2. Kapitolské stáje

589 56 1
                                    

Všechno je tu hrozně nóbl. Procházím stájovou uličkou a prohlížím si koně ostatních splátců. Všichni jsou čistí a mají žrádlo. Boxy jsou očíslované podle krajů a na dveřích mají napsány některé informace o koních. Jakoby předem věděli, koho vyberou.
Z prvního kraje jsou tu dva velcí čistokrevní hřebci. Oba to jsou bělouši a vypadají dost odolně. Budou to nějací oldenburgové, stejně jako Corďa. Narozdíl od nich je Cori pozoruhodně malý, protože většina olbenburgů jsou obři.
Za druhý kraj jsou tu opět dva hřebci. Oba jsou to ryzáci. Možná mají být koně splátců ze stejného kraje sladění... V tom případě je jedenáctý kraj rebel. Oba hřebci z druhého kraje jsou francoužští klusáci a pravděpodobně jsou zkříženi s araby. Budou velice vytrvalí.
V následujících dvou boxech jsou hřebec a valach z třetího kraje. Opět jsou oba stejní. Tentokrát šedáci s černými žíněmi. Tohle jsou stoprocentně angloarabové. Budou rychlí i vytrvalí. Těžcí konkurenti. Vypadají i docela mladí čímž se jejich rychlost stává ještě nebezpečnější.
Vedle jsou klisna a valach ze čtvrtého kraje. Tihle jsou oba plaváci. Typuji je na nějaké německé sporťáky. Vypadají na skokany. Myslím, že by mohli být i rychlí, protože mají v kolonce původ napsáno krom nějakého německého plemene i: 1/4 anglický plnokrevník.
V boxu pro koně za pátý kraj jsou dva hnědí valaši s odznaky. Tohle taky budou angloarabové, akorát ještě větší. Další velká hrozba. To už se fakt těším!
Z šestého kraje jsou hřebec a valach, oba pstružáci. Mohli by to být čeští teplokrevníci, ale sázet si nebudu. Oba mají trochu menší hlavu a větší záď než klasický ČT.
Hřebci ze sedmého kraje se nápadně podobají pavoukům. Mají strašně dlouhé nohy a oba jsou vraníci. Stoprocentně angličtí plnokrevníci. Ti budou sprinteři.
Z osmého kraje pocházejí klisna a valach. Oba bílí s hnědými skvrnkami. American paint horseové. Vypadají velice houževnatě. Dlouho vydrží. Navzdory svému plemenu budou dobří v kopcích.
Za devátý kraj přijely dvě haflingské klisny. Obě pochopitelně palomino. Tyhle si určitě také dobře povedou v horách a kopcích. Takže vím, kde se budou tihle nepřátelé skrývat. To se hodí.
Z desátého kraje přicestovali dva valaši fjordského koně. Jsou ale mnohem větší než klasický fjord. Tihle musí být také křížení s A1/1.
Podle cedulky na boxe Seanovy klisny jsem zjistila, že je to anglický plnokrevník. Černobílý angličák? To nezní moc normálně.
Vedle Cordi mají boxy poslední dva koně. Hřebec a klisna. Shirští koně. Chlaďasové do arény? Jsou silní, ale pomalí. Oba jsou to tmavý hnědáci a oba mají v kohoutku alespoň metr devadesát. Představte si z něčeho takového spadnout. Najednou je mi těch z dvanáctky líto.
Bezkonkurenčně nejmenší je ale Corďa. Navíc se s ním bojím cválat prodlouženým cvalem. Vím totiž, že je strašně nepředvídatelný a v rychlém cvalu občas vyhazuje tolik, že bych se na něm neudržela ani kdybych k němu byla připoutaná. To je značná nevýhoda.
     Drbu Corďu za ušima na týlu. To miluje. Je jako pes. ,,Máš pěkného koně" ozve se za mnou tichý hlas. Prudce se otočím. Neslyšela jsem nikoho přicházet. Stojí tam malá dvanáctiletá dívka. Má černé vlasy a hnědé oči. ,,Ehhh... Díky" řeknu nejistě. Dívka přistoupí blíže a natáhne ke mě ruku.
     ,,Zoe Methanny, 12. kraj" řekne přátelsky. Potřesu jí rukou a řeknu: ,,Jennifer Crayová, 11. kraj"

(537)

12. Horse Hunger Games || THG FF || ✖️Where stories live. Discover now