9. BÖLÜM

31K 2.5K 1K
                                    

Barlar sokağına geldiğimizde taksiden indik. "Hangisine girmek istersin?" diye sordum.

Derya, "Şuradakine gidelim." diyerek önünde kuyruk oluşmuş bir yeri işaret etti.

"Peki orası olsun."

Sıranın en sonuna girdiğimizde yavaş ilerlediğini görüp, "Affedersiniz bu ne kuyruğu acaba?" diye sorduğumda önümdeki gençlerden biri bana döndü.

"Bu gece özel DJ gecesi. Onun için bilet ve kimlik kontrolü var." diye cevap verdi bıkkınlıkla.

"Bileti nereden alabiliriz?" diye sorarken, kuyruğun alabildiğine uzun olmasına şaşırmıştım.

Karşımdaki gencin yanındaki kız, "Günler öncesinden tükendi." dediğinde bu gece buraya giremeyeceğimizi anladım.

Hayal kırıklığıyla "Ya, öyle mi? Peki teşekkür ederim." dediğimde, kötü haberi vermek üzere arkama döndüm. "Üzgünüm canım..." derken Derya'nın artık arkamda olmadığını gördüm.

Kalabalıkta sağa sola bakınıp, parmak uçlarımda yükseldiğimde, onu duvar dibinde iki gençle sohbet ederken buldum. "Bu kız zorla başımıza bir bela saracak." diye hayıflanarak hemen yanına gitmek için itiş kakış insan selinden kendimi kurtarmaya çalıştım. "Derya!" uğultulu seslerin üzerinden bir kez daha seslendim. "Derya!"

Beni görünce kolumdan tutup yanına çekti. "Ah, işte arkadaşım da geldi. Pelin, bunlar Burak ile Kaan."

İkisi birden gülümseyerek, "Selam Pelin." dediklerinde yarım ağızla arkadaşıma döndüm.

"Tanıyor musun?" Arkadaşım çaktırmadan başıyla 'hayır' deyince sıkılı dişlerimin arasından, "Pes Derya! Ne yaptığını sanıyorsun?" dedim.

Bana doğru hafifçe eğilip duyulmayacak bir sesle, "Burak ve Kaan'ın ellerinde bilet var ama içeri girmek için iki kıza ihtiyaçları var. Ben de yardım edebileceğimizi söylüyordum." diye fısıldadı.

Derya'nın ağzından çıkanlara inanamıyordum. "Ben hiç sanmı-"

Parmağını kaldırıp uyarır gibi salladı. "Söz vermiştin Pelin." Ciddi ifademi görünce yalvarmaya başladı. "Lütfen beni kırma. İçeri girmeyi çok istiyorum. Ünlü bir Dj program yapacak, inan çok eğleneceğiz. Bak ne kadar zararsız görünüyorlar." diyerek beklentiyle gözlerini dikmiş bakan gençleri gösterdi.

Şüpheyle, karşımda duran tipleri inceledim. İkisi de ağızları kulaklarında sevimli bir şekilde sırıtıyordu. Bizim yaşlarımızda görünüyorlardı. Kılık kıyafetleri de öyle serseri gibi değildi.

Koyu renk saçlısı ellerini açıp, "Eee, ne yapıyoruz?" diye sorduğunda son kez arkadaşıma döndüm.

Hevesle ışıldayan güzel gözleri yalvarır gibi bakıyordu. "Tamam o zaman." dedim. Derya'nın bugün daha fazla üzülmesini istemiyordum.

Parmağımı beklenti dolu gençlere doğru salladım. "Ama içeride bir yanlışınızı görürsem karışmam." diye tehdit etmeyi de unutmadım. İkisi de sevimli bir şekilde gülümseyip ellerini kalplerine götürürken, izci sözü verdiklerini belirten birer el işareti yaptılar.

Sıraya girdik, on beş dakika sonra içerideydik. Boş bir masa bulup oturduğumuzda Derya'nın ilgisi hemen daha esmer olan Burak'a kaydı. Bu durumda bana da, kumral olan Kaan'la sohbet etmek düşmüştü.

Maskeli Baloda Sevdim (Tamamlandı)Where stories live. Discover now