyšli z ventilácie. Nikto nebol nikde. "Vzduch je čistý." oznámi Aris po preskúmaní priestoru. Minho je červený ako paprika. "Tým by som si nebol taký istý.." a všetci sa pustia do rehotu. Ten sviniar vypustil paru. Minho sa od smiechu váľal po zemi. Všetci sa chytajú za bruchá od smiechu a ja s nimi. "Tento plán ide do sračiek." usúdi Minho keď sa postaví, odkašle si, čím zakryje rehot. "Máš šťastie že to nebolo cítiť." odseknem nakoniec potláčajúc smiech. "Musíme ísť.." povie Aris a ukáže na dlhú chodbu plnú dvier. Všetci stíchli. Mali sme v pláne rozbehnúť sa tou chodbou lenže z nej bol počuť dupot. Pchali sme sa späť do klimatizácie keď v tom Minho zastal. Uškrnul sa tým svojim obľúbeným úškrnom. Bol to úškrn ALA frajer z kriminálky z osemdesiatych rokov. Rozbehol sa po chodbe v ústrety hrozbe. Bol vo svojej koži, rodený bežec. Bol už len kúsok od konca chodby keď sa ťa zjavil zamaskovaný muž. To Minha nezastavilo. Prudšie sa rozbehol a odrazil sa nohami od zeme, do mužových vajec. V kŕčoch spadol na zem (Ten chlap). Párkrát mu kopol do hlavy aby ho omráčil, poobzeral sa a potom nám posunkom dal znak že môžeme ísť. Zobral mužovi zbraň z rúk, ktoré mal na medzinoží a podal ju Thomasovi. "Musíme ísť ešte po Teresu!" vyhŕkne z Thomasa. "Teresa?" vyvalí na neho oči Newt. "Však si celý deň kecal o tej Tiš!" prekríži si ruky na prsiach a všetci ostatný vrátane mňa tiež. Čakali sme na Thomasovu odpoveď. "Je to Tyss šrac! Teresa so mnou komunikuje... Telepaticky. Za tie dva dni mi povedala všetko. Dá sa jej veriť!" skončí svoj monológ, prejde zrakom po každom z nás. "Fajn, ale ak nás klame ták ťa osobne vykastrujem Tommy." zamračí sa Newt. "Hej! Nekradni mi hlášky!" zasmejem sa na Newta. "Fajn, pome.. Musíme prejsť doľava, tam je ošetrovňa. " vyhlási Dominic a pustí sa do behu. Všetci pridáme za ním. Tentokrát zastane Aris. "Mali by sme sa rozdeliť" kývne naspäť smerok k ventilácii. "Idem s tebou." ponúkne sa Winston. "Fájn, stretneme sa vonku!" povie Minho súhlasne a ženie nás vpred. Aris s Winatonom sa na päte otočia a vrátia sa späť.

"Už len jedna odbočka a sme na ošetrovni." oznámi Dominic. Potichu a rýchlo prebehneme a zabočíme na ošetrovňu. Cestu nám skríži moja doktorka. Všetci prudko zastanú hľadiac na ženu. "Detí čo tu robíte? Už je dávno po večierke!" namiesto odpovede sa ozve rozhlas. "Pozor! Skupina A z dvoma chlapcami z B-éčka sa pokúšajú o útek!" správa skončí. Biele studené svetlo vystrieda červená žiara výstražných svetiel. S dunivou ozvenou sa spustí siréna, ktorá trhá uši. Thomas chytí doktorku za plece a hlaveň zbrane jej priloží na krk. "Kde je Teresa?" zhučí po nej a silnejšie pritlačí hlaveň. "Vnútri, odpočíva." povie doktorka kľudne. Thomas pustí jej plece a hlavou mykne smerom k dveriam. "Idete prvá!"

Konečne ste sa dočkali! Prekonala som svoju lenivosť a dopísala to! Jeeej! Čo na to hovoríte? V tejto kapitole bolo veľa Minha mám taký pocit :DD
Aký máte názor? Páči sa vám Dominic? Napíšte mi do komentu :P
Papaya666

LAST TEST II. [the maze runner]Where stories live. Discover now