Capitolul 15

622 25 0
                                    

Statea in fata mea si ma privea cu un ranjet smecheresc. Nu stiu cum ar fi trebuit sa ma simt. Stiu doar ca eram socata, nu stiam in ce mod, dar eram socata. Imi amintesc cum ma uitam cu gura cascata la el.

-Ti-a fost dor de mine? a intrebat Jason.

I-am masurat din priviri silueta inalta. Era imbracat ca deobicei, lejer. Isi intinse bratele asteptand sa-i sar in brate. Si, da, imi doream nespus de mult sa-i sar in brate si sa-l simt din langa mine. Dar n-am facut-o, am ramas pe loc si am ridicat din sprancene.

-De ce nu mi-ai spus ca vii?am intrebat.

-Flower a insistat sa fie o surpriza. De fapt, ea m-a adus aici, intr-un fel.

-O surpriza? am intrebat de parca mi s-ar fi parut un lucru patetic.

-Trebuia sa fie o surpriza mai placuta, dar, incepu Flower cu un ton acuzator, cineva, adica Lily, nu a respectat planul.

Lily isi dadu ochii peste cap. Oare putea fi mai rea de-atat?

-Nu te bucuri sa ma vezi? a intrebat Jason privindu-ma cu ochii lui mari, cenusii.

Muream de dorinta de ai sari in brate si ai simti buzele lipite de ale mele, dar ma gandeam la momentele in care imi dorisem sa-mi fie cineva aproape, iar el era departe. Atunci mi-am amintit de faptul ca el fusese acuzat de nu-stiu-ce-crima.

M-am apropiat de el pana cand fruntile noastre s-au atins, am zambit, l-am luat de mana si am intrebat incet:

-Putem sa plecam de aici?

-Cum doresti, ingeras, raspunse privindu-ma dragastos.

L-am tras dupa mine si am auzit-o pe Flower strigandu-ma. Am blestemat-o pentru ca-mi strica momentul. Am intors capul uitandu-ma la ea cu subinteles. Ea ma privi la randul ei mustrandu-ma din priviri.

-Trebuie sa ramaneti! striga ea dupa noi.

M-am imbufnat. Nu venisem la petrecere decat la rugamintile lui Flower. Nu voiam sa mai raman. Acum il aveam pe Jason si trebuia sa discut cu el.

-De ce? am intrebat exasperata. Ma purtam ca un copil care nu voia sa mai stea la o intalnire plictisitoare pentru adulti.

Flower isi lipi palmele ca un ingeras si isi misca buzele mimand un ,,te rog,,. M-am intors spre Jason intrebandu-l din priviri daca chiar trebuia sa ramanem. El o privea pe Flower la fel de deranjat ca si mine.

Vazand ca nu raspund, Flower, renunta la rugaminti si spuse:

-Macar atat imi datorezi.

Am dat drumul mainii lui Jason cu un marait si am spus:

-Nu suport sa fiu datoare.

Flower incepu sa topaie de veselie si ma prinse de mana tragandu-ma dupa ea. Am intors capul spre Jason, dar el nu ma privea, ci se indrepta furios spre Lily. Aceasta se incorda si il privi pe Jason dezgustata. Nu am putut sa-mi dau seama despre ce vorbeau din cauza lui Flower care se oprise. M-am intors morocanoasa spre ea si am vazut o multime de adolescenti stand pe niste busteni in jurul focului. I-am recunoscut pe unii dintre ei, dar altii imi erau straini. Flower era asezata intre doi baieti, amandoi o priveau zambind si uitandu-se cand la fata ei machiata, cand la decolteul ei. Unul dintre ei ii sorbea cuvintele in timp ce Flower parea ca flirteaza cu el. Celalalt parea ca asteapta sa-l bage si pe el in semana, ceea ce nu parea ca se va intampla prea curand. Am observat si alti baieti care o priveau pe furis, dar ea parea interesata doar de tipul de langa ea. Atat de interesata incat uitase de mine.

 Am plecat cat de repede am putut de acolo, trebuia sa-l gasesc pe Jason. Am trecut pe langa un grup care faceau un concurs cu cine bea mai multe pahare de bere. L-am vazut in multime pe Caleb, se pare ca era indemnat de cineva sa intre in concurs. Ma pragateam sa plec cand ceva imi acoperi ochii. Am pipait cu mainile lucrul enervant care nu ma lasa sa privesc, erau niste maini. Vechiul joc cu ghiceste cine.

Schimbarea lui AshleyWhere stories live. Discover now