KARANLIK İŞARET

746 43 1
                                    

Herkes kazanlarının yanına geçmişti. Albus ve Fred yan yana oturmuştu. Villa ve Rose hemen önlerindeydi. Profesör Slughorn sınıfa girdi. Önce iksirle alakalı uzun bir konuşma yaptıktan sonra onlara bugün bir iksir yapacaklarını söyledi. Yapacakları iksir, basit çıbanları geçirecekti. Herkes kitaplara gömüldü. Ders sonunda Albus' un yaptığı iksir mide bulandırıcıydı, üstelik kıvamında değildi. Rose ve Villa' ninki iyi sayılırdı. Fred' inki de kızlar kadar iyi olmasa da idare ederdi. Ders bitiminde kitaplarını alıp Gryfindor kulesine gittiler. Albus, kuleye girdiklerinde James' in " Bu gece yapacağız." dediğini duydu ama aldırmadı.
Gryfindor kulesindeki herkes uykuya dalmıştı. Aynı anda dört kişi yavaşça ayağa kalktı. İçlerinden biri yatağın altına eğilip bir kumaş aldı. Dördü de kumaşı üstlerine örttü ve bir anda görünmez oldular. Yavaşça kulenin kapısını araladilar. Yakalanmamak için hızlı yürüyorlardı. Zaten kimsenin onları görmesi mümkün değildi. Biraz ilerledikten sonra durdular. İleriden, ihtiyaç odasından bir ışık geliyordu.
" Bakalım mı? " Diğer üçü kafalarını salladı. Ardından dördü de ellerine asalarını aldı. Tetikte yavaşça yürüdüler. İhtiyaç odasinin önüne geldiler. Kapının üzerinde karanlık işaret vardı. Çocuklar, sanki oldukları yere mıhlanmışlardı. Ardından yavaşça kapı açıldı. Bu sefer deli gibi koşuyorlardı. Gryfindor kulesine döndüklerinde nefes nefese kalmışlardı.
Ortak Salon öğrencilerle dolmuştu. Herkes kahvaltı yapıyordu. James'ler ise durum değerlendirmesi yapıyordu.
" Gece gördüğümüz karanlık işaretti. Bunda eminiz. Peki karanlık işaret neden ihtiyaç odasında belirmişti? " James, dördününde aklındaki soruyu sesli dile getirmişti ama pek de iyi yapmamıştı. Çünkü yakınlarında oturan Villa, James' i dinliyordu. İstemeden kulak misafiri olmuştu. James'in konuşması  bittiğinde Villa hızla James' e döndü.
" NE DEDİN SEN!!!" Albus, Fred ve Rose James' in ne dediğini duymamıştı. O yüzden Villa' nin davranışını garipsediler.
" Karanlık işareti ihtiyaç odasında mı gördünüz? Eminsiniz değil mi? Gece kuleden çıktınız ve karanlık işaretle karşılaştığınız. Bunu Mcgonagall' a söylemeliyim. " James, Villa' yı durdurmak için kolundan tuttu.
" Bunu birine söylemeyeceksin. "
" Söyleyemekle en doğru davranışı yaparız. " Rose durumu anlamıştı. O da söyleme taraftarıydı.
" Villa ve Rose, eğer ya biz karanlık işareti görmemişsek? Ya yanlış görmüşsek? Ya bir ışık oyunuysa? Mcgonagall' a eğer doğru olmayan bir şey söylerseniz size kızmaz mı? "
" Aslında haklısın. "
" Elbette haklı olacağız. "
" Villa, emin olmadan bir şey yapmayalım. " diye ikna etmeye çalıştı Fred.
" Şimdi susucak mıyız yani?" James derin bir of çekti.
" Elbette hayır. Araştıracağız. Kimlerin oraya girdiğini öğrenebilirsek, yanılıp yanılmadığımızı anlayabiliriz. Çapulcu Haritası' na büyük iş düşecek görünen o ki." Albus başını salladı.

HARRY POTTER VE YENİLER İHTİYAÇ ODASINDAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin