AILE TOPLANTISI

305 27 9
                                    

Potterların evi

Teddy bütün bakışları üzerinde toplamak için yüksek sesle öksürdü. Dönüp bakan olmayınca direk konuya başlamaya karar verdi.
" Sizinle konuşmak istediğim birşey var. " Bu sefer bütün bakışları üzerine çekebilmişti.
" Victorie ler Bu akşam bize gelecekler. "
" Neden? "
" Sizinle konuşmak istediğimiz birşey var." Teddy masadan kalktı ve sandalyesini düzeltip Harry' ye döndü.
" Ben çıkıyorum. " Hızla evden dışarıya çıktı ve yakınlardaki bir elma ağacının altına oturdu.

Victorielerin evi
" Teyze, ııı şey acaba bu gece Teddy' lere gidebilir miyiz? "
" Neden Victorie? "
" Sizinle konuşmak istediğimiz bir şey var. "
" Hayırdır Victorie? "
" Teyze lütfen! "
" Tamam tamam."
" Dayı mı da çağırabilir miyiz? "
" Şu dayında ne buluyorsun anlamıyorum. "
"Teyze!" Hannah Victorie' nin yerinde rahatsızca kıpırdandığını fark etti.
" Hadi çıkar ağzındaki baklayı. "
" Ben dışarı çıkacağım teyze. "
" Nereye gidiyorsun? "
" Teddy ' le buluşacağım. " Hannah gülümsedi.
" Çok geç kalma!"
" Teyze 18 yaşımdayım! "

Victorie teyzesi susunca hızla yerinden kalktı ve koşarak dışarıya çıktı. Elma ağacının altında oturan Teddy' nin yanına oturdu.

"Geç kaldın Victorie."

"Teyzemi bu akşam gelmeye ikna etmem gerekti. " Bir-iki dakikalık sessizlikten sonra Victorie daha fazla dayanamadı.

"Bu akşam için çok heyecanlıyım. Sen nasıl bu kadar sakin kalabiliyorsun?"

"Çalışıyorum. Çünkü sakin olursak daha doğru düşünürüz." İki akşam konuşacakları konu hakkında uzun bir tartışmaya başladı.

Akşam

Ginny ve Lily kendilerini tamamen mutfağa kapatmışlardı. Ginny hızla yemekleri hazırlarken Lily' de ona yardım etmeye çalışıyordu. İki tuzluk, dört tabak ve üç bardak kırdıktan sonra yemekleri hazırlamayı bitirmişlerdi. Ginny asasını çıkardı ve kırılan eşyalara yöneltti.

"Reparo!"

Bütün her şey eski haline dönünce anne kız yemekleri aldılar ve masanın üzerine bıraktı. Teddy her ne kadar sakin kalmaya çalışsa da heyecanı evdeki herkes tarafından fark ediliyordu. Yemekler hazırlandığında üzerlerini değiştirmek için yukarıya çıktılar.

Herkes sakince otururken Teddy yerinde duramıyordu. En sonunda çözümü kapının önünde beklemekte buldu. Her dakika kapı açıp geliyorlar mı diye bakıyordu. Son bakışında uzakta üç karaltı gördü. Geliyorlardı. İçeriye koşup gelmek üzere olduklarını söyledi.

Victorie kapıdan girer girmez Teddy' nin boynuna atladı. Ginny konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için epey uğraşmıştı. Herkes salona girince Horace hemen konuşmaya başladı.

"Harry, Lily' nin muhteşem bir iksir yeteneği var. Gerçekten böyle bir yeteneğe bu yaşta çok az rastlanır..." Slughorn devam ettikçe Lily daha çok kızarıyordu. Öyle ki konuşmanın sonuna doğru yüzü saçlarıyla aynı rengi almıştı. Bu arada Teddy ve Victorie' nin yemek masasına bir an önce geçmek için gösterdikleri çaba hiç birinin gözünden kaçmıyordu.

"İsterseniz sofraya geçelim?" Teddy daha fazla dayanamamıştı. Ginny hemen ayağa fırladı ve ayağa kalkan Hannah ve Horace yolu gösterdi.

"Ah, elbette böyle buyurun."

Herkes yemeğini yiyip havadan sudan konuşsada hepsi Teddy ve Victorie' nin ağzının içine bakıyorlardı. Victorie konuşmaya karar verdiğinde kimseye belli etmeden masanın altından Teddy' nin elini tuttu. Teddy zamanın geldiğini anlamıştı. Günlerdir planladıkları şeyin zamanı gelmişti sonunda. Teddy Victorie' nin heyecandan titrediğini fark ediyordu. O yüzden söze başladı.

"Hepinize öncelikle teşekkür ederiz. Buraya geldiniz, hazırlandınız. Elbette hepiniz bizim ne söyleyeceğimizi merak ediyorsunuz. O yüzden daha fazla uzatmanın anlamı yok. " Teddy derin bir nefes aldı ve Victorie' yle aynı anda konuştu. Daha doğrusu ikisi de kekeledi.

"Biz...biz...biz..." Artık masada oturan herkesin sabrı taşmıştı. Harry heyecanla sordu.

" Hadi devamını getirin. "

"Biz bir karar verdik..."


Devamı bir sonraki bölümde ;) Bu arada ne söyleyecek olabilirler? Tahminlerinizi merak ediyorum :)



HARRY POTTER VE YENİLER İHTİYAÇ ODASINDAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin