• Chapter eight •

5.6K 159 9
                                    

Med en suck lutade jag mitt huvud mot det smått smutsiga fönstret. Under det mörkblå sätet jag satt på fanns det säkert över hundra tuggummin, och på golvet låg det gamla Coca Cola burkar och annat skräp. Det guppade till i skolbussen, och min panna slogs mot fönstret. Med ett smärtsamt stön lutade jag bak mitt huvud mot sätet, och tog min hand för pannan, på stället där det bultade mest.
Dylan var sjuk idag, vilket resulterade till att jag var tvungen att ta skolbussen. En onsdagsmorgon. Gårdagen var bra, tycker jag verkligen. Jag fick lära känna alla lite bättre, Skylar, Sam, Valerie och Caden. Caden. Det är en mystisk pojke. Han berättade om hur svårt han hade haft det, och jag hade lärt känna honom bättre. Han visade mig en minnesplats. Hans minnesplats.
Men ändå, när vi kom tillbaka ignorerade han mig mer eller mindre. Fast egentligen, vad hade jag tänkt mig? Kom igen, han hade två kompisar där som han var tvungen att underhålla, och jag var med Skylar. Kanske hade jag bara överreagerat. Jag måste förstå att han inte vill ha något med mig att göra helt enkelt.
Jag suckade ännu en gång åt mina frustrerande tankar, och bestämde mig för att ignorera dom.

-

"Hur var det igår?" Frågade Skylar i en kram. Jag drog ifrån, låste upp mitt skåp och tittade på schemat. Engelska. Typiskt, jag som hade hoppats på kemi.

"Det var bra, jättebra." Svarade jag med ett leende.

"Tur att du tyckte det." Sa hon och tryckte engelskamappen tightare mot sig. Jag tog ut böckerna och låste sen skåpet. "Vi ska hitåt." Sa hon och log. Jag nickade förestående och gick sen efter henne till salen som låg en bit ifrån våra skåp.

Vi gick igenom korridoren, och plötsligt kände jag en hand på min axel. Jag vände mig om och mötte ett stort leende.

"Hej, girl!" Sa Val glatt och kramade om mig hårt. Jag skrattade till och besvarade hennes kram.

"Hej." Log jag och drog mig ifrån. Bredvid henne stod Sam som log mot mig.

"Tja." Sa han och jag gjorde en nick som svar.

"Jag går i samma klass som Sam, Caden och gänget." Förklarade hon lätt. Gänget? Uhm, okej.

"Jaha, okej." Svarade jag med ett skratt. Bredvid Sam stod en kille med ljusbrunt hår som var lite kortklippt på sidorna. Han hade också svarta solglasögon som satt på huvudet. På hans läppar fanns ett leende, och hans mörkbruna ögon avslöjade vänlighet. Killen sträckte fram handen.

"Hej. Jag är Jayce." Sa han. Jag tog tag i hans hand och skakade lätt om den.

"Sydney." Svarade jag och hans leende blev större.

"Trevligt att träffas." Sa han och fixade till sitt hår lätt.

"Detsamma." Svarade jag.

"Är det här dom coola kidsen hänger?" Sa en bekant röst bakom mig. Jag log för mig själv, och kände plötsligt en hand på min höft, och en arm lågt runt min rygg. Hans bara arm nuddade då min hud, eftersom att jag hade på mig en svart tajt långärmad croptop och ljusblåa slitna shorts. Till det hade jag svarta Converse.

"Precis." Sa Sam med ett leende.

"Tja. " Sa Jayce och växlade blicken mellan mig och killen bredvid mig. Jag vände blicken till Caden som hade armen runt mig. Han mötte mina ögon och drog direkt på sig ett leende. Har han ätit happy-pills eller något?

"Hej." Sa han lågt. Jag drog ihop mina ögonbryn förvirrat, men kunde inte undvika att le.

"Hej, Caden." Svarade jag.

"Du är fin idag." Sa han lågt, så lågt så att bara jag kunde höra. Jag log generat. Vem är du och vad har du gjort med Caden?

"Tack. Du med." Viskade jag och vände blicken mot Val, Sam och Jayce som snackade om något. Under tiden passade jag att på att snabbt checka in killen som stod bredvid mig. Han hade på sig grå/blåa slitna jeans med några hål i och en vit t-shirt. Kläderna satt självklart perfekt på hans kropp. Plötsligt lutade han sig långsamt fram mot mig.

"Vad tittar du på?" Viskade han. Jag andades ut en aning lättat. Jag trodde först att han skulle kyssa mig.

"Inget speciellt." Svarade jag lågt och tittade ner i golvet. Caden drog mig lite närmare mot honom, och jag tittade upp på han.

"Förlåt för igår." Sa han viskandes.

"Det är okej." Svarade jag lätt och krånglade mig ur hans grepp. Det är väl självklart att det inte var okej? Han sårade mig faktiskt lite. Ja, jag vet att jag överreagerar.

"Sydney, hänger du med till stranden på lördag?" Frågade Jayce. Jag tittade upp på han och funderade snabbt.

"Vilka kommer dit?" Frågade jag. Aldrig att jag skulle vilja följa med endast Jayce till stranden.

"Vi här, en tjej till och en till kille. Aubrey och Jack." Svarade han med ett leende samtidigt som han placerade båda sina händer i byxfickorna. Jag nickade och log mot han.

"Visst." Sa jag. Val log stort åt mig.

"Åh, vad kul! Du kommer älska Jake, han är underbar!" Sa hon glatt. Sam blängde på henne, och hon vände sig mot han. "Men kom igen, Sam. Du vet att jag älskar dig." Sa hon och kysste han på halsen. Sam började le istället och drog sin hand genom hennes bruna hår.

"Vi borde gå till lektionen nu." Sa Skylar med en suck. Jag nickade. Hon tyckte verkligen inte om det här umgänget.

"Vi ses på lördag ifall vi inte ses mer i veckan." Sa Jayce och log mot mig.

"Ah." Sa jag och besvarade hans leende.

"Vi kanske kan hitta på något innan? Bara du och jag?" Föreslog han. Herregud, nej.

"Uhm... Ah, kanske det." Sa jag. Han log lite större, och jag flyttade blicken till Sam och Val.

"Ses, okej?" Sa Valerie. Jag nickade, och hon kramade om mig.

"Hejdå." Log Sam och jag vände mig om för att gå. Men någon tog min hand och drog mig tillbaka. Jag krockade in i något, snarare någon. Caden. Han la armarna om mig, och chockat besvarade jag hans kram.

"Inte Jayce." Viskade han i mitt öra.

"Varför inte?" Frågade jag lågt, trots att jag aldrig skulle gå fullt ut på Jayce.

"Snälla... Bara, inte Jayce." Sa han viskandes.

"Okej." Viskade jag tillbaka och vi drog ifrån. Han gav mig ett leende innan både jag och Skylae fortsatte att gå till lektionen.

"Det där var konstigt. Varför kramade Caden dig?" Frågade hon med ett skratt. Jag ryckte på axlarna i ett leende.

"Han är snäll." Sa jag.

"Han verkar tycka om dig iallfall." Sa hon och stötte till mig löst i sidan. Jag skrattade till lätt innan vi fortsatte att gå till lektionen.

________________________

What?! Redan 400 läsare? Gud, det är nästan läskigt. Tack så himla mycket!

Älskar er! ❤️

IT'S LESS DANGEROUS Where stories live. Discover now