KÖTÜ HABER

323 22 2
                                    

" Biz evlenmeye karar verdik." Victorie ve Teddy' nin cümlesi bir bomba gibi yemek masasında patlamaştı. Slughorn su içerken boğulmanın eşiğine gelmişti, Hannah kaşlarını olabildiğince çatmıştı. Öyle ki, gözleri kaşlarının altında kaybolmuş gibi duruyordu. Ginny ve Harry ise onların aksine mutlulukla gülümsüyordu. Hannah en nazik tonda yavaşça konuştu.

"Böyle bir karar için biraz erken değil mi sizce? " Victorie zorla gülümsemeye çalıştı.

"Sonunda böyle bir kararı alacaktık. Beş ay sonra olmuş ya da üç ay sonra olmuş ne fark eder? Öyle değil mi teyze?"

"Siz öyle diyorsanız..."

"TEYZE!" Victorie teyzesinin başta bunu istemeyeceğini biliyordu. Ama onu ikna etmeliydi. Gerçi Slughorn Victorie' den daha önce atıldı.

"Onlar zaten mutlular Hannah. Evlilik beraberliklerini resmiyete dökecek bir adım yanlızca." Hannah başını salladı. Slughorn haklıydı.

"Eee, düğün ne zaman?" Victorie ve Teddy kala kaldılar. Hiç bir plan yapmamışlardı.

"Henüz hiç bir şey yapmadık..."

Onlar içeride konuşmalarına dalmıştı. Halbuki dışarıdan onlara bakan kin dolu bir çift gözü görselerdi bu kadar rahat olamazlardı.


Malfoy' ların evi


Astara elindeki muggle dergisine, Draco ve Astoria' da gazeteye dalmıştı. Astara yavaşça başını kaldırıp sallayınca ikisi de Astara' ya dikkatle baktı. Gözlerinin üzerine hafif bir tül perdesi inmiş gibiydi. Draco korkuyla konuştu.

"Astara beni duyuyor musun?" Hiç bir ses gelmedi.

"Astara!"

"Potterlar..."

"Potterlar mı?" Astoria son anda akıl edebilmişti olanı.

"Draco çabuk şipşak kalemi getir!" Draco karısını dinleyip hemen kalem ve kağıtı getirdi.

"Bunlar ne işe yarayacak Astoria?"

"Görürsün." Aynı anda Astara konuşmaya başladı.

"Potterlar, Lupin ve Slughorn' ların başında büyük bir bela var. Azkaban kaçkını aileyi mahvedecek. Sevdiği ölümden beter olacak. Bu dolunayda, bu dolunayda, bu dolunayda..."

Astara yerinde sıçrayarak kendine geldi. Draco kağıdı almış ve koşarak yukarıya çıkmıştı. Astara kendisine dalgınca bakan annesine döndü.

"Ne oldu anne?"

"Kehanette bulundun az önce." Astara' nın gözleri büyüdü.

"Ben mi?"

"Potterlar hakkında..."

"Potterlar mı?" Astara kalbinin daha hızlı çarptığını hissedebiliyordu. Draco elindeki baykuşla aşağıya koşarak geldi. Camı açtı ve baykuşu saldı.


Potter' ların evi


Harry baykuşun camı tıklatmasıyla sustu ve yerinden kalktı. Draco' nun baykuşu içeri girdi ve masanın üzerine mektubu bırakıp açık olan pencereden uçup gitti. Ginny merakla kocasına bakıyordu.

"Ne olmuş hayatım?"

"Çok kötü bir şey..." Ginny hemen Lily, Albus ve James' e döndü.

"Çocuklar isterseniz artık yukarıya çıkın."

"Hayır Ginny kalmalılar. Onlar Astara' yı bizden daha iyi tanıyorlar. "

"Astara' ya bir şey mi olmuş?" Albus heyecanla sormuştu. Ancak Harry cevap vermedi ve mektubu okumaya başladı.

Harry,

Sana kötü haberlerim var. Çocuklar bilir Astara' nın görücü gözü olduğunu ve kehanetlerinin gerçek çıktığını. Dün akşam evde oturuyorduk ve Astara birden donuklaştı. ve bir kehanette bulundu. Sana aynen kehaneti yazıyorum.

"Potter' lar, Lupin ve Slughorn' ların başında büyük bir bela var. Azkaban kaçkını aileyi mahvedecek. Sevdiği ölümden beter olacak. Bu dolunayda, bu dolunayda, bu dolunayda..."

Dikkatli olun.

Draco Malfoy

" Astara' nın görücü gözü olduğu doğru mu çocuklar?"

"Doğru baba."

"Albus haklı baba ben şahit oldum." Harry düşünmeye başladı. Şu ana kadar onların döneminde hiç kimse Azkaban' dan kaçamamıştı. Masadaki herkes durgunlaşmıştı. Sessizlik bir başka baykuşun kanat çırpış sesiyle bölündü.

Harry masanın üzerine bırakılan mektubu telaşla açtı.

" Harry,

Seni bu saatte rahatsız etmek istemezdim ama çok önemli gelişmeler oldu. Greyback Azkaban' dan kaçmış. Acil yardımlarına ihtiyacımız var.

Sihir Bakanı Kingsley "

Harry yavaşça başını kaldırdı.

" Kehanet gerçek. Greyback Azkaban' dan kaçmış. "

Teddy sıkıca Victorie' nin elini tuttu. Harry hemen toparlandı ve ayağa kalktı.

"Benim acilen bakanlığa gitmem lazım. Dolunay geçene kadar kimse evden çıkmayacak. Ginny, koruma büyülerini arttır. Profesör ve Bayan Hannah, sizi evimizde misafir etmek bizi çok mutlu edecektir." Harry hemen bakanlığa cisimlendi.

"Lily, Albus ve James hemen odalarınıza çıkın. Bizim birkaç işimiz var." Çocuklar annelerinin lafını ikiletmeden odalarına çıktılar. Victorie sakince sordu.

"Kehanete ki ölümden beter olacak kişi benim değil mi?"

"Senin olmaman için elimizden geleni yapacağız Victorie." Hepsi asalarını çıkardılar ve evin koruma büyülerini arttırmaya başladılar.





HARRY POTTER VE YENİLER İHTİYAÇ ODASINDAWhere stories live. Discover now