5. Už všemu rozumím

7.9K 394 6
                                    

LIV

Zhluboka jsem oddychovala a nespouštěla zrak z mrtvých těl upírů. Pak jsem ale zvedla hlavu a spatřila osm vlků, kteří zase nespouštěli zrak ze mě. Ale i přesto, pokud bych teď byla v lidské podobě, usmívala bych se od ucha k uchu. Znova jsem se cítila plná života. Vím, že nepatřím do této smečky, ale těch posledních pár momentů, kdy jsem zachránila Setha a pak jim pomohla zastavit ty chladnokrevné mrtvoly, jsem si připadala jako jejich součástí.

 V tom do mě Seth drcnul svou vlčí hlavou a jakmile získal mou pozornost, vydal se pryč. Hned mi došlo, že chce abych šla za ním. Naposledy jsem pohlédla na smečku vlků, která stála naproti mě a poprvé za tu dlouhou dobu jsem pocítila lítost, že nejsem její součástí. Pak jsem se vydala za Sethem. Běžely jsem bok po boku asi 10 minut, než jsme doběhly k malému dřevěnému domku, ze kterého už vycházela velmi pohledná indiánka. Další věc, která mě upoutala, byla její zjizvená tvář. 

,,Ahoj Sethe" usmála se a několikrát Setha podrbala, pak se podívala na mě ,,Kdo je to?...Ah, promiň..." řekla, vběhla zpět do domu a když se vrátila, v rukou svírala několik kusů oblečení. Riflové kalhoty které byly u kolen ustřižené, hodila za starou, černou dodávku, kam se hned Seth vydal. Po pár dalších chvilkách se vrátil pohledný kluk s roztomilým úšklebkem. 

,,Díky Emily" poslal k Emily a pak se podíval na mě ,,Tohle je...." chvíli přemýšlel nad mým jménem ,,Liv, a zrovna mi zachránil život. Nebýt jí, tak by ze mně byla sekaná".

 Emily se na mně mile usmála ,,Tak to jsi u nás vřele vítaná, Liv. Na..." položila přede mně zbytek oblečení které držela pořád v rukou ,,Promiň, ale mám tu jen klučičí oblečení" pak kývla na Setha a oba se vydali zpět do domu. Jakmile oba zmizely, převtělila jsem se a oblékla na sebe stejné kalhoty jako Seth a velké béžové tričko bez rukávů. Nevím proč, ale cítila jsem se v tom dobře. Nevěděla jsem, jestli jít dovnitř a nebo čekat venku. Pořád jsem přece byla cizinec, ale jako by Emily vycítila mé obavy a zavolala na mě. Pomalu jsem vešla až do domu. Byl tak útulně zařízený. Hned jsem se cítila jako doma. Seth seděl u stolu a nedočkavě čekal až Emily položí talíř plný kuřecích křidýlek na stůl.

 ,,Dej si taky, Liv" usmála se Emily. Poslala jsem jí přátelský úsměv zpět, sedla si vedle Setha a pomalu se natáhla pro jedno z křidýlek. V tom jsem se na sebe sama naštvala. Co to sakra dělám?! Vždy jsem byla plná života, smála se a nikdy jsem se před nikým nestyděla dokud...dokud se to nestalo. Stará Liv by si tu teď sedla, popadla jedno nebo dvě křidýlka a s širokým úsměvem bych si se Sethem a Emily povídala, jako bych je znala roky. Tolik mi ta stará Liv chybí a možná je načase abych starou Liv přivedla zpět...

 Zhluboka jsem se nadechla a zeširoka se usmála ,,Takže ty jsi Emily?" zeptala jsem se a kousla si do křidélka. Emily s úsměvem přikývla. ,,Nevěděla jsem, že smečka má nového člena" řekla a sedla si naproti mě. 

,,Nejsem nový člen, jen jsem se tu potulovala a smečka mě našla, pak se tu potulovalo několik upírů a já  jsem se i přes nesouhlas alfa-samce rozhodla smečce pomoct, a udělala jsem dobře, protože kdybych to neudělala, se Setha by byl chomouč chlupů".   

Seděla jsem tam a povídala si se Sethem a Emily asi hodinku. Oba byly moc milý. Pak Emily přišla zpráva od Sama, že jemu a zbytku smečky, má donést oblečení. Když jsem se Sethem zůstali sami, rozhodla jsem se z něj dostat několik informací.

 ,,Co se Emily stalo?" zeptala jsem se. 

,,No...Sam se rozzuři,l a Emily byla moc blízko. Kluci říkají, že když tě Sam načapá, jak na ní zíráš, pěkně ho to naštve" řekl vážně Seth a dal si další křidélko.

 ,, Řekni mi něco o tvé smečce.." řekla jsem nenuceně, aby to vypadalo, že se ptám jen tak, ale ve skutečnosti mě to vážně zajímalo. Seth se chvíli rozmýšlel jestli mi to říct, ale už předem jsem věděla, že mi řekne vše co vím.

 ,,No, není toho moc. Přátelíme se s rodinou Callenů. Jsou to upíří, ale nejsou jako ostatní, nepijí lidskou krev, jen zvířecí a...". Seth mi toho řekl hodně. Vyprávěl mi o milostném trojúhelníku mezi Jacobem, Bellou a Edwardem. Taky mi pověděl o Samovy, Leah a Emily. Řekl mi prostě vše. Jen jsem tam tak seděla a poslouchala. 

,,A co smečka...?" vyklouzlo ze mně. ,,Je skvělá. Jeden by jsme pro druhého zemřeli. Sam je ten spravedlivý. Vždy udělá, co je správné a vždy myslí na blaho smečky. Leah je zase takový protiva, ale když jí poznáš, tak zjistíš, že není tak špatná. Embry je ten dobrák smečky, o každém mluví a přemýšlí jen dobře. A Jared...bože, ten kluk sní, na co přijde, ale zase je s ním sranda. Pak je tu Quill, ten je vždy na tvé straně, ale jen do té doby, dokud ho nezradíš, potom na jeho přízeň můžeš zapomenout. Jacob je taky velmi čestný a obětuje se pro každého, koho má rád, ale dávej si pozor na to, jak mluvíš o jeho milované Renesmee. A poslední je tu Paul, je to tvrďák, ale uvnitř je to skvělí kluk, vše co dělá, dělá pro smečku. Ze začátku tě možná bude nesnášet, ale jak se mu jednou dostaneš do srdce, nenechá nikoho, aby ti ublížil...no a já jsem ten nejlepší ze smečky. Jsem rychlí, silný a ten nejhezčí..." básnil se Seth a já se nad jeho vytahováním rozesmála. Byl to skvělí kluk.

 ,,Mluvíš, jako bych tu měla zůstat delší dobu..." nadhodila jsem najednou. Seth strnul a pak se na mě dlouze podíval, než promluvil ,, Zachránila jsi mě...a ty víš co to znamená. Navíc, cítím jako by jsi do naší smečky patřila už dávno". Nad jeho slovy jsem se pousmála.                                                                                                                                                                                             

  ,,Taky že patří..." ozvalo se od dveří. Já i Seth jsem sebou trhli a podívali se tím směrem. U dveří byl starý indiánský muž. Nestál, ale seděl na vozíčku. U něj stála nějaká žena. Má pozornost, ale spadala na toho muže, tolik mi někoho připomínal.

 ,,Liv, tohle je náš náčelník...Billy Black". Když mi Seth řekl jméno toho starce, nemohla jsem najednou popadnout dech. ,,To přece není možné" šeptla jsem. Billy Black!! Teď už mi naprosto...naprosto vše docházelo.


TAHLE KAPITOLA JE O NĚCO DELŠÍ ALE DOUFÁM ŽE NEVADÍ. V DALŠÍ KAPITOLE LIV ZÍSTÍ SVÉ SPOJENÍ SE SMEČKOU A RODINOU BLACKŮ. 

NA OBRÁZKU JE LIV

Dívka ze smečky (Twilight saga)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن