Κεφάλαιο 11

398 53 5
                                    

Στα προηγούμενα:
"Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να μάθεις. Για να τελειώσουν εδώ τα ψέματα. Για να επιστρέψει η φιλία μας στην ειλικρίνεια. "
"Λοιπόν πες μου."

Καθόμουν εκεί άναυδη και άβουλη κοιτώντας τον Ed για μια άλλη φορά χωρίς να ξέρω τι να πω. Υποσχέθηκα πως δεν θα τον μισήσω. Ούτε αυτόν ούτε τον Liam. Όμως μετά από αυτή την αποκάλυψη είναι αδύνατο να τηρήσω την υπόσχεση μου.

Γιατί είχαν φτάσει και οι δύο τόσο χαμηλά; Τι νόμιζαν πως ήμουν; Κανένας αγώνας ποδοσφαίρου στον οποίο παίζεις στοιχήματα για το ποιος θα κερδίσει; Και τι ήμουν εγώ το τρόπαιο;

Δεν το χωράει ο νους μου. Ήταν κολλητοί και για αυτή τους τη μαλακία τα χάλασαν όλα. Τι το έπαιζαν ακριβώς; Έξυπνοι; Οποίος με ρίξει πρώτος μπορεί να με έχει; Πόσο εξευτελιστικό ήταν αυτό. Εκείνοι μπορεί να μην έχουν αξιοπρέπεια αλλά εγώ σίγουρα έχω. Και ξέρετε τι λένε: "Το καλύτερο όπλο μιας γυναίκας είναι η αξιοπρέπεια της." Όμως εμένα μου την είχαν στερήσει και αυτήν.

《Άρεσες πολύ και στους δυο μας και αποφασίσαμε να βάλουμε ένα στοίχημα.》τι σημαίνει αυτό;

Όλο αυτό μπορεί να έγινε πριν χρόνια αλλά δεν έχει καμία σημασία. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Και οι δύο τους. Τουλάχιστον ο Ed είχε τα κότσια να μου το πει. Έκανε το λάθος και το παραδέχτηκε. Βέβαια αυτό δεν ελαφρύνει τη θέση του.

"Jess, σε παρακαλώ πες μου κάτι. "

"Τι ακριβώς περιμένεις να σου πω; Συγχαρητήρια για το στοίχημα; Ότι καλά κάνατε και με αντιμετωπίσατε σαν τρόπαιο; Πως είναι απολύτως φυσιολογικό δύο κολλητοί να κάνουν κάτι τέτοιο; Ότι από αυτά να σου έλεγα θα ήταν ψέματα. Μήπως υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα έπρεπε να ξέρω; Σε λίγο θα μου πεις ότι ο Liam θέλει να με σκοτώσει στα κρυφά και είσαι συνεργός του. Βαρέθηκα. Βαρέθηκα να με αντιπετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Να είμαι το προστατευόμενο είδος σας, η πορσελάνινη κούκλα που δεν θέλετε να σπάσει. Εδώ και λίγο καιρό το μόνο που ακούω είναι καλύτερα να μην ξέρεις." Σταμάτησα λίγο στη σκέψη ότι θυμήθηκα κάποια λόγια αλλά είχα πάρει φόρα. "Τελείωσα. Με όλα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα σας μισήσω. Και αυτό θα κάνω. Αλλά αν δεν τα βρείτε οι δύο σας μην περιμένετε τίποτα από τη μεριά μου. " Φώναξα κλαίγοντας και σηκώθηκα και έφυγα.

"Jess." Ακούστηκε η φωνή του Ed.

Δεν γύρισα πίσω. Ήμουν αποφασισμένη. Αν δεν τα έβρισκαν ας με ξέγραφαν. Μια για πάντα.

Amnesia (Greek)Where stories live. Discover now