Capitolul 21

581 20 5
                                    

Mi-am deschis  ochii clipind si am privit tavanul alb incetosat. Nu stiam unde ma aflu, am privit in jurul meu pentru a observa ca ma aflu intr-un spital. Simteam furnicaturi prin corp, mi-am privit abdomenul si bratele, erau infasurate in pansamente albe. M-am ridicat in capul oaselor si am vazut cele trei cadavre de pe paturile din fata mea. Mi-am inabusit un tipat si am clipit, erau doar trei paturi. Revenindu-mi  m-am ridicat in picioare, m-am dezechilibrat si m-am sprijinit de masuta de langa pat. Am luat seringa de pe masuta si m-am impleticit pana la usa. Am deschis-o si am privit culoarul neaglomerat. Un batran era asezat pe un scaun, iti atintise privirea asupra mea de cum am iesit. Am facut cativa pasi catre el si am intrebat:

-Unde sunt?

Vocea imi suna ragusita. Batranul nu-mi raspunse decat dupa o examinare mai indelungata, timp in care am privit culoarul alb. Prea alb.

-Esti la Arthur.

Acest cuvant imi reaminti brusc de motivul pentru care eram acolo si cum ajunsesem.

-Cauti pe cineva? m-a intreba batranul.

Mi-am intors pentru prima oara privirea catre el. Purta un palton si  o palarie, abia ii puteam vedea ochii care pareau a fi verzi.

-Nu stiu, i-am raspuns inca confuza.

Atunci aparura de dupa colt o sora medicala si un doctor, cred. Se oprira cand ma vazura, apoi alergara grabiti spre mine. M-am simtit imediat amenintata, am alergat in directia opusa. Cei doi ma urmarira pana cand am ajuns la doua usi mari. Le-am impins cu greu si am dat de mai multi oameni imbracati in alb, presupunand ca sunt doctori si asistente, care s-au ridicat imediat ce am intrat. M-am intors si i-am vazut pe doctor si pe sora medicala foarte aproape. M-am retras in sala, din spate ma apucara doua perechi de brate, am incercat sa ma trag din stransoarea lor, dar erau prea puternice. Doctorul se apropie de mine cu o seringa umpluta cu un lichid verde, m-am zbatut mai tare cand incerca sa ma  intepe in gat. Mi-am amintit de seringa pe care o aveam inca in mana dreapta, avea in ea un lichid albastru. L-am intepat pe cel din dreapta mea, el tipa si-mi dadu drumul. Am simtit adrenalina care ma impinse sa continui ce incepusem. Cu o miscare rapida l-am privit in ochi pe cel din stanga si i-am infipt seringa in gat, i-am administrat jumatate din doza. M-am intors catre doctor care ma privea cu o fascinatie de om bolnav, se avanta spre mine cu seringa ridicata. M-am pregatit pentru atac, dar asistenta care il urmase il impinse, ceea ce nu cred ca a fost un gest facut sa-l raneasca, si se intoarse catre mine, isi lua o pozitie de atac. Ne invarteam in cerc pastrand distanta si urmarindu-ne una pe cealalta. Asisteanta era blonda, zvelta si avea o privire infricosatoare. Imi trecuse durerea de cap, desi inca simteam furnicaturi in brate si abdomen.

-Atac-o! am auzit pe cineva strigand.

Am privit in aceea directie, moment in care asistenta imi adresa un pumn. M-am ferit si am impins-o, aceasta nu se lasa impinsa, se intoarse brusc si ma tranti. Am resimtit socul in spate, unde mi se intensificara furnicaturile. Imi tintui umeri de podea si-l chema pe doctor, l-am vazut apropindu-se nerabdator. Am privit-o pe asistenta in ochi, apoi i-am dat o lovita de cap in frunte, se auzi un pocnet, iar aceasta se dadu jos de pe mine. Cand m-am intors spre doctor, el statea in fata mea zambind, isi tinea seringa la gatul meu.

-Incearca acum sa fugi, imi spuse victorios.

Am reactionat in singura secunda pe care o mai aveam. L-am lovit in abdomen cu ambele picioare, mi-am insfacat seringa cu lichid albastru si am bagat-o in pieptul doctorului, i-am administrat restul dozei de lichid, lesina. M-am ridicat si am privit in jur, eram singura, oarecum. Un doctor statea in genunchi si vomita sange, iar celalalt incerca sa-si opreasca sangerarea din coapsa. M-am ridicat si am fugit in sala. In stanga se afla o usa deschisa, am iesit si am privit peisajul.

Schimbarea lui AshleyWhere stories live. Discover now