KAZA

224 18 4
                                    

Biraz kısa oldu ama keyifli okumalar.

Trenin tarafındaki öğrenciler, arka taraflara doğru kaçıyordu. Astara, bir anda Scorpius' un ön tarafta oturduğu hatırladı. Acaba abisine bir şey olmuş muydu? Düşüncesi bile onu kötü yaparken gerçekleşse ne yapar bilemezdi. Abisinin çığlığını duyunca aklı başından gitti ve trenin ön tarafına doğru koşmaya başladı. Öğretmenler ordusu, abisinin bulunduğu kompartımanı adeta kuşatmıştı. Telaşla bağırdı.

"Abi!" Slughorn' un koluna tutunarak Scorpius kompartımandan dışarıya çıktı. Astara hızlıca abisine sarıldı. Slughorn birkaç saniye izin verdikten sonra araya girdi.

"Scorpius, hadi gel." Scorpius kardeşine sarılmayı bıraktı ve Slughorn' un peşine takıldı. Acıyan koluna baktı Scorpius. Çok kötü kanıyordu. Kanamasını durdurmak için eliyle bastırdı. Slughorn, onu boş bir kompartımana soktu. Asasıyla birkaç büyü mırıldanmaya başladı. Aynı anda Scorpius kolunda büyük bir ağrı hissetti. Koluna baktığında yarasının iyileşmeye başladığını gördü. Onun için acıyla geçen birkaç dakikadan sonra yarası iyileşmiş ve Slughorn tarafından Astara' nın yanına gönderilmişti.

Astara abisi kompartımana girer girmez ona sarıldı, Scorpius, u hemen yanına oturttu. Kompartımanda sessizlik oluştu. Astara bütün dikkatini abisine vermişti ve bir süre sonra Scorpius bundan rahatsız olmaya başlamıştı. Sadece Astara' nın duyabileceği bir şekilde mırıldandı.

"Astara, tamam. Bak tek parça geldim, gözlerini üstümden çek. " Astara, uzun süredir herkesin sormak istediği soruyu sordu.

"Ne oldu abi orada?" Scorpius derin bir iç çekti.

" Ray, yükten dolayı kırılmış dediler. Ama bence sabotaj* yapılmış. " Scorpius sesini biraz daha alçaltmıştı çünkü az önce bir öğretmen kompartımanın önünden geçmişti.

" Bu raylar büyülü, kırılma olasılıkları yok. Tabi, kara büyü kullanılmadıysa, birde Villi yaratık sesi. " Albus aklına takılan soruyu sordu.

" Kim böyle bir şey yapar ki? " James başını hızla Villa' ya çevirdi. Villa fısıldayarak bağırdı ( bunu benim gibi başarabilen varsa yorumda görelim! )

" Asla James, asla! " James Villa' ya biran kuşkuyla baktı. Olabilir miydi? Rose' un konuşmasıyla düşüncelerinden sıyrıldı.

"Villa, sence kim yapmış olabilir?"

"Ben nerden bileyim, ne yapmadım!" cümlesinin sonunu başını James' e çevirerek söylemişti. Rose, Villa' nın bu tepkisini garipsemişti.

"Ben sana sen yaptın demedim ki, ne bu hareketler?" Scorpius daha fazla kendini tutamadı ve kahkahalarla gülmeye başladı. Kahkahaların arasından zorlukla konuştu.

"Çok...çok...çok...komik görünüyorsun!" Kompartımandaki herkes pür dikkat Rose' a baktı ve kahkahalara boğuldu. Rose, elleri belinde, sağ kaşını kaldırabildiği kadar kaldırmıştı. Bu haliyle aynen Molly Anne' sine benziyordu.

Kahkahalarla herkes ne olduğunu unuttu, Villa' nın hareketlerini... Villa içinden Scorpius' a teşekkür etti. Onu kurtarmıştı.

Yaklaşık 1 saattir, tren yerinden bile kıpırdanmamıştı. Öğretmenler uzun süredir rayı tamir etmeye çalışıyordu ancak başarılı olamamışlardı. Mcgonagall kesin ve net konuştu.

" Kara büyü veya Villi sesi bu. Düzeltmeye çalışırsak çok zaman kaybederiz. Öğrencileri biran önce Hogwarts' a götürmemiz gerekiyor." Mcgonagall uzun süre ne yapabileceğini düşündü. En son çözüm, cisimlenmekti. Ancak bu kadar çok öğrencinin cisimlenmesi imkansıza yakındı. Son anda aklına gelen düşünceyle ellerini çırptı.

" Süpürgesi olan ve uçmayı bilen bütün öğrencileri bir bölüme toplayın, birinci sınıfları da. "

Haberi alan öğrenciler, kaptıkları süpürgeleriyle merakla trenin ön kısmına gelmişlerdi. Mcgonagall, onlara bilmeleri gerekenleri söyledi ve hemen cezaları sıraladı.

"Teknik bir aksaklıktan dolayı trenimiz çalışmıyor. Sizden istediğimiz, süpürgelerinizle uçarak Hogwarts' a gitmeniz. Öğretmen çemberinden dışarıya çıkanlar 2 ay cezaya kalacak. Tehlikeli hareketler yapanlar, 1 ay ceza alacak. Dikkatli olun." Mcgonagall sözünü bitirir bitirmez öğrencilerden sevinç çığlıkları yükseldi. Önce üst sınıflar süpürgelerine atladılar. Bir süre sonra trende sadece 1. sınıflar kalmıştı.

Albus, Fred ve Hugo, süpürgeyle uçmaktan çok zevk almasalar da, yüzlerine çarpan rüzgar onları keyiflendirmişti. Yavaş yavaş, havada süzülüyorlardı. James ise onların tam aksine heyecanla, hızla uçuyordu.

Bu yıl, Hogwarts çok güzel ve keyifli başlamıştı. Acaba, yılda böyle geçecek miydi?


*Sabotaj: Bilinçli ve kasıtlı olarak bir işi veya bir durumu bozarak zarara yol açan harekette bulunma, baltalama. (TDK' nın internet sitesinden alıntı yapılmıştır. )





HARRY POTTER VE YENİLER İHTİYAÇ ODASINDAWhere stories live. Discover now