5. Trénink

455 51 1
                                    

Dnes máme první den trénink. Ráno se obleču do starých rajtek a košile. Ve skříni vylovím helmu a jdu do stáje. Je brzo ráno a zatím tu nikdo není. Zjistila jsem, že každý kraj má svou soukromou sedlovnu a tak si do té naší odložím věci. Výběhy tu bohužel vůbec nejsou a tak jdu s Corďou opět na procházku po okolí.
Když se vracíme, po stáji už pobíhají ostatní splátci a připravují své koně na dnešní trénink. Čistí a zaplétají svým koním hřívu. Vlastně bychom se měli všichni docela předvést. Tak začnu Corďu čistit do co největšího lesku. Namažu mu kopyta, zapletu hřívu do malých závodních bobíků a ocas nastříkám speciálním kapitolským přípravkem pro větší lesk.
Potom se ohlédnu do vedlejšího boxu. Právě přišel Sean. Ankaru vyčistí a do hřívy jí zaplete orlí pera. Potom se pokusí nastříkat jí ocas kapitolským přípravkem, aby i do něj zapletl pera. Nedaří se mu ze spreje nic dostat. Přijdu vedle něj.
,,Počkej, musíš tím zaštěrchat" poradím mu a zabavím mu sprej. Ukážu mu jak nastříkat klisně ocas a potom mu sprej vrátím a zamířím zpět ke Corďovi. Nakonec Corďu nasedlám a vyjedu s ním na óóóóbrovskou jízdárnu. Po pár minutách se přidají i ostatní.
Na jízdárně nás učí, jak bojovat ze sedla, jak uzdravit sebe i koně, jak rozdělat oheň atd. Já jdu jako první vyzkoušet stavění přístřešku a potom na rozdělávání ohně. Boji bych se chtěla věnovat příští den.

Dnes jsme s Corďou trénovali střelbu a boj na dálku. Zatím mi jde asi nejlíp střelba z luku. Házení není má silná stránka a proto ho trénuji déle. Zítra mám v plánu boj na blízko a pozítří pasti a bylinky. Potom bude mít každý soukromé vystoupení před tvůrci her, kteří nás budou bodovat.

Dnes máme soukromé vystoupení. Vezmu si tréninkové oblečení a jdu nachystat Corďu. Vystoupení se bude konat v jezdecké hale. Asi padesát metrů od haly je opracoviště, kde můžeme koně nejdříve rozhýbat. Já Corďu krokuji kolem hrazení.
K hrazení přistoupí Matt a nakloní se k nám. Zastavím Corďu. ,,Mám pro tebe strategii" pošeptá. No konečně! Jen kývnu. ,,Je to geniální, ale záleží na tom, jestli umíš hrát" řekne tajemně. Jen kývnu. Nechci vypadat jako, že nic neumím. ,,Ok. Chci abys hrála malou nešťastnou a ZAMILOVANOU holku. Vyber si nějakého splátce a hraj zamilovanou" řekne a poté zmizí.
A kurňa pomyslím si. Mám si vybrat nějakého splátce a dělat, že jsem zamilovaná. To bude těžký. Naštěstí jsem zjistila, že během tréninku po mě stále pokukuje jeden kluk. Bude tak o rok starší než já a je docela pohledný. Zrovna přichází na opracoviště! Mám celkem štěstí. Možná se s ním půjdu seznámit.
Vede jednoho z těch černých koňo-pavouků. Hned ja mě uvidí, zamíří ke mě. Já slezu z Cordi. ,,Čau, ty seš Jennifer, že?" zeptá se frajersky. ,,Jo, jsem Jennifer Crayová z 11. kraje. Tohle je Cordino" představím sebe a Corďu. Kluk se usměje a pohodí hlavou jako mladý hřebec.
,,Já jsem Kyle. Jsem ze 7. kraje. Můj hřebec je Diablo" znovu pohodí hlavou. Přijde blíž ke mě a začne si na prst namotávat moje vlasy. Rychle se mu vytrhnu. Připadá mi jako nějaký perverzák. Tváří se jako největší borec na světě.
,,Nechtěla bys spojence?" ptá se něžně. Dělám, jakože přemýšlím. Dávám si na čas. Vzpomínám si, že jsem ho viděla bojovat se sekyrou a šlo mu to. I docela dobře jezdí.
Nakonec kývnu a stisknu mu ruku. Potom se mu vysmeknu a nasedám na Corďu. Jdu s ním trénovat něco nenápadného.

(581)

12. Horse Hunger Games || THG FF || ✖️Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum