Del 6

71 4 2
                                    

(Melodys pov)

Vi hade anlänt till min dolda strand där vi kan få prata i enrum eftersom att det är bergsväggar runt hela området viket gör att man varken kan se oss från vattnet eller land. Bergsväggarna vek sig och gick en bit rakt ut i luften. Jag har inte en blekaste aning hur man kan hitta en sådan fantastiskt strand men jag är glad att jag gjorde det. Vi satte oss i sanden alldeles vid vattnet. Sanden kändes skön mot min hud. Den är som siden.

"så, vad var det som var så viktigt att prata med mig om?" med en mjuk röst sa hon det.

"min pappa är otrogen mot min mamma och vägrar att berätta om min mamma för mig"

"va, Hur kan han göra något sånt!"

"Jag vet inte, jag bara kom hem och han sa att vi behövde prata. Och sen så sa han att han hade träffat någon. Jag förstår verkligen inte varför han vägrar hela tiden att säga något om min mamma. Det är väll inget som borde hållas hemligt. Jag vill bara veta." jag tog ett djupt andetag innan jag fortsatte. "och så har han hållit det hemligt i två hela år!"

"okej, det är nog hemskt att han är otrogen och sånt, men att han hållit det hemligt i två år. Vad är det han tänker på. Vad har han i skallen?"

"jag vet inte men jag kan inte gå hem, kan jag stanna hos dig tills slutet på söndag?"

"själv klar du det, jag förstår på sätt å vis vad du går igenom.  Vet du vad, vi ska ha en riktigt tjej-dag för bara oss, där vi kan göra vad vi vill och glömma allt sånt här. Vad säjs?"

"självklart kan vi göra det" sa jag samtidigt som jag gav hon en stor kram som hon genast besvara.

"det är bra att ha dig som vän"

Jag tog upp mobilen och så att pappa vill att jag skulle komma hem. Så typiskt han som tror att jag kommer lyssna. Jag vill bara att han ska försvinna ett tag från mitt liv nu.

-tid skippad till slutet på söndag-

Hela helgen hade fått mig att glömma allt. Vem kunde gissat att Zom lyckades få sin pappa att flyga en helikopter bara för oss. Jag vet inte om man får göra så när man är inom försvaret, men vem bryr säg(!). vi har även haft PLL (pretty little liars) maraton, vi båda älskar den serien och vi kunde nästan inte sluta se. Men såklart så kom Zoms mamma och stängde av och sas att vi var tvungna att göra något annat än att sitta inne hela dan. Det var synd men efter det så gick vi på stan och jag köpte en ny bikini.  Den var neonrosa och passar perfekt till min solbränna. Det var en underbar helg men nu måste jag gå hem.

Jag gick längst stranden för att försöka både få en lång hemväg och hinna ta ett litet dopp innan jag kom hem. Och som tur var så var det nästan ingen befolkning alls här. Dem ända som var här var några familjer som lät barnen bada ut till de sist. Min pappa brukade alltid låta mig göra så när jag var liten. Jag ville aldrig gå hem från stranden och havet som jag älskade att vara i. Men sådana saker förändras med tiden och jag är inte alls lika exalterad över att bada.

Jag stannade upp och mina fötter sjönk ner lite i det riktigt varma sanden som haft solens varma strålar på sig hela denna dag. Jag drog av mig tröjan och shortsen och min rosa bikini var nu fult synlig. Min väska stoppa jag tillsammans med mina kläder bakom en hyfsad stor sten som täcker min saker.

Vattnet omfamna mig som en kram och svalka hela min kropp. Den var en underbar känsla för någon som har badat i solljus hela dan. Och nu när jag väl är i vatten så är det en fråga som oftast kommer till mig: ska man vara rädd för vatten. Det finns många farliga varelser som döljer sig i djupet men även på grundare vatten. Men vattnet döljer också på en helt ny värd som bara väntar på att bli upptäckt. Jag vet inte varför just den frågan poppar upp hela tiden, men det är en fråga värt att tänka på. Och just nu förstör jag min badaptit genom att tänka som om jag vore någon forskare eller något sånt. Vänta, forskare, det var väll det min farfar var, jag tror det i alla fall. Jag har ju inte riktigt hunnit träffa honom. Min pappa sa att han dog när jag var väldigt liten. Det är lite synd, hoppas han har det bar.

(Johans pov)

Där du är, i himlen, i havet, i bergen, i mardrömmen, i lyckan, i livet där du är död i mina armar, i livet för oss.
----------------------------------------------
Har bra och dåliga nyheter. Det bra är att det är en ny del. Dem dåliga är att jag kommer vara borta hela helgen, jag och mina kompisar ska cykla 8 mil och göra lite sådant. Och efter det så ska jag kanske sova över hos min kompis så vi får se när det kommer en ny del.
Och sorry för kort del.

✔️Född för havet (bok 2)Where stories live. Discover now