ST. MUNGO' S DA

265 21 2
                                    

Gecenin bir yarısı hastanenin ortasına birinin cisimlenmesi herkesi telaşa düşürmüştü. Hele ki cisimlenen kucağında kanlar içinde bir kız taşıyan Teddy Remus Lupin olunca ortalık iyiden iyiye karışmıştı. Bazı şifacılar hemen Victorie' yi Teddy ' nin kollarından aldılar ve portatif bir sedyeye yatırarak en üst kata çıkardılar.
Şifacılar Victorie' yi yukarıya çıkardıktan hemen sonra Hannah, Horace ve Harry St. Mungo' s a geldi. Ginny onlardan birkaç dakika sonra çocuklarla birlikte St. Mungo' s a cisimlendi. Hızla en üst kata çıktılar. Ginny uykulu ve korkmuş çocukları koridordaki sandalyelere oturttu. Hannah Horace' e sarılmıştı ve ağlıyordu. Harry Teddy' nin yanına oturdu.

"Birkaç saat önce evlilik planları yapıyorduk...Şimdi ise öldü mü yaşıyor mu bilmiyoruz. "

Victorie ve şifacılar

Genç şifacı Victorie' ye endişeyle baktı. Vücudu çok derin yaralarla kaplıydı. İlk geldiğinde kalp atışları çok azdı, ölecek sanmışlardı. Yaptıkları büyüler onları hayata döndürmüştü ancak yaraları açıktı ve kurtulma olasılığı çok düşüktü. Bir anda odayı dolduran kalp atış sesleri durdu. Bütün şifacılar gözlerini genç şifacıya çevirdi.

"Hel, hastayı kaybettik." Helen başını salladı.

"Henüz değil. Çabuk en son edindiğimiz muggle cihazını getirin!" Şifacıların çoğu cihazı getirmek için dışarıya koştular. Helen' in en yakınındaki şifacı kısık sesle sordu.

"Muggle yöntemlerini kullanmak için ailenin iznini almamız lazım." Helen bu uyarı üzerine vakit kaybetmeden dışarıya çıktı.

Koridorda

Herkes odadan koşarak çıkan şifacı grubuna baka kalmıştı. Onların hemen arkasından sarı saçlarını savurarak Helen geldi.

"Victorie' nin yakınları siz misiniz?" Teddy burnunu çekerek konuştu.

"Ona bir şey mi oldu?"

"Maalesef büyücü yöntemleri Victorie' yi kurtamaya yetmedi...Ancak bir muggle yöntemi onu kurtarabilir. O yüzden muggle yöntemlerini kullanmak için izninize ihtiyacımız var." Şifacı grubu dev muggle cihazını getirmişti. Cihazı odanın içine taşıdılar. Teddy hiç düşünmeden cevap verdi.

" Ne yaparsanız yapın, yeter ki Victorie' mi kurtarın." Helen mutlulukla gülümsedi. Hızla odaya geri döndü...

Teddy koridorda bir aşağı bir yukarı sıkıntıyla yürüyordu. Eğer Victorie' ye bir şey olursa... Ne yapardı? Nasıl yaşardı? Nasıl? Yaşasa bile bir kurtadam olacaktı Victorie. Onlara bunu yaşatan Greyback cezasını çekecekti. Odanın önüne geldiğinden durdu. Gözleri kapının ardında olanları görebilmek için bakıyordu adeta.
Helena doğrularak Victorie' ye baktı. Yavaşça kızın saçlarını okşadı. Victorie çok güçlü bir kızdı. Gerçekten gördüğü en güçlü kızlardan birisiydi. Kurtulmuştu artık. Hayatı hiç bir zaman eskisi gibi olamayacaktı. Ama ne kadar güçlü olduğunu uyanınca anlayacaklardı.
"Victorie harika. Bir kaç saat içinde onu uyandıracağız. " Helen' in getirdiği haber herkesi mutlu etmişti. Özellikle de Teddy' yi...
Victorie yatağında hafifçe kıpırdandı. Gözlerini zorlayarak açtı.
"Ne oldu bana."
" Bu soruya ben cevap vereyim isterseniz. " Helen Victorie' nin uyandığını görünce hemen odaya gelmişti.
" Siz kimsiniz? " Helen yatağın yanındaki koltuğa oturdu.
" Ben Helen. Şifacıyım ve senin ameliyatına girdim. "
" Peki bana ne oldu? "
"Kurtadam saldırısına uğradın. "
" Peki ben şimdi yarı kurtadam mıyım? " Helen başını hayır anlamında salladı ve ellerine Victorie' nin boynuna koydu. Victorie acıyla bağırdı. Teddy kaşlarını çatmıştı. Ne yapıyordu bu kadın?
" Acıdı değil mi? " Victorie yorgunca konuştu.
" Çok."
" Bak Victorie, bundan sonra hayatın bir daha eskisi gibi olamayacak. Çünkü bundan sonra her dolunayda dönüşüm geçireceksin ya da iksir içeceksin." Victorie' nin gözleri dolmuştu. Kendine söylemeye bile korktuğu şeyi kısık bir sesle sordu.
" Ben artık bir kurtadam mıyım? "
" Evet.

*********
YASTAYIZ

HARRY POTTER VE YENİLER İHTİYAÇ ODASINDAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin