3. V Kapitolu s vizážisty

469 58 2
                                    

Po večeři s tou kapitolskou ženou se setkáváme s našimi vizážisty a přípravným týmem. Seana někam odvlečou a já mám za úkol předvést jim Corďu. Nejdříve jsme se však lépe seznámili. Můj vizážista se jmenuje Lewis. Příjmení neřekl. Je opálený, má velice krátké černé vlasy a hnědé oči. V černém strništi má sem tam nějaké modré barvivo a i oční víčka a ušní lalůčky zdobí světle modrý odstín. Lewis je moc sympatický chlapík a rád si ze všeho udělá legraci. To u nás doma nemáme.
     Můj přípravný tým čítá dvě ženy - nejspíš dvojčata - s tyrkysově modrými vlasy a očními stíny. Jsou obě štíhlé a vysoké. Potom tu je jeden muž s fialovými vlasy a ten má obrovské fialové náušnice. Všichni jsou moc milí.
     Seanovu vizážistku jsem viděla jen krátce. Má růžové vlasy a obrovské růžové brýle. Jeho přípravný tým jsem ještě nepotkala. Hned po večeři se někam zdejchli.
     Vyvádím Coriho z boxu a procházím se s ním uličkou. ,,Je celkem malý a docela tlustý" podotkne jedna z dvojčat. ,,Co vám jde?" ptá se Lewis. ,,No... Cordino je docela rychlý a přeskočí cokoliv..." odpovídám. ,,No a umím ho jezdit bez sedla a uzdečky. Jen na nákrčáku" dodám ještě rychle. Zdá se že Lewis má nápad, ale nebudu se ho ptát.
     ,,Dobrá, zítra je předváděčka. Bylo by fajn, kdybyste se Seanem byli sladění. Potom se poradím s Beth - to je jeho vizážistka" řekne Lewis a poté odejde. Super... Zítra je předváděčka a já nemám ponětí, co budu mít na sobě!

Teď si mě vezme do péče přípravný tým. Pořádně mě vykoupou a vydrhnou. Vytrhají mi chloupky na nohou a pažích. Pořádně mě učešou, nakrémují a plácají na mě všelijaké mastičky a nějaké blbosti. Ráno se nepoznávám, tak moc mě změnili. U snídaně potkávám i Seana. Ten je taky mnohem... čistší. Narozdíl ode mne však očividně ví, co se bude dít.
Po snídani si nás oba vezme k sobě Lewis. Začne nám vysvětlovat, co se bude dít. ,,Pamatujte, že potřebujete získat sponzory, abyste přežili. Co byste chtěli mít na sobě?" zeptá se Lewis. Sean přemýšlí, ale já vyhrknu: ,,Rajtky a tričko!" Ani jsem si neuvědomila, co jsem právě řekla. Oba se zasmějí.
,,Ne, Jennifer. Já už pro vás něco mám. Bude to pohodlné, bude to vystihovat vaše kraje a zaujmete tím sponzory" řekne egoisticky Lewis. ,,Jo? A co to bude?" otáže se drze Sean. ,,Pojďte, ukážu vám to" řekne Lewis a zvedne se z gauče. Jde směrem k jeho pokoji. Oba ho následujeme.
Jsme u něj v pokoji a sedíme na jeho posteli. On stojí před námi a nic nám neukazuje. Jen nám vysvětluje, co potřebujeme. Nakonec se dostane až k našemu vzhledu. ,,Vy oba umíte jezdit bez sedla a uzdečky. Co kdybyste to udělali i na předváděčce?" ptá se nás dychtivě. Já se Seanem se na sebe podíváme. Oba si teď myslíme totéž. A to, že ten druhý jezdí lépe než jsme si mysleli. Oba jsme se navzájem podcenili. Tohle už se nesmí stát. Nikdy nesmím podcenit své soupeře.
Lewis se na nás tázavě dívá. Oba rychle přikývneme. ,,Tak dobrá" pokračuje Lewis. ,,oba potřebujete být vzorem svého kraje. A tak se zamyslete. Co potřebuje váš kraj k přežití?" ptá se znova. Takovou otázku jsem nečekala. ,,No, vodu" řeknu první co mě napadne. ,,Výborně" pochválí mě Lewis. ,,A co ještě?" podívá se na Seana.
,,Slunce, zemi a vzduch" řekne Sean bez emocí. Lewis uznale pokývne. ,,Váš kraj potřebuje čtyři živly k přežití. Zemi, do té vítr přivane semena, která za pomoci vody a ohně rostou. Je to jednoduché. Už víte co, budete?" ptá se znova Lewis. ,,Budeme čtyři živly" slyším svůj hlas.

(600)

12. Horse Hunger Games || THG FF || ✖️Kde žijí příběhy. Začni objevovat