• Chapter twenty-nine •

5K 141 28
                                    

Jag tog ett djupt andetag och tittade på mig själv i spegeln.

"Men se inte så skeptisk ut, du är jättesnygg!" Sa Val och sprutade ännu mer hårspray i sitt mörkbruna långa hår. Ikväll, om ungefär tjugo minuter skulle vi till en nyårs-fest. Ja, det är nyår idag. Samtidigt som vi firar det nya året kommer vi också fira Caden som fyller 19 imorgon, den 1 januari.

Jag har inte träffat Caden sen ungefär fem dagar tillbaka, då vi var... Väldigt cheesy mot varandra. Däremot har vi smsat regelbundet, vilket känns bra, så vi har lite kontakt åtminstone.

Ikväll skulle hela squadet på nyårsfest, och jag antog att alla var lika taggade som mig. Jag var bara osäker på klänningen jag hade på mig, en vinröd långärmad tajt klänning som slutade vid lite mindre än mitten av låren, simpelt. Till det hade jag ett halsband, guldkedja för att vara med exakt, och en guldklocka från Michael Kors. På mina fötter satt ett par svarta höga klackar. Mitt hår var lockat och låg i sidbena, och jag var mer sminkad än vanligt.

"Jag vet inte." Stönade jag. Skulle Caden tycka om det?

"Du är gorgeous, jag lovar. Seriöst, Sydney. Du måste ha på dig det där." Sa hon glatt. Själv hade hon på sig en svart tajt kort kjol och ett lila glittrigt linne över. Jag suckade.

"Jag tror inte att jag har något val." Sa jag, och tog upp min iPhone. "Dom borde vara utanför om tio minuter. Kom igen, vi borde dra."

"Okej, jag är så taggad." Sa hon glatt, svepte det sista av alkoholen i sitt plastglas. Vi kallar det förfest. Jag skrattade som svar och gick sen till hallen i Valerie's hus. Där drog vi på oss våra svarta skinnjackor, och sa hejdå till hennes föräldrar, innan vi öppnade dörren till kylan och gick ut i mörkret. Klockan var ungefär halv tio nu, vilket var en ganska perfekt tid för en fest.

"Där är dom. Kom." Skrattade jag och drog med henne ut på den isiga asfalten. Vi öppnade dörren till den stora svarta bilen och satte oss sedan i baksätet bredvid Jack. Caden körde, och Jayce satt på passagerarsidan bredvid.

"Taggade?" Frågade Jack oss med ett stort leende. Jag nickade ivrigt.

"Underskatta det inte. Jag är så taggad så jag vet inte vad." Skrattade Valerie.

"Är du redan packad?" Skrattade Jayce. Jag drog ihop mina ögonbryn och tittade på Valerie. Hon var väll inte packad? Eller jag kanske inte märkte av det själv?

"Va? Nej?" Sa Val med ett busigt leende. Jag skrattade till och lutade huvudet mot Jack's axel.

"Vi ska möta upp Sam och Aubrey där." Förklarade Jayce.

-

"Can't you tell I got news for you? Sun is shining and so are you!" Sjöng Valerie högt. Musiken hördes ända ut, där vi stod utanför bilen och tittade på den stora hyrda lokalen.

"Det är så mycket människor." Sa Jayce. Det var ett stort två-våningshus, med pool, jacuzzi och balkong. Självklart badade ingen i poolen, men det var helt fullproppat i Jacuzzin. Ungdomar stod till och med ute i gräset som var fyllt med frost och dansade, hånglade, spydde, och betedde sig som ouppfostrade vildingar.

"Kom igen, vi drar in!" Ropade Jack glatt och tog tag i min hand. Jag skrattade till och lät han dra in mig i det gigantiska huset. Inne var det värre än utomhus. Folk. Överallt. Att man skulle festa härinne i flera timmar utan att få en klaustrofobisk panikattack kändes omöjligt.

"Jag försöker hitta Sam!" Ropade Val högt så att vi alla skulle höra. Hon fick nickningar till svars, och bara några korta sekunder efter det var hon borta. Jag drog ihop mina ögonbryn.

IT'S LESS DANGEROUS Where stories live. Discover now