4

102 16 3
                                    

Ze opende haar mond om weer te gaan gillen, maar mijn tanden hadden zich al in haar pols begraven.

Pov Joey {Terwijl Lisa in het bos was}

Ik stond op van het witte bureau wat in mijn kantoor stond. Ik moest maar weer eens terug gaan naar Lisa. Ik liep naar de ziekenzaal, naar de kamer waar zij zich bevond. Toen ik bij de deur aankwam schrok ik, hij stond open. Ach, ze had hem vast gewoon even opengedaan, probeerde ik mezelf gerust te stellen. Ik duwde de deur open en liep de kamer in, waar ik een leeg bed aantrof. Mijn ogen flitsten door de kamer maar er was geen spoor van Lisa.

Shit, ze had vast dorst en was op jacht gegaan. Snel rende ik naar het kantoor van James. Normaal zou ik rustig aankloppen, maar nu twijfelde ik geen moment en gooide de deur open. "James, Lisa is niet meer op haar kamer. Ik vrees het ergste." James zuchtte en stond op. Zijn ogen werden donkerder, dit betekende dat hij boos was. Als vampier zijnde konden onze ogen veranderen van kleur. Ze werden donkerrood als we naar iets keken waarvan we hielden, lichtrood als we net gedronken hadden en zwart als we boos waren of dorst hadden. James zijn ogen werden zwart, en ik gokte dat het niet was omdat hij dorst had. "IK HAD JE NOG ZO GEWAARSCHUWD!" Riep hij ineens vanuit het niks. Ik kromp in elkaar. James pakte me bij mijn nek vast en sleepte me met zijn vampier kracht naar de rand van het bos. "Jij gaat haar maar zoeken!", schreeuwde hij nog, voordat hij weer verdween richting het clanhuis. James was de leider van mijn clan. Wat dus betekende dat hij de baas over me was. Ik had zelf ook een belangrijke positie in de clan, maar moest nog altijd naar James luisteren.

Ik zuchtte. Er zat niks anders op, ik moest het bos in om Lisa te zoeken, voordat ze iedereen die op haar pad kwam leegdronk. Ze was een newborn, een net 'geboren' vampier. Newborns waren sterker, sneller en konden beter ruiken dan de niet-newborns, maar ze hadden enorme dorst. Daardoor had ze nog geen controle over de hoeveelheid mensen of dieren die ze dronk. Als niemand haar zou stoppen, zou ze maar blijven drinken.

Plotseling drong een hele sterke geur van bloed mijn neus in. Dit was de geur van bloed buiten het lichaam, daar moest Lisa zijn! Met mijn neus en snelheid volgde ik de geur, tot ik bij een pad aankwam waar ik een jongen en een meisje zag liggen in een plas bloed. Ik keek vlug naar hun hals en inderdaad, er zaten twee kleine gaatjes in. Dit was waarschijnlijk het werk van Lisa.

Ik snoof nog eens goed. Ik rook een heerlijk mengsel van chocolade en aardbeien, dit móest Lisa zijn, haar geur was de lekkerste ter wereld. Ze was mijn zielsverwant, een partner waar je de rest van je leven bij wou zijn. Als zij de mijne was moest ik ook de hare zijn, dat kon niet anders. Ze beseft het alleen nog niet. Maar ik wel. Al vanaf het moment dat ik haar voor het eerst zag. Tinteling gingen door me heen bij elke aanraking met haar. Ze was het mooiste meisje dat ik ooit gezien had, en ik hield van haar. Ik wou het haar vertellen, maar besloot om ermee te wachten, aangezien ze nu al zoveel aan haar hoofd heeft. En ik rook die heerlijkd geur op dit moment. Ik volgde haar geur en kwam bij het dorpje naast het bos uit. Oh mijn god, nee! "LISA", schreeuwde ik. Als ze maar niet het hele dorp aan het uitmoorden was. Ik zou daar verantwoordelijk voor zijn, aangezien ik haar gebeten had. Ik bleef haar geur achterna rennen en onderweg kwam ik gillende mensen tegen, en hier en daar lag een lijk op de grond. De tranen sprongen me in de ogen. Niet alleen omdat ik hier de schuld van zou krijgen en naar de rapungi moest, de slechtste vampier familie die er was. Maar ook omdat ik me zorgen maakte om Lisa. En daar stond ze. Net op het moment dat ik haar zag zette ze haar tanden in haar volgende slachtoffer. "LISA!" Ik rende naar haar toe en pakte haar bij haar schouder. Met een ruk draaide ze zich om en ik keek recht in haar woedende gezicht, in haar pikzwarte ogen. Het witte shirt dat ze aanhad zat compleet onder het bloed, net als haar broek. Haar lieve, schattige gezichtje zat onder opgedroogd bloed en uit haar mondhoeken drupte nog wat van de rode vloeistof. Haar ogen werden lichter. "J.. Joey..?"

OMG ik ben nu drie dagen bezig met dit boek en ik heb nu al 50 reads! Heel erg bedankt iedereen en vergeet ook niet om te voten ;) ly! ❤

Volg ook Xverhalenforeverx
Meld het aub als je een spelfout ziet of er iets niet klopt x

The Vampire Princess Where stories live. Discover now