Never Be the Same

794 28 5
                                    

"Lee? Nevíš kam jsem dala ty kraťasy?" křikla jsem na mou nejlepší kamarádku Leigh-Anne, kterou jsem po škole pozvala k nám a ona se teď líčí do práce.

"Nechávala jsi si je na posteli." odpověděla, ona vždy ví vše. Sama pro sebe jsem se usmála a šla k posteli.

"Děkuju." řekla jsem když, jsem kraťasy opravdu našla na posteli. "A chvátej s tím líčením ve 3 musíme být v kavárně." popohnala jsem jí. Já i Lee pracujeme v kavárně, tedy ne doslova je to jen brigáda, Lee potřebuje peníze, aby si co nejdříve pořídila svůj byt a odstěhovala se od rodičů a já, abych pomohla mamce.

"Neměj strach, všechno stíháme." uchechtla se Lee.

"Nesmím si dovolit přijít pozdě! To poslední co bych chtěla je, aby mě vyhodili. Víš, že na tom nejsme s penězi dvakrát nejlépe." povzdechla jsem si.

"Fajn tak jdeme." odvětila a popadla svou kabelku, já si vzala svou malou taštičku přes rameno a šla za ní. Vyšli jsme z pokoje a já ještě zamířila do kuchyně, kde jsem si vzala papír s tužkou a napsala mamce vzkaz. "Šla jsem do kavárny, vrátím se kolem 8, mam tě ráda Jadey xx"

"Jdeme." zavelila jsem a hned po tom co Leigh-Anne dům opustila zamkla jsem.

(...)

"Dobrý den co si dáte?" zeptala jsem se s milým úsměvem dvou blondýnek, které se před chvílí posadili ke stolu v kavárně.

"Dvě čokolády a rychle.." odpověděla jedna z nich nepříjemně. Takový lidé by si občas zasloužili pořádně rozbít hubu. Kdybych to neměla v popisu práce nesmála bych se na ně, i přes to jak se zachovali, ale musím, nebo by mě vyhodili.

"Dobře." usmála jsem se a odešla od jejich stolu. "Dvě čokolády a rychle." napodobila jsem blondýnky hlas, když jsem Lee předala objednávku. Leigh se zasmála.

"Hned to bude." řekla a odešla. Mezi tím přišel nějaký chlápek. Došla jsem se ho zeptat co by si přál a hned po objednávce jsem došla pro dvě čokolády, které jsem odnesla dvou blonckám. "Jedna káva pro toho týpka v rohu." mrkla jsem na Leigh- Anne, ta přikývla a zase odešla. Po chvíli se Lee vrátila a já nesla kávu neznámému chlapovi. Někdy sem chodí opravdu divní lidé, zamyslela jsem se. Bohužel, jak jsem šla, unesená svými myšlenkami nevšimla jsem si tašky položené vedle stolu, zakopla jsem a vylila kávu na chlápka co si jí objednal.

"To nemyslíte vážně!" zakřičel chlap, vstal a začal se ubrouskem utírat. "Zavolej mi okamžitě svého nadřízeného!"

"Moc se vám omlouvám pane." omluvila jsem se. "Netahejte do toho paní vedoucí."

"Jade?! Co se to tady děje?" objevila se vedle mě..jak jinak než paní vedoucí. "Můj Bože! To je mi líto." spráskla ruce, když viděla co se stalo. "To jste tak neschopná Thirlwall? Nemůže si dávat pozor? Nepočítejte s prémiemi, nestůjte tady a jděte radši pro další ubrousky." křičela na mě. Odběhla jsem pro další ubrousky a zase je donesla pánovi. Paní vedoucí mi je doslova vytrhla z ruky a pomáhala mu vyčistit kávu z obleku. Když už se zdálo, že káva nepůjde vyčistit ,tak se paní vedoucí i s pánem otočili na mě a začali si všímat jen a jen mě. Po pár nadávkách, jsem sklopila hlavu a dívala se na své boty.

"Opravdu se moc omlouváme pane, Leigh vám přinese další kávu." řekla vedoucí a luskla na Lee, která zrovna přišla s cappuccinem pro jiný stůl. "Jdu na to." šeptla a zase mě opustila.

"A ty Jade pojď se mnou." vzala mě za paži a odtáhla mě ven z kavárny.

"To jsi opravdu tak blbá?!" vykřikla vedoucí na celou ulici. Nic jsem neříkala a nechala jí, ať se vykřičí. "Ještě jednou tohle uděláš a máš zaručený okamžitý vyhazov!"Paní vedoucí byla taková stará zatrpklá žena, co neměla manžela, děti a žila naprosto sama. Měla jednu jedinou kamarádku se kterou společně pomlouvali, každého koho mohli. Vždy si spolu sedli v kavárně a objednali si kávu bez mléka. "Posloucháš mě vůbec Jade?!" vyrušila mě.

"Ano paní." šeptla jsem a zase sklonila hlavu.

"Jsi opravdu tak hloupá! Nemůžu uvěřit, že tě tady ještě vůbec mám.." zase mi začala nadávat. " Tohle bylo naposled Thirlwall." řekla nakonec a zmizela za dveřmi kavárny. Chvíli jsem stála na chodníku uvědomovala si celou situaci. Také jsem si povšimla pár slz, které jsem rychle setřela hřbetem ruky a rozhlédla se kolem sebe.

Zahlédla jsem před kavárnou, přesně naproti mě blonďatého kluka který musel být u celé přednášky nadávek na mou osobu. Mé a jeho oči se setkali. Z jeho pomněnkových očí se mi podlamovali kolena.. Pokrčila jsem rameny, na předešlou situaci a odešla jsem zpět obsluhovat do kavárny. Před zavřením dveří jsem se podívala na onoho kluka, stále se na mě díval. Byl roztomilý, ale něco mi na něm nesedělo, proč se na mě pořád tak dívá a nic neříká? Dostala jsem z toho husí kůži a šla co nejrychleji dozadu za Lee.

"Ona je tak neuvěřitelná! Copak můžu za to, že ten chlap tam tu tašku dal tak blbě, že jsem o ní zakopla?" postěžovala jsem si Leigh- Anne.

"Byla by schopná tě seřvat, jen za to, že nebe je modré, nic si z toho nedělej! Prostě, tě nezná, neví jaký máš život. Ty umřeš šťastná a milovaná a ona zatrpklá a bezlásky." objala mě a dala mi pusu na tvář. Nikoho lepšího jsem si najít nemohla.

"Děkuju zlato. Jo a mimochodem" odmlčela jsem "Když jsem byla s Paní vedoucí před kavárnou seldoval mě tam jeden sexy blonďák." zasmála jsem se. "Nevím kdo to byl, ale nezmohl se ani na pitomé 'ahoj' což mě potěšilo, ale zároveň i naštvalo."

"Jade, no vidíš!" rozzářila se Lee. "Vlastně by jsme mohli jít na nějou party, aby jsi tam konečně někoho sbalila." popostrčila mě.

"Kluka svých snů, rozhodně nechci potkat na nějaké opilecké party, promiň Lee." vydechla jsem.

"Bože, Jade takhle se nikdy neseznámíš! Hlavní je si užít. Navíc co si budeme říkat.. být v osmnácti panna.." nedokončila větu. Podle mě být v osmnacti panna, je v této době zázrak. Ne, že bych na sebe byla nějak pyšná, vlastně o kluky se zas tak moc nestarám, protože teď je pro mě nejhlavnější vydělávat peníze.

"Leigh-Anne" zamračila jsem se jako, že se o tom nechci bavit.

"Fajn, Fajn!" nastavila obranářsky ruce. "Až budeš chtít kluka, ozvi se." zasmála se a odešla odnést kávu.

Tohle sice není zrovna dobrý díl, ale slibuju, že to bude ještě zajímavé :) Votes&Comments Love ya Ellie xx :)


Never Be the Same (Jade Amelia Thirlwall + Niall James Horan) CZWhere stories live. Discover now