• Chapter twenty-six •

5K 130 28
                                    

Skylar på bilden

Jag öppnade långsamt ögonen och möttes av ett starkt ljus. Men jag visste att det inte var ljuset som väckte mig. Jag tittade ner på den lilla blåögda killen som stod nedanför sängen framför mig. Han hade ett blygt leende på läpparna.

"Kan du inte sova, Charlie?" Frågade jag och drog täcket tajtare om min kropp. Han skakade på huvudet. Jag log svagt. "Vill du sova här?" Han skakade på huvudet.

"Inte sova." Mumlade han.

"Är du hungrig, då?" Undrade jag. Han nickade hastigt och hans leende blev större. Jag skrattade till och betraktade honom när han sprang ut ifrån sovrummet, ner till köket. Jag kröp mig försiktigt ur Caden's grepp om min midja, och började sedan dra på mig underkläder och en utav Caden's stora t-shirtar. Jag drog min hand igenom mitt hår för att fixa till det lite och tittade sedan på den sovande Caden. Han andades tungt, och hans ljusa hår låg slarvigt över hans panna. Täcket låg precis under hans nakna bröst, han såg så fridfull ut. Med ett svagt leende lämnade jag rummet för att gå ner till Charlie.

"Vad vill du ha?" Frågade jag och log åt honom. Han såg ut att tänka en stund, innan han sken upp.

"Pannkakor!" Sa han glatt. Jag nickade.

"Okej, då fixar vi det." Sa jag och gick till kylskåpet för att ta ut mjölk. Snabbt tittade jag på klockan. Halv nio. "Sover mamma och pappa?"

"Mm. Trötta." Skrattade Charlie. Jag log åt honom och började blanda ihop ingredienserna.

-

"Va det gott?" Frågade jag och betraktade den lilla blåögda killen framför mig. Han log med munnen fylld med pannkakor och nickade stort. Hans händer var kladdiga med sylt och grädde, samt hans mun. Det hade även kladdat ner hans PJ (pyjamas), vilket bestod av vita mjukisbyxor och en mörkblå vitrandig t-shirt. Charlie's ljusa hår var rufsigt, och var lite mörkare än Caden's.

Klockan var runt halv tio, och ingen annan var fortfarande uppe.

"Färdig!" Sa Charlie glatt och höll upp sina händer. Jag skrattade.

"Ska du tvätta dig, kanske?" Log jag och klev av min stol. Han nickade och gjorde samma sak som mig. Fort rusade han ut ur köket, för att antagligen gå till badrummet. Under tiden plockade jag undan allt, så att det såg likadant ut som när vi kom ner.

"Hjälpa?" Hörde jag en ljus röst ropa ifrån badrummet. Jag log för mig själv och rätade snabbt till t-shirten jag hade på mig innan jag begav mig till badrummet.
Han nådde inte upp till handfatet. Jag skrattade till och lyfte upp honom så att han kunde tvätta sina kladdiga händer.

"När tror du att mamma och pappa vaknar?" Undrade jag och hjälpte han att torka sina händer med en ljusblå handduk. Han log.

"Dom jobbar." Svarade han och tittade på sina nu rena händer.

"Åh." Sa jag, det var kanske uppenbart.

"Kom nu, Ney." Sa han och tog i min ena hand. Jag skrattade till. Ney?
Tillsammans gick vi ut ur badrummet och gick till vardagsrummet. Där satte vi oss i soffan, och jag satte på en film.

Vi hann bara se hälften av filmen, innan en hög röst avbröt oss.

"Luktar det pannkakor här?" Sa Caden ifrån trappan. Charlie rusade snabbt ur soffan för att springa fram till sin bror. Jag ställde mig upp och gick långsamt mot trappan. Precis nedanför stod Caden, klädd i bara gråa mjukisbyxor, bärandes på Charlie, som skrattade ljudligt när Caden kittlade honom. "Akta så du inte ramlar." Log Caden. Hans ögon mötte mina, och ett större leende bildades på hans läppar. "Det var väldigt tomt i sängen när jag vaknade." Jag log, och i samma stund släppte han ner Charlie som sprang in i vardagsrummet igen. Caden gick fram till mig och placerade sin ena hand på min midja.

IT'S LESS DANGEROUS Where stories live. Discover now