19. "Čajovna"

274 43 10
                                    

S Naomi jsem se velice rychle sblížila. Je to sympatická holka z chudé rodiny, ale má dobré znalosti co se obilí týče, a tak tady v aréně dokázala sehnat oves. Její haflingská klisna však byla zabita dříve, než ho stihla spotřebovat a tak si na něm teď pochutnávají Corďa s Ankie.
     ,,Mám nápad!" vyjekla po chvilce tichého hlazení Ankary Naomi. ,,Uděláme čaj! Pro nás i koně!" Geniální... Jen musíme sehnat bylinky, nádobu ve které to uvaříme, oheň a samozřejmě vodu.
     ,,No... Klidně, jestli na to máš věci" vysvětlila jsem jí nepřímou otázkou naši situaci. Zřejmě to pochopila, nebo na to už byla předem připravená, protože jen hrábla po mém batohu, vytáhla z jakési kapsy termosku a spustila:
     ,,Termosku pro nás - máme, kýbl pro koně - máme, oheň - uděláme, bylinky - nasbíráme! Easy" přednesla naprosto klidně a přesvědčeně pravdivostí svého mínění.
     ,,He, a vodu vyčarujem, že Sherlocku" připomněla jsem jí trochu hruběji, než jsem zamýšlela, ale Naomi nad mojí poznámkou jen mávla rukou.
     ,,A-a, vodu vyrobíme, Watsone" pronesla bezstarostně. Potom vzala koním kýbl, ve kterém ještě před chvílí byla voda, kterou koně pili, a vydala se s ním k východu z jeskyně.
Okoukla terén a pak na mě jen mávla na znamení, že vzduch je čistý. Vydaly jsme se do lesa a tam jsme hledaly co nejvíc bylin, které jsou vhodné pro koně. Dívaly jsme se snad pod každý keřík a kapradí. Našly jsme dokonce nějaký zvláštní mech, který neznám, ale Naomi říkala, že je to jedna z nejvhodnějších bylin pro koňské čaje.
V lese jsme zůstaly asi dvě hodiny a pak nás napadlo, že bychom mohly jít zpět do jeskyně zkontrolovat koně. Byli v pořádku. Naštěstí.
Jelikož jsme se vrátily s plným kýblem bylin, mohly jsme se rovnou vrhnout na vaření vody. Naomi jednoduše a zkušeně rozdělala oheň a nad ním jen držela kýbl se sněhem. Easy.
Brzy už jsme měly horkou vodu, jejíž jednu část jsme přemístily do termosky. Pak jsme do ní prostě naházely pár bylinek, které dáváme i doma do čaje. No, a v kýblu skončily ostatní bylinky - ty vhodné pro koně.
A za minutku už jsme spokojeně srkaly horký čaj, koníci upíjeli z kýblu a naši jeskyni zaplavila taková příjemná atmosféra. Cítila jsem se jako v čajovně.
      Když jsme dopily tu trošku čaje, kterou jsme se hodlaly zahřát, občerstvily jsme se troškou sušenek. To, co zbylo z našeho čaje jsme nechaly v termosce a začaly jsme se připravovat na noc.
     ,,Naomi?" protrhnu ticho.
,,Hmm?" Naznačí mi svou pozornost.
,,Kdo všechno už vlastně umřel? Kolik nás tu je?" nad touto otázkou přemýšlím posledních několik hodin.
,,Nooo," protáhne Naomi. ,,Z prvního i druhého kraje žijí všichni, z třetího žije kluk a jeho kůň, ze čtvrtého a pátého není nikdo,..." chvíli se zamyslí a pak pokračuje:
     ,,Z šestky žije kluk a jeho kůň, sedmička je ten zrádce Kyle s jeho koněm a nějakou holkou bez koně, osmička - nic, devítka - já, desítka - nic, jedenáctka - ty a koně a z dvanáctky... Žije jenom ta chlaďaska"
     ,,Deset lidí a deset koní...?" spočítám si. ,,Když jsem spala, někdo zemřel" Naomi jen přikývne na znamení souhlasu. Pak je chvíli jen ticho.
     ,,Tak, dobrou noc" řekne Naomi a zahrabe se do své deky.
,,Dobrou" odpovím, ale stále neusínám. Něco mi říká, že bych měla držet hlídku...

Jupí, nová kapitola! Omlouvám se, je taková nudná, ale je nezbytná pro příští kapitolu - menší zápletku. Snad se vám líbila. A jaký máte názor na Naomi? Chtěli byste ji jako spojence?

(572)

12. Horse Hunger Games || THG FF || ✖️Where stories live. Discover now