4. Chapter |Again|

352 16 0
                                    

"Jade je tady zase." šeptla Lee směrem ke mě. Nechápavě jsem se na ní podívala. Protočila očima a pohledem ukázala na blond chlapce. Tentokrát jsem musela protočit očima já. Třeba sem chodí jen protože se mu tady líbí. Bože Thirlwall, uklidni se. 

"Líbí se mu tady, proto sem chodí." vysvětlila jsem Leigh-Anne, vlastně jsem řekla svou myšlenku. "Jdi ho obsloužit."

"Líbí se mu tady" napodobila můj hlas. "Proto se na tebe pořád dívá a proto mě pořád posíláš abych ho obsluhovala. Přiznej se, že se ti líbí a chceš ho." vysmála se mi Leigh-Anne. Bez zájmu jsem se na ní podívala. Mohla bych jí tady dát přednášku o tom proč tam nechci jít, ale  nakonec jsem se rozhodla jí jednoduše odpovědět. "Ty se mu očividně taky líbíš."

"Nerada mluvím s kluky, tak radši jdi nebo sem přijde vedoucí a seřve nás nebo rovnou vyhodí." řekla jsem co nejrychleji a popostrčila ji. 

"Takhle si kluka nenajdeš Jade." povzdechla jsi s úsměvem Leigh-Anne a odešla. 

Chci kluka, ale já se s kluky neumím bavit, nejsem jako Lee. Navíc jak mam poznat, že kluk kterého si vyberu je opravdu ten pravý? Myslím, že pocit, že vás někdo miluje jen, protože existujete je skvělý. "Fajn Leigh-Anne. Hned jak odjede Guss a Aisha, můžeme jít na nějakou party a seznámit se s někým." oznámila jsem okamžitě co se Lee vrátila s objednávkou od toho sexy blonďáka. Thirlwall!! Přestaň!

 Opravdu jsem si pomyslela 'sexy blonďáka'? Není sexy, je to občejný kluk, co je divný tím, že sem stále chodí, ale tak pokud ho to baví tak mu to zakazovat nebudu. 

"Jade?" podivila se Leigh-Anne. "Tohle neznělo jako ty." pokroutila nad tím hlavou a uchechtla se. S nezájmem jsem se na ní podívala a vzala jsem špinavé hrníčky do kuchyně na umytí. Položila jsem je k myčce a otočila se s cílem vrátit se k Lee. Vylekaně jsem vyjekla. Předemnou právě stála paní Vedoucí z ničeho nic se tu objevila.

"Doufám, že jsi nezapomněla na dnešní schůzku, Thirlwall." připomněla mi. Záporně jsem zakývala, jak bych mohla zapomenout. Paní Vedoucí je tomhle směru neskutečně tajemná já ani Lee nevíme o co půjde. "To je dobře, nemusíš se bát, jde jen o něco malého, provedeme tady malinké změny a jestli bych tě mohla poprosit...zavolej i Jane a Victorii."

Abych to vysvětlila, Jane a Victorie tu pracují, když já a Lee máme školu, ovšem to, že paní Vedoucí řekla, že se nemusím bát mě vůbec neuklidnilo a už vůbec ne to co řekla po tom..., že tu chce provest malé změny, co když někoho z nás vyhodí?! Nemůžu si dovolit přijít o práci. 

(...) "Takže dneska jsme se tady sešli kvůli malým změnám v kavárně." přivítala nás u stolu s těmito slovy paní Vedoucí.  Hodila jsem po Lee vyděšený pohled, Lee mě poté chytla za ruku. "Jde o to, že  jsem sehnala investora, který by nám dal veliké množství peněz na lepší provoz naší kavárny, ovšem podmínkou je to, že chce kavárnu spojit s pizzerií. Budu upřímná, myslím si, že je to výtečný nápad a aspoň to tady trochu oživíme." zasmála se, nevěděla jsem čemu, nejspíše svému pokusu o vtip, ale i tak jsme se museli jako její podřízené zasmát s ní. 

Všechny jsme si oddechyli, po tom co jsme zjistili o co jde. Pokud jde jen o takovou změnu, nemam nic proti. "To je snad všechno, pokud nenáte nikdo žádné připomínky, můžete jít, chtěla jsem jen, aby jsme tady byli všichni společně, až vám to budu oznamovat." skončila schůzi a já se jako první zvedla ze své židle. 

"A ještě jsem zampomněla podotknout, že nový investor nám dá tolik peněz, že vám budu moci zvýšit plat." dodala Vedoucí a všechny jsme se šli obléci, byli jsme šťastné z takových to změn. "Jade počkej tady ještě." zastavila mě Vedoucí než jsem s Lee odešla. Otočila jsem se k ní a čekala co z ní vypadne. "Chci ti něco říct, o samotě." řekla směrem k Lee, aby jí naznačila, že má odejít.

"Počkám venku." šeptla Lee a odešla. Zajímalo by mě co se mnou potřebuje Vedoucí projednat, mysela jsem, že je vše vyřešené. Navíc jsem se v tuto chvíli chtěla s Leigh-Anne radovat ze zvýšeného platu. Co si budeme povídat, peníze prostě potřebuju.

"Náš investor má zváštní přání a to je takové, že chce.." zhluboka se nadechla, myslím, že se jí to neřikalo snadno "..,aby jsi ty dostala vyšší zvýššení platu než tvoje spolupracovnice."

"Ale proč?" otevřela jsem pusu do písmene 'o'. "Proč zrovna já? Kdo je ten investor?" zasypala jsem jí otázkami. Nic jsem nechápala, vůbec mi to nedávalo smysl. 

"Nevím, měl takové zvláštní přání a nechtěl, aby jeho jméno bylo zveřejněno, můžu jen říct, že je dosti bohatý a že je na tebe Jade, dost vysazený." pokrčila nevinně rameny. Přikývla jsem, rozloučila se s ní a odešla z kavárny. Jsem naprosto zmatená. 

"Co ti chtěla?" zeptala se mě hned Leigh-Anne. 

"To není důležitý." zakroutila jsem hlavou. Lee to radši říkat nebudu, byla by naštvaná. Chci vědět kdo je ten investor a proč chce, abych měla tak vysoký plat zrovna já. Nezmám nikoho tak bohatýho, aby mohl investovat.    

(...) "Mami, nechápu to, prostě za mnou přišla a oznámila mi to, nevím kdo je ten chlap a proč tohle udělal, je to od něj opravdu milé, Problém je že mam takový pocit, že si ty peníze nemžu vzít, už jen kvůli Leigh-Anne, která dělá tu samou práci a za menší plat." vysvětlila jsem mamce, která byla zaskočená z mé zprávy o zvýšení platu. 

"Jade, ale my ty peníze potřebujeme, ty to moc dobře víš. Lee by to určitě pochopila, kdyby byla v takové situaci jako jsme my. Nemusíš si z toho nic dělat." vyvrátila mi vše co jsem si myslela. 

"Dobře mami, jen...prosím nikomu to neříkej, chci aby to bylo jen mezi námi." poprosila jsem jí a odešla z kuchyně do svého pokoje, neměla jsem chuť na večeři a na nějaké rozprávky o penězích také ne. Peníze nejsou všechno. Hlavní je, že se nemáme zas tak hrozně jako tomu bylo dříve. 

Nevím, kdo to může být, nikdo mě nenapadá. Čím jsem si toho zasoužila? Nechci mít víc peněz než Lee, je to moje nejlepší kamarádka a taky jí to nechci zatajovat, protože si říkáme všechno, tedy vetšinou mluví Lee, protože já ve svém životě nemam moc vzrušení, nemam v podstatě žádný. 

Kluci se se mnou baví minimálně a holky mnou pohrdají. Jsem podle nich chudá coura, co má peníze za to, že se svléká v nějakém striptýz baru. Nevím, kdo tu pomluvu vymyslel, ale to mi udělalo ze života peklo. Nemám nikoho krom Leigh-Anne. 

Zaslechla jsem vyzvánění mého telefonu a tak jsem ho začala hledat ve své tašce. Tak jako vždy jsem ho našla až, když to přestalo zvonit. Byla to Leigh-Anne, neviděli jsme se jen 15 minut a ona už mě hledá co to ? Došla jsem do svého pokoje a sedla si na postel. 

'Koukám, že mi to nezvedáš tak ti napíšu esemesku..zítra v 7 u Charlieho doma se pořádá party, takže tam jdeme a žádné námitky, protože tam půjdeš i kdybych tě tam měla dotáhnout. Miluju tě Lee xx'   

Usmála jsem se nad touhle esemeskou, ale pak mě přepadla nervozita. Sakra, nemam žádné oblečení a mamka chtěla zítra udělat velikou večeři, protože Guss a Aisha odjíždějí, nebude se jí líbit, že u té večeře nebudu. Sakra, sakra, sakra! Vždyť jsem říkala Lee, že můžeme na nějakou party, až odjede Guss a Aisha, protože se o ně nebudu muset starat. 

Musím si vzít na sebe něco hezkého, ale nemam peníze na nakoupení, něčeho pěkného na sebe...uchh. 

1276 slov :D A je tady další díl :) Jiall feels tam budou...předpokládám až za 2 díly :D Btw. Fakt nesnáším ty začátky stories. :D comments&votes with love Ellie x.x   

  





Never Be the Same (Jade Amelia Thirlwall + Niall James Horan) CZWhere stories live. Discover now