Hoofdstuk 25 - Tineke

601 18 0
                                    

Toen onze lippen eindelijk weer afstand namen, besefte ik wat ik gedaan had. Heel het politiekorps stond ons met open mond aan te staren. Bij sommigen was het een grappiger zicht dan bij anderen. Brigitte had bijvoorbeeld haar appeltje op de grond laten vallen en Roland zat helemaal op de grond omdat de arme man toevallig op dat moment zijn papieren moest oprapen. Maar daar lette ik niet op. Het ging erom dat Koen en ik midden in de bureauruimte, tussen het bureau van Floor en Obi en dat van Eric en Brigitte stonden te kussen. Eric kwam net terug van de cellen en ging bij Brigitte staan. Fluisterend keken ze ons aan toen Eric zijn mond openzakte. Koen en ik keken elkaar aan en hij deed een poging om de stilte te doorbreken: 'Tja, ik denk dat ik jullie nog een uitleg verschuldigt ben' De velen hoofden knikten naar ons. Niemand had zijn mond geopend, alleen maar geknik. 'Tineke en ik, wij zijn dus al twee weken een koppel' Verliefd keken we elkaar in de ogen toen opeens iedereen begon te applaudiseren. Met een bang hartje keken we ongeveer tegelijk naar de commissaris. Mijn bange voorgevoelens verdwenen meteen toen ik zag dat de chef het luidst en enthousiasts van iedereen stond te applaudiseren. 'Ik ga hier niet te veel woorden aan vuilmaken, ik wil gewoon dat jullie werk er niet onder leidt en vooral, geniet van elkaar!' We lachten naar elkaar toen ik opeens besefte dat Floor nog altijd op het toilet zat te huilen. Ik ging op mijn tippen staan om Koen iets in te fluisteren en vertrok daarna richting de toiletten.

Je kon haar van buiten al horen snikken en ik wist meteen wat ze doormaakte. Zachtjes opende ik de deur en zag een huilende Floor ineengezakt tegen de muur zitten. Voorzichtig zette ik me naast haar en ik wreef over haar rug. Zo bleven we een tijdje zitten.

'Hoe kon ik zo dom zijn?!' 'Floortje, je was helemaal niet dom. De enige die dom was is Robin.' Ze knikte en veegde haar tranen weg. 'Ik ga echt niet nog meer treuren over zo'n crimineel. Gaat het een beetje met jou?' Ik knikte en legde haar uit dat ik er liever geen woorden aan vuilmaakte. Samen stonden we recht en liepen uit de wc's. Floor zette zich weer bij Obi nadat ze me nog een knuffel gegeven had. Toen viel mijn oog op Brigitte die een fototoestel in haar handen had. Ik liep naar Koen en zag hoe Brigitte zich klaarmaakte voor de foto. Liefdevol drukte ik een kus op Koen zijn mond. Automatisch ging mijn voet in de lucht. De kus duurde lang en er kwam zelfs een beetje tong aan te pas. Toen we eindelijk klaar waren zag ik Brigitte met een brede glimlach staan, ze zuchtte. Daarna zag ik een dolenthousiaste Floor op me afrennen. 'Zo cute!' Gilde ze bijna uit. 'Wanneer was je van plan om dat aan mij te vertellen? Hoelang al?' 'Al twee weken' antwoordde Koen trots.

Toen het eindelijk avond was en we alle vragen van Floor doorstaan hadden, mochten we naar huis. Op kantoor hadden we eigenlijk niks anders meer gedaan dan gepraat over relaties en gekust. Eenmaal thuis, bestelden we een pizza en toen deze eindelijk werd gebracht door een heel mooie pizzabezorger waar ik expres nogal verliefd naar keek, heeft Koen zitten mokken. Nadat onze pizza op was en hij het mokken beu was, zijn we dan maar gaan slapen. 'Slaapwel' 'Slaapwel, schoonheid' Ik drukte zacht een kus op zijn lippen en we begonnen aan de tweede nacht naast elkaar in bed.

Amantes AmentesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu