chapter 22

1K 42 3
                                    

Emilys perspektiv.

Han håller om mig så hårt. Så betryggande. Min kropp skakar, inte bara av kylan i den sena sommarnatten utan av förtvivlan. Ovälkomna tårar tränger sig ur mina ögon vilket gör att Felix lutar sig tillbaka för att se på mig. Jag lägger händerna för ansiktet för att dölja hur svag jag känner mig. Han släpper sitt hårda grepp hans händer håller om mina axlar och lägger de runt min kropp istället. Skakandes lutar jag mig mot honom. Han stryker tröstande med händerna längs min rygg och placerar mjuka pussar på min kind. Jag är en tönt. 

"Jag är inte den som borde gråta. Jag borde vara stark och bära din sorg nu också." svamlar jag ur mig. Jag bryter ut i gråt igen när jag är påväg att lägga till att jag är ledsen och vill be om ursäkt, men Felix tystar mig fort.

"Sssch, det är okej." säger han lugnande. Precis som en föräldrar brukade göra när man var liten och det kändes som att livet höll på att rasa samman. Om man bara visste. Om man bara visste hur det är att bli vuxen. Hur livet som tonåring känns. Förälskad, stressad, osäker, vilsen, upprymd, förkrossad men emellanåt så satans lycklig. Allting är en salig röra och jag önskar att röran ibland kunde sluta röra ihop sig. Men Felix lugnande är någonting annat. Han får mig lugn på ett sätt mina föräldrar aldrig skulle få. Men ändå fortsätter jag att gråta. Jag gråter och skäms, och skäms ännu mer när jag tänker på hur mycket jag gråter. Då börjar jag gråta ännu mer.

"Har någonting hänt?" frågar han oroligt och undersöker mitt ansikte efter svar på hans fråga. Jag vet att han menar utöver det som redan har hänt, därför klandrar jag honom inte. Jag håller fortfarande händerna för mitt ansikte och skakar snabbt på huvudet. Det är inget mer som har hänt. 

"Är du säker?" frågar han. Jag nickar kort.

"Vi går hem till mig, ingen är där." säger han och tar av sig sin jacka och lägger den över mina axlar. Han tar inte bort armen, utan håller ett stadigt grepp om mina axlar.

Samma trygga känsla. Samma trygga famn. Samma älskade kille. Samma Felix Sandman. 


airplanes | f.sWhere stories live. Discover now