SLUGHORN' DAKİ GARİPLİKLER

295 30 1
                                    

Teddy ve Lein birlikte bitkibilim dersinden çıkmıştı. Sıradaki dersleri iksirdi. Teddy, özellikle Slughorn ve Victorie arasindakiler hakkında bir şeyler öğrenmek için dersi daha dikkatli dinmeye karar verdi. Bu yüzden Lein' le birlikte Victorie' nın arkasına oturdular. Teddy ve Lein ikinci sıradaydı. Bu yüzden Teddy, Slughorn' u çok rahat gorebiliyordu. Slughorn neşeyle sınıfa girdi. Masasına oturdu. Ve sınıfı suzdu. Victorie' ye geldiğinde yüzündeki gulumsemenin arttığını fark etti. Ya da ona öyle gelmişti. Slughorn, kitaplarının 234. sayfasını açmalarını ve okumalarını istedi. Teddy' nın gözü Slughorn' un üzerindeydi. Sanki Slughorn bakışlarını Victorie' nın üzerinde yoğunlaştırmıştı. Lein'ın aklına bir soru takılmıştı.
" Profesör? "
" Efendim Victorie?"
" Profesör ben Lein."
" Özür dilerim Vic... Lein." Ders sonuna kadar sakin geçti. Ders bittiğinde Teddy, önündeki kağıtları bilerek yere düşürdü. Onları toplamak bahanesiyle orada kaldı. Slughorn, bir sonraki ders için bir şeyler alacaktı. Ofisine gitmek için dışarı çıktı. Teddy, asasini çıkardı ve zindanin kapısını kitledi. Kimsenin ne yaptığını görmesini istemezdi. Slughorn' un özel çantasını hızla açtı. 2 dakika içinde Slughorn dönecekti. Önceden her şeyi düşünüp hesaplamisti. Bütün gözleri açtı. En arkada, gizlenmiş bir bölmede fotoğraflar buldu. Bunlar, Victorie' nın fotografiydi. Hogwarts'a başladığından beri her yıl çekilmiş, gülen fotoğrafları vardı. Her birinin yanına ufak bir not yerleştirilmişti. Teddy bunları okumaya fırsat bulamadan koridorda ayak sesleri duydu. Lanet olsun diye geçirdi içinden. Fotoğrafları hızla cebine tikti, dolabın içine girdi. Sıkış tıkış dolabın içinde duruyordu. Zindanin kapısı açıldı. Slughorn sınıfa girdi. Eşyaları masanın üzerine dizdi. Sonra kendi kendine söylendi.
" Artık herseyi unutmaya başladım. " Dedi ve sınıftan çıktı. Teddy, unutkanligina sukretti. Hızla dışarı çıktı ve tılsım dersine yetişmek için koşmaya başladı.
Tılsım bittikten sonra uzun molalari vardı. Teddy, bahçeye çıktı ve gölün kıyısında oturmaya başladı. Cebinden fotoğrafları çıkardı. İlk fotoğrafta Victorie çok küçüktü. Birinci sınıfa gittiği her halinden anlaşılıyordu. Yüzüne yayılan kocaman bir gülümseme vardı. Teddg, fotoğrafın yanına yerlestirilen küçük notu okumaya başladı.
" Minik Victorie' m Hogwarts' a başlıyor. Yüzünden gülümseme hiç eksik olmasın. Seni hep sevecegim. " Teddy heyecanla diğer fotoğraflara baktı. Hepsinde gülen Victorie vardı. Önemli olan notlardi. Hemen ikinci yıl çekilen fotografa geçti.
" Minik Victorie' min ikinci yılı. İksirde büyük bir başarı gösteriyor. Ama berbat bile olsaydı, onu hep böyle severdim. " Üçüncü fotoğrafı yirtarcasina cebinden çıkardı.
" Minik Victorie' m yakında minik olmayacak. Ama böylesi daha iyi. Bir gün ona herşeyi anlatacağım. Benimle olmayı kabul edecek. Etmese bile onu hep sevecegim." Teddy durdu kaldı. Benimle olmayı kabul edecek. Ne demekti bu? Belki dorduncude bir ipucu vardır diye onu incelemeye başladı.
" Victorie' m Teddy' yi çok seviyor. Umarım bir gün beni de onun gibi sever. " Teddy yutkundu. Devamını kaldırıp kaldiramayacagini tartiyordu. Sonra diğerini çıkardı.
" Victorie' m çok güzel bir kız oldu. Gerçeği açıklama zamanı yaklaşıyor. Beni sevecek, sevmeli. Tıpkı benim onu sevdiğim gibi." Şu anda içinden Slughorn' a gunlerce curcio uygulamak geliyordu. Ama aklındakileri uzaklaştırmalıydı. SBD lere iki gün kalmıştı. Fotoğrafları aldı ve Slughorn' un ofisine doğru yurumeye başladı. James lerin yanından geçerken durdu ve onlara döndü.
" Az önce ihtiyaç odasına gittiginizi mi soylediniz? " Dordu de başını eğdi ama James sakin bir tonda konuştu.
" Sende gidiyorsun. " Teddy bembeyaz kesildi. Hiç bir şey söylemeden Slughorn' un odasına kadar koştu. James, Teddy' nin arkasından bakarken yanlış bir şey söyleyip söylemediğini tartiyordu. Sonra çapulcu haritasını açtı. Teddy' nin Slughorn' un odasına gittiğini gördü. Teddy son günlerde adeta Slughorn' a kafayı takmıştı. Yemeklerde sürekli Slughorn' a bakıyordu. Slughorn' un derslerine giderken onu birkaç defa görmüştü. Her zaman, iksir dersine girerken sanki bütün kan yüzünden çekilmiş gibi olurdu. İçinden boş ver dedi ve Teddy' nin bu davranışlarını SBD ye bağladı.
Teddy odaya geldiğinde sessizce fısıldadı.
"Alahomaro." Kapı yerinden oynamadı.
" Alahomaro." Hiç bir şey olmamıştı. Bir defa daha denemeye kalktığında arkasında bir ses duyuldu.
" Bir sorun mu var Teddy? "Teddy hızla döndü. Saçları da yüzü de bembeyaz kesilmişti. İçindeki öfkeyi dışa vurmamak için dudağını ısırdı.
" Benimle konuşmak istiyorsan odama geçelim. " Teddy' nin o anki tek düşüncesi fotoğrafları yerine koymakti. O yüzden bu teklifi hiç düşünmeden kabul etti. Slughorn bir anahtarı cebinden çıkardı ve kapıyı açtı. Teddy' le birlikte içeri girdiler. Slughorn ve Teddy karşı karşıya oturdular.
" Evet benimle ne konuşmak istemistin? "
" Eeee... Şey... Eee..."
" Ne varsa söyle hadi. " Teddy' nin o anda tek aklına gelen şey Victorie ve SBD idi. Tabi ya! Aklına çok parlak bkr fikir gelmişti.
" SBD lerle ilgili olan dağıttığınız kağıdı kaybettim de. "
" Ah tabi cantamin ikinci gözünde alabilirsin. " Slughorn bir an durdu ve hemen ardından kendi kendine söylendi. Yerinden kalkıp arka tarafa gitti. Teddy hemen kağıdı çekip aldı ve gizli bölmeyi açtı. Cebinden fotoğrafları çıkardı ve gizli bölmeye tikti. Slughorn geldiğinde işini çoktan bitirmişti. Teddy teşekkür etti ve dışarıya çıktı. Derin bir nefes aldı. Üzerinden gerçektende çok büyük bir yük kalkmıştı. Teddy dışarı ciktiktan sonra Slughorn yere bir kağıt düştüğünü fark etti. Kağıdı aldı. Tam Teddy' nin arkasından gidecekti ki durup kağıda bakmayı düşündü. Bu onun gizli bolmesinde taşıdığı resimlerden biriydi. Çok garip diye mırıldandı. Hemen gizli bölmeyi açtı ve fotograflara baktı. Hepsi karman corman olmuştu. Tek tek çıkardı ve özenle düzeltip yerleştirdi.

HARRY POTTER VE YENİLER İHTİYAÇ ODASINDAWhere stories live. Discover now