16. Bölüm "Plan"

2.9K 180 2
                                    

2. SEZONUN 2. BÖLÜMÜDÜR

"Prensesim istediğiniz gibi." dedi Jasper insanları tanıtırken.
Prenses adımlarını yavaşlattı ve kapüşonunu geriye attı.

"Güzel. Aferin Jasper. Yine iyi iş çıkartmışsın." dedi onu tebrik ederek.
"Bu Dimitri. Çok becerikli bir okçudur. Buraların en iyisi bile diyebilirim. Dışarı çıktığınızda her yerde sizi izleyecek. Şövalyelerinizin içinede kendi arkadaşlarımdan olan Alex'i koydum. Odanızda da size yardım etmesi için yardımcı Chelsea. Aynı zamanda korumalarınızı yapacak. Uzun yıllardan beri, özel olarak eğitildi..."

Prenses sırasıyla gözlerini Jasper'ın saydığı kişilerin üzerinde gezdirdi. Hiç biri güvenilir durmuyorlardı. Aksine sert, yabani ve ruhsuzdular. Yüzlerinde mimik oynamıyordu. Bakışları donuktu. Şövalye Alex sarışın ve yapılıydı. Bir şövalye için uygundu. Okçu Dimitri bayağı garipti. Göz altı torbaları vardı ve günlerdir uyumamış gibi bakıyordu. Uzun yüzü onu çirkin kılıyordu. Chelsea ise farklıydı. Oldukça garipti. Çok itici bir yüze sahipti.

Fakat bir o kadar da tatlıydı. Vücudu bir kızın vücuduna ait gibi durmuyordu. Giydiği elbise sanki ona küçük gelmiş gibiydi. Elbisenin kolları bileklerinde bitmişti. Buradan da o elbisenin Chelsea'ya ait olmadığı belli oluyordu. Onun haricinde ise daha bir çok kişi vardı. Bunların hepsi de prensesin David ve Diana'nın pusularından ve oyunlarından kurtarmak içindi.

"Bunların haricinde de ben ve Eddard yanınızda olacağız."
"Pekala. Ben kaleye dönüyorum." dedi prenses. Ona hizmet edecek insanları tanımak için ormanın derinliklerine gelmişti ve fark edilmeden kaleye dönmesi gerekiyordu.

Kraliçe Malandra, Kral Nickolas ve Prenses Alease'de Lively Kalesinde idiler.

Ve ortada hiç hoş bir görüntü yoktu. David onlara düşman gibi bakıyordu. Diana'da aynı şekilde.
Eveline atına atlayıp kalenin yolunu tuttu.

Kraliçe, iki kral, Mary, Diana, David, Alease ve Aerion çardakta oturmuş sohbet ediyorlardı. Eveline kapüşonunu arkaya indirerek usul adımlarla onların yanına doğru yürüdü. Ortamın gergin olduğunu hissedebiliyordu.
"Kralım." diyerek sırasıyla herkesi selamladıktan sonra Aerion'un yanına yöneldi.
"Neredeydin Eveline? Odana geldim, boştu." dedi Diana merakla sorarak.
Eveline afallasada kısa sürede kendini toparladı. Diana'nın amacı da buydu zaten.

"Küçük bir gezintiye çıkmıştım." diye yanıtladı.
"Dikkat et kendine ormanda ne olacağı belli olmaz." dedi imalı konuşarak. Eveline kraliçenin bu lafın altında kalmayacağını biliyordu.
"Aynen öyle. Herkesin sadece orman değil, her yerde dikkatli olması gerekiyor." dedi alaycı sesiyle Kraliçe Malandra.
Kral Gerrard konuyu değiştirerek söze karıştı.

"Prensesimiz Alease çok büyümüş. Çok güzel bir genç kız olmuş." dedi tebrik etmek isteyerek.
"Teşekkürler. Asillik ve güzellik bizim genlerimizde var kralım." dedi Kraliçe Malandra. Şu an Kral Gerrard ve diğerleri kraliçenin bu kibirliliğine sinir olmuşlardı.

"Yarın bir eğlence tertip ettirelim. Soytarılar ve oyunlar olsun. Hep birlikte eğleniriz." dedi Diana. Yine ne planlıyor diye düşünmemek elde değildi. Diana gibi hin bir kadının ancak aklından kötülük geçerdi.

"Müsadenizle. Biz istirahat edelim." dedi Kral Nickolas.
"Tabii. Buyrun. Müsade sizin." dedi Kral Gerrard'da eliyle yönlendirerek.
"Eveline kızım biraz sonra yanıma uğra." dedi Kral Nickolas. Eveline babasının ona ne diyeceğini merak etmişti. Hemen kalksa şüphe çekebilirdi. O sırada prensesi düşüncelerinden çekip alan prensin sesi oldu.

Büyük FedakarlıkOù les histoires vivent. Découvrez maintenant