16 - Build like a brick shit house

441 50 9
                                    



Een paar dagen later kreeg ik eindelijk Cameron weer te pakken. Vastbesloten had ik hem elke dag proberen te bellen, maar hij had nooit opgenomen. 
"Cam! Eindelijk, mate!" riep ik toen hij eindelijk zijn mobiel opnam. Ik was net terug van mijn vrijwilligerswerk.
Zijn stem klonk spijtig. "Sorry Em, ik was mijn oplader thuis vergeten. Ik was vannacht bij een vriend van me waar ik mijn telefoon even op mocht laden."
Hoe kon iemand vrijwillig zo lang zonder telefoon overleven? "Ik was zo bezorgd man. Hoe is het met je?"
"I'm alright. Luister, ik kom morgen weer naar huis, okay? Je moet alleen nog niks tegen mijn moeder zeggen."
"Kay. Ik mis je."
Cameron lachte even en hing toen op. Asshole. Hij voelde zich vast te cool om het terug te zeggen. Nou ja, hoe korter het gesprek, hoe meer tijd ik had om mij klaar te maken voor mijn date met Nathan. Vanavond zou hij mij ergens mee naartoe nemen en verrassend genoeg was ik helemaal niet zenuwachtig. Toen hij mij had gebeld, had hij gezegd dat het nog een verassing was wat we gingen doen. Hoe kon hij me dat nou aandoen? Hoe moest ik nou weten wat ik aan moest trekken? Ging ik voor schattig en casual of voor chique en elegant? Dilemma's dilemma's. Uiteindelijk ging ik voor een high-waisted short met een witte top en om het wat chiquer te maken een blazer met een mooie armband. Aan mijn voeten deed ik mijn bruine sleehakken die een paar weken eerder in een leuk winkeltje in China Town had gekocht. Al zei ik het zelf, ik zag er schattig uit. Ik gooide mijn blonde lokken haar naar voren en maakte een foto in de spiegel, die ik vervolgens op Instagram plaatste. 
#outfit #schattig #ik #aussie #selfie #hakken #date #nice  #ikverklapnietmetwie
Toen ik met mijn tasje naar beneden liep om nog wat tijd te rekken, kwam ik mijn vader tegen. Hij keek met een frons naar de grond, maar toen hij naar mij keek, gleed er een lach op zijn gezicht. "Hey meisje, je ziet er mooi uit! Jesse boft maar."
Awkward. "Dit is niet voor Jesse. Ik heb een date met Nathan."
Papa fronste. "Maar ik dacht dat... wacht, wie is Nathan?"
"Een jongen die ik ontmoet heb."
"Hmm..." Hij schudde zijn hoofd even. "Hey, ik moet met je praten. Ga je even mee?"
Dat kon niet veel goeds betekenen. We liepen samen weer de trap op, mijn vaders studeerkamer in. Ik kwam bijna nooit hier, want het was mijn vaders heiligdom. Hier moest je niet komen als mijn vader aan het werk was, een fout die Sarah nog steeds maakte. Mijn vader ging achter zijn bureau zitten en gebaarde dat ik op de stoel voor zijn bureau moest zitten. Dit maakte me allemaal heel zenuwachtig.
Ik ging zitten. "Wat is er pap? Je... je maakt me bang."
"Nergens voor nodig lieverd." Hij schraapte zijn keel. "Sarah en ik... wij lopen nu al een paar weken bij een relatietherapeut. Je zult vast wel gemerkt hebben dat het niet zo goed ging tussen ons." No shit, Sherlock. "We wilden het jullie eigenlijk niet vertellen, maar ik vind het belangrijk dat je weet dat het helemaal goed gaat komen."
Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen. "Okay?"

"Nu is ons aangeraden om tijd voor elkaar te nemen, dus Sarah en ik zijn van plan om samen een weekje naar Wollongong te gaan. Sarah is daar opgegroeid. Dat betekend dat Cam, als hij weer terug komt, en jij alleen thuis zijn. Tenzij je graag naar iemand toe wilt?"
Gelijk schoot Lydia door mijn hoofd, maar die gedachte verwierp ik gelijk. Zo goed kenden we elkaar nog niet, dat kon ik niet van haar verwachten. "Nee, dat komt wel goed. Cam en ik redden ons wel."

Mijn vader leek opgelucht. "Mooi. Ik weet dat ik niet de vader-van-het-jaar-prijs zal winnen, maar ik wil het allemaal goed maken, lieverd. De laatste weken heb ik zoveel aan mijn hoofd gehad dat ik jullie echt tekort gekomen ben."

Om één of andere reden vormden er tranen in mijn ogen. "Het geeft niet, papa."

"Het geeft wel. Ik ga meer tijd voor jullie maken, oké? She'll be apples." (Het komt goed.) Hij gaf me een knipoog. "Misschien voel ik me dan niet schuldig als ik je huisarrest geef." En ik dacht nog wel dat hij het vergeten was. "Als je Cameron te pakken krijgt, wil je het dan ook aan hem doorgeven? Hij neemt onze telefoontjes niet op." Toen ik knikte, schonk hij me een lachje. "Now rack off en geniet van je date!" (Nu wegwezen!)

Love Like a BoomerangWhere stories live. Discover now