9. Dlouhá cesta

370 48 0
                                    

Zastavujeme se u malého jezera na kraji lesa. Jsme na upatí hor. Jedeme už alespoň tři hodiny a tak si dáváme přestávku. Sesednu z Cordi a rozhodnu se prohlédnout si batoh. Zoe bohužel ulovila jen jednu deku, ale i ta by jí mohla zachránit život.
     Sedneme si na kámen a já otevírám první, větší batoh. Všechen jeho obsah důkladně vyskládám před nás. Jako první vytahuji dva tlusté svetry, jedny zateplené rajtky, koňskou deku, dva balíčky sušeného ovoce, dvě prázdné plastové láhve a šest krásných vrhacích nožů i s pouzdrem.
     Ve druhém - menším - batohu jsou jedny zateplené rajtky, tři vrhací nože s pouzdrem, láhev s vodou, asi dvacet metrů dlouhý provaz, tři balíčky nějakých energy sušenek a asi deset jablek. Prozatím máme celkem slušnou zásobu.
     Zoe podávám menší batoh a s ním i jeden svetr a zateplené rajtky, balíček ovoce, práznou láhev, tři nože, balíček sušenek a zhruba polovinu jablek. Zoe se obléká do svetru a prázdnou lahev naplní vodou z jezera. Potom přes pasoucí se Rybeanu přehodí svoji ulovenou deku.
     Já udělám to samé, až na to, že nesu více zbraní, lahví, jídla a provaz. Corďa dostává koňskou deku, protože narozdíl od Rybeany nemá zimní srst. Znovu se vydáváme na cestu. Bude okolo tří hodin odpoledne. Brzo dorážíme na kraj lesa a ve skále objevujeme první jeskyni. Je velká asi jako dva boxy v kapitolských stájích, což je velikost, která nám vyhovuje. Vchod je poměrně úzký a dobře maskovaný, ale koně tudy projdou.
Corďu a Rybeanu zavedeme dovnitř a deky jim necháme co nejlépe přidělané. Vchod maskovat nemusíme a tak jdeme pro nějaké dřevo a listí. Krom malého ohýnku máme v plánu udělat si lůžka. Přineseme si listí a naskládáme ho do dvou lůžek. Potom sníme trochu sušeného ovoce a z provazu začínáme dělat Rybeaně provazovou ohlávku a otěže.
Když máme hotovo necháváme koně v jeskyni a před jeskyní je malá pláň, na kterou jdeme nasekat trávu pro ně. Každá nasekáme jednu náruč a nakrmíme koně. Necháme je žrát a samy si sedáme ke stěně jeskyně a odpočíváme po prvním dni v aréně. Když se začíná stmívat, sedáme si ke vchodu do jeskyně a sledujeme oblohu. Po pár minutách čekání zazní hymna a my sledujeme, kdo dnes zemřel.
Ze třetího kraje zemřela dívka Sarah a její kůň Warter, kluk Jake ze čtvrtého, oba z pětky a jeden z jejich koní Ebeno, Shannon i s jejím Flottym ze šestky, kůň Cary ze sedmičky, kluk Jess a jeho klisna Lacy z osmičky, kluk Mark z devítky a oba z desítky s koněm Khali. Oddechnu si. Kyle s Diablem jsou na živu. A nevím proč, ale jsem ráda, že žije i Sean a Ankara.
Tolik mladých umřelo a hlavně tolik koní... Chudáčci. ,,Žije 15 lidí a 18 koní včetně nás" oznámí Zoe. ,,Žije i náš spojenec. Jen ho najít" řeknu směrem k Zoe. Ta jen přikývne. Potom jen dodá něco ve smyslu, že už bychom měly jít spát a já dobrovolně souhlasím.
      Lehám si do lůžka a Zoe do toho vedle mě. Nakonec si vedle mě lehnul i Corďa a já se mu opřela o bok a přikryla se částí jeho deky. Upadám do říše snů. Před očima vidím, jak umírají někteří splátci a jejich koně. Sladké sny.

(535)

12. Horse Hunger Games || THG FF || ✖️जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें