17. Kapitola - "Hádaj kto?"

271 27 12
                                    


Zatiaľ čo hore vládla romantika, dole sme oplakávali naše staré životy. Norman nám povedal, akýnbol jeho život pred slnečnými erupciami. Ako sa ich rodičia zabili kôli erupcii a ako sa s Tinou schovávali v podzemí aby prežili ďaľší deň. Do tej tmavej budovi sa dostali náhodne a bola plná Tých už mŕtvych, tak volali štvrté štádium erupcie, ktorý im zatrasili cestu a nevedeli sa s tadiaľ dostať von. 

"Koľko má tá choroba štádii?" spýta sa Thomas otázku, ktorá zrejme zaujíma všetkých.  "Štyri. Prvú voláme ''posledná šanca na život'' to je keď sa dozviete že máte erupciu ale ešte sa neprejavujú následky. Vtedy väčšinou ľudia utratia všetky svoje peniaze na chľast alebo na zájazd do DisneyLandu. ''Na práškoch'' to je druhá, začne vam prepínať z toho že váš život je v úplných sračkách a vtedy sa deje najviac samovrážd. Tretia ''sračka v hlave'' Občas chytíš fázu a prepne ti, lenže stále sa dokážeš normálne rozhodovať. Všetko v tvojom mozgu sa presunie do jedného sektoru.. A potom sú ''Tí mŕtvy'', niečo ako zombie, lenže zombie nerozprávajú. Nič ich nebolí, nespia a túžia po ľudsom mäse. Jedine rana do srdca, alebo do hlavy ich odrovná." všetci sme boli hodnú chvíľu ticho

"A čo CHAOS?" preruším neľudské ticho. "Ešte pred týmo to bol tajný vládny projekt. Vedeli sme pár mesiacov predtým že to vypukne. Nejaký šialenec sa vyhrážal že vypustí erupciu ak mu nesplnia podmienky, nesplnili. Kým všetci panikárili, vláda zbierala financie z okolitých krajín na ''Celosvetový projekt CHAOS'' Boli toho plné správy. Samovraždy, vraždy, lúpeže, a CHAOS."

Už viem že svet nikdy nebude taký ako som si ho za stenami labyrintu predstavovala, ale treba sa s tým zmieriť. 

"Hádaj kto?" povie ''neznámi'' a zakryje mi dlaňami ruky. "Hm, žeby ten protivný aziat?" rada provokujem.. "Tesne vedľa! Nie protivný ale strašne sexy. A máš ísť za Newtom, čaká ťa na tej zrúcanine. " ukázal prstom na pozostatky budovy obďaleč- zrejme garáže. "Čo sa stalo?" robím si starosti. "Musíte sa vážne porozprávať.."

Dúfam že sa vám to páči, ja som dočítala Smrteľnú liečbu asi v sobotu a... 

Love Ya my friends 

Papaya666


LAST TEST II. [the maze runner]Where stories live. Discover now