10. Spojenec?

392 48 9
                                    

Probudí mě výstřel z děla. Rychle se otočím po Zoe, Corďovi a Rybeaně. Zjišťuji však, že všichni jsou v pořádku. Rybka a Corďa luxují poslední zbytečky trávy a Zoe se zřejmě právě probudila. Noc byla poměrně chladná, přesto nám stále stačí naše kombinézky a svetry. Kombinézky sice nevypadají jako teplé, ale perfektně teplo zadržují.
     Vztanu z lůžka a s nožem jdu nasekat nějakou trávu, aby měli koně co jíst. Pouštět je ven není bezpečné. Vykukuji z jeskyně a zjišťuji, že může být okolo sedmi hodin ráno. Rozhlédnu se a když nevidím žádné nebezpečí, vylézám z jeskyně a nenápadně sekám velkou náruč trávy. Beru tu nejvíc suchou. Potom ji dávám koním na dvě stejné hromádky a vracím se ještě pro jednu náruč.
      Už mám nasekanou asi polovinu náruče, když najednou uslyším z lesa dusot kopyt, ržání a nadávky. Přikrčím se k zemi a nůž pevně svírám v ruce, připravena se bránit. Místo toho však z lesa vycválá obrovský černý plnokrevník, kterého dobře poznávám. Vraník cválá směrem ke mě. V očích má strach. Nevím proč, ale donutí mě to udělat jen jediné. Stoupnu si zpět nad trávu napřáhnu k hřebci neozbrojené ruce. Nůž nechávám ležet vedle sebe.
     ,,Diablo hóóóó" promluvím k němu klidně. Zřejmě jsem ho zaujala a tak přede mnou zastaví a já ho chytám za otěže. Rychle si ho prohlížím. Na hlavě má profesionální koženou uzdečku a na zádech lehké skokové sedlo. Třmeny má stažené a jeden přehozený přes posedlí, což vypovídá, že z něj Kyle spadl.
     Na pravé zadní noze má škaredý hluboký šrám a jinak je místy poškrábaný. Chudáček... Najednou z lesa vyběhne naštvaný kluk s batohem na zádech. ,,Kyle!" zaječím na něj. On zpomalí a když si všimne mě a Diabla, rozběhne se k nám. V mžiku je u nás a než stačím cokoliv namítnout, svírá mě v objetí.
Všechny kamery teď určitě zabírají na nás. ,,Hledal jsem tě všude" řekne Kyle něžně. ,,Já se tě taky snažila najít" zalžu nenápadně. ,,Jsi v pohodě? Máš úkryt? Máš dodstatek jídla a pití?" zavalí mě horou otázek. Já jen vše odkývám a ještě dodám: ,,A mám i něco dalšího" řeknu tajemně a vezmu ho za ruku. Vedu ho k jeskyni. On vede Diabla.
     Když vejdeme do jeskyně, nejdříve se lekne, že můj úkryt někdo přepadl, ale potom mu vysvětlím, že Zoe je náš další spojenec. No, rozhodně nevypadá, že by ho to potěšilo. Já mu ukážu naše zásoby a on nám zase ukáže ty svoje. Získal lékárničku od jednoho mrtvého kluka a má svoje oblečení, vybavení na Diabla a několik balíčků ovoce a sušených plátků masa.
Já si od něj vezmu lékárničku a ošetřím Diabla nějakou léčivou mastičkou. Potom mu sundávám sedlo a uzdečku a ze zbytku provazu dělám jednoduchou ohlávku s vodítkem. Nasadím ji Diablovi a uvážu ho k pevnému kořenu trčícímu ze skály. Nakonec všichni tři vylézáme z jeskyně a sekáme trávu pro koně. Potom koně krmíme a zatímco žerou, my odpočíváme.
Z klidného podřimování nás přivádí zpět k realitě výstřel z děla a veselé skoro až děsivé hlasy. Profíci dorazili. A sakra! ,,To jsou profíci" špitne Zoe. Kyle jen přikývne. ,,Musíme se přestěhovat" řeknu jistě. Koně už dožrali a začíná pršet. ,,Profíci si teď určitě někam zalezou. Musíme toho využít" oznámím svým spojencům. ,,Ale v dešti se koním půjde strašně špatně" namítne Zoe. ,,Jo, ale jinou možnost nemáme" uzavře to Kyle a my se začínáme balit. Rychle přichystáme koně, na záda si hodíme batohy a koně necháváme pod dekami, teda až na Diabla. Chvíli vyhlížíme z jeskyně a potom, co vidíme, že profíci si zalezli do nějaké nory, opatrně klušeme nahoru do hor.

(598)

12. Horse Hunger Games || THG FF || ✖️Where stories live. Discover now