1.Nový vlk

14.4K 551 23
                                    

JACOB:

Se smečkou jsem jako každý den obcházeli les. Už se ale nemůžu dočkat, až tady s klukama skončíme a já se budu moct vrátit k Renesmee. 

,,Rozdělíme se, aby jsme toho prošli víc za kratší čas" poslal jsem klukům svou myšlenku.  Hlídka už se blížila ke konci a mě zbývalo prozkoumat posledních pár metrů našeho území. V tom se kolem mě něco rychle prohnalo. Bez delšího zaváhání jsem se vydal za tím. Napadlo mě, že to může být nový upír a nebo se Renesmee prostě jen nudí. 

 Čím déle jsem se ale za tím cizincem hnal, rozpoznával jsem, že to není ani Renesmee, ani upír. Je to vlk! Vlk, který nepatří do mé smečky. 

Zavyl jsem a tím dal ostatním vlkům mé smečky na vědomí, že jsem narazil na vetřelce.  Dal jsem do běhu všechno a pokusil se k cizinci co nejvíce přiblížit. Když jsem věděl, že už to prostě víc nepůjde, skočil jsem po něm. Nastal krátký boj mezi mnou a tím vlkem. Musím uznat, že je silný. Během další chvíle se u nás objevili vlci z mé smečky.

 V tu chvíli jsem se s cizincem, vlastně s cizinkou, přestal prát. Je to holka. Kluci jí na povel Sama, obklíčili. Teprve teď jsem si jí pořádně prohlédl. Měla naprosto nádherné zbarvení, bílou srst, která se sem-tam zaleskla šedo-stříbrným chlupem. Vypadala velice vystrašeně ale zároveň hrdě. Pak mě ale upoutalo ještě něco...její krvavá rána na noze, která nevypadala zrovna dobře. ,,Krvací!" poslal jsem smečce. 

,,Jo, ale co mi s tím, nejsme její smečka a stejně se před námi nepřemění aby jsem jí pomohli!" ozvala se na zpět Leah.

 ,,Znáš naše zákony, Leaho!" poslal Sam ,,Je to vlk, musíme jí pomoct". 

,,A jak to asi uděláme?" zeptal se Embry a začal cizinku pomalu obcházet. Sam jí taky několikrát zkoumavě obešel. ,,Nezbývá nic jiného než se přeměnit a promluvit si s ní jako lidé.." zavelel po chvíli. Všichni začali ale hned protestovat, a i já jsem měl pochybnosti. 

,,Může na nás hned po proměně zaútočit!" poslal nám rázně Jared. 

,,Proto se také neproměníme všichni, jen já a..."                                                                                                  ,,Jen já se proměním!" ozvala se náhle Leah. 

,,Ne, to v žádném případě, je to moc nebezpečné!" začal jsem protestovat. A taky jsem si začal všímat, že cizinka je dost neklidná, neví na čem se tu domlouváme a nejspíše jí neuklidňuje ani to, že krvácí. 

,,Prostě to udělám, jsem holka takže mám větší  šanci, že mě vyslechne, a taky určitě nebude zrovna dvakrát nadšená, když se kolem ní objeví pár nahých chlapů...běžte, ale ne daleko, kdybych vás potřebovala". 

Znova jsem já i Seth začali protestovat, ale Sam znovu zavelel ,,Všichni odejdou, krom mě. Jsem vůdce smečky, takže tu zůstanu kdyby se něco zvrtlo...." 

,,Budu nahá!" poznamenala nervózně Leah na což jsme všichni byly trochu v rozpacích. ,,To mi nevadí, neuvidím nic, co bych už neviděl" ozval se Sam. Na to se k němu pomalu Leah přiblížila se silným vrčením ,,Odejděte! Zvládnu to!"

 Chvíli bylo ticho, a když už jsem se do toho chtěl vložit, Sam podrážděně dodal ,,Jdeme...ale jsme blízko!" naposledy se podíval na cizinku a pak se jako ostatní dal k odchodu. Kývl jsem k Leah na znamení důvěry. Pak už jsem se vydal rychle ke smečce. Když jsem byly asi 100 metrů daleko, zaposlouchali jsem se do zatím tiché krajiny.


LIV

Všichni začali odcházet, jen ta vlčice tu zůstala. Jakmile jsme byly sami, proměnila se a přede mnou stála mladá pohledná indiánská dívka s krátkými černými vlasy po ramena.

 ,, Jsem Leah...a...a to byla má smečka" řekla a nervózně ukázala směrem kterým odešli ti vlci. ,,Víš, já bych tě tu prostě nechala a šla domů na večeři, ale náš vůdce, Sam, hodně dodržuje zákony a pravidla. Takže pokud jsi z nějaké civilizované smečky, tak víš, že jedním ze zákonů, je pomoct jakémukoli vlku, pokud tedy pomoc potřebuje a ty vypadáš, že jí potřebuješ" ukázala na mou krvácející nohu a pokračovala ,,Takže tady je návrh, ty se proměníš, mi ti pomůžeme a pak si každý půjde svou cestou, co ty na to?"

Chvíli jsem přemýšlela. Moje noha mě opravdu bolela a tahle smečka se zdála jako neškodná. Kývla jsem svou vlčí hlavou a v tu chvíli jsem i já stála ve své nahé, lidské podobě.

TADY JE PRVNÍ KAPITOAL :) OMLOUVÁM SE ALE JE PŘESNĚ 0:33 RÁNO A PROTO JE TAHLE KAPITOLA O NĚCO SLABŠÍ ALE SLIBUJI ŽE SE TO ZLEPŠÍ. JINAK V DALŠÍ KAPITOLA SE NAŠE LIV SEZNÁMÍ SE SMEČKOU A OKOLÍM, TAKY SE DOZVÍME I JEJÍ MINULOST A TO PROČ JE NA CIZÍM ÚZEMÍ A BEZ SMEČKY. NA OBRÁZKU LIV

Dívka ze smečky (Twilight saga)Where stories live. Discover now