Hoofdstuk 14

2K 102 11
                                    

Sarah Kroon
Het is pas half zeven als ik wakker word. Vandaag is mijn eerste schooldag en ik zie er best tegen op. De afgelopen dagen heb ik veel met de jongens en Mahogany gedaan. Ik rol langzaam mijn bed uit en neem een lekkere douche. Vervolgens doe ik wat make-up op en borstel ik mijn haar.

Tijd voor ontbijt! Ik bak een eitje en ik rooster een broodje, ik eet mijn ontbijtje op voor de televisie.

Als ik helemaal klaar ben is het kwart over zeven. Ik heb het sneller gedaan dan ik had gedacht. Vanessa stelde voor om me alvast naar school te brengen zodat ik de boel een beetje kan verkennen. Ik had het aanbod geaccepteerd en ik doe nu mijn schoenen aan en ik pak mijn rugzak. Ook neem ik een jasje voor de zekerheid, je kunt het weer nooit vertrouwen.

Ik loop naar buiten en stap in de auto waar Vanessa al op me aan het wachten was.

Eenmaal aangekomen op school, wenst ze me veel plezier. Er is bijna niemand, dus ik pak mijn oortjes en mijn telefoon en luister wat muziek. Ik loop naar binnen, pak mijn rooster erbij en besluit om een rondje door de school te lopen. Ik kom langs allerlei lokalen. In Nederland is het heel anders naar mijn gevoel. Opeens word ik gebeld door Daan. Ik neem op en we beginnen te facetimen.

''Hee, hoe gaat het? Ik wil je veel succes wensen op school!'' zegt hij glimlachend. Hij is vrolijk, gelukkig! Ik voelde me nog steeds een beetje schuldig van laatst.

''Het gaat heel erg goed bedankt! Ik heb er eigenlijk niet zo zin in, ik ben echt super zenuwachtig. Jij begint toch ook vandaag?'' zeg ik zenuwachtig.

''Nee ik ben net terug, tijdsverschil hé, en wat jou betreft komt het wel goed. Iedereen wil bevriend zijn met jou!'' Ik begin te blozen, ik kan er echt niet tegen als mensen me complimentjes geven.

'Veel succes op school voor de rest, en bedankt!'' zeg ik snel. ''Ik vind het wel knap van je hoor! Dat je zomaar naar een ander land gaat, en daar naar school gaat en een nieuw leven begint.'' Ik bedenk hem voor zijn compliment en we praten wat over zijn eerste schooldag.

Als het bijna tijd is vertel ik hem dat ik moet gaan.  Hij knikt ''Love you,'' zegt hij per ongeluk en hij verbreekt geschrokken de verbinding.

Het begint steeds drukker te worden en wanneer de bel gaat weet ik precies waar ik naartoe moet. Ook weet ik mijn kluisje te vinden, wat ik al heel wat vind, in deze reusachtige school.

Als de bel gaat weet ik waar ik naar toe moet, ik weet waar mijn kluisje zit. Ik ken het hier nu al, ondanks dat het zo ontzettend groot is. Als ik in de klas kom is iedereen er al. Ik zie Shawn achterin zitten. Hij kijkt me verbaasd aan, maar haalt zijn tas weg zodat ik naast hem kan zitten. Als ik eindelijk zit, staart iedereen me aan.

Ik word gelijk rood en meisjes in de klas kijken kwijlend naar Shawn. "Ik wist helemaal niet dat je hier naar deze school ging,'' fluistert hij zachtjes.

''Ik wist het ook niet van jou, wat een leuke verassing!'' fluister ik terug.

''De rest zitten hier ook op school. Alleen Sam, Taylor en Aaron zijn vertrokken naar New York. Ze gaan daar op kamers, om daar te gaan studeren.'' Ik knik aandachtig, en ik ben eigenlijk best blij dat we naar dezelfde school gaan. "Wil je in de pauze misschien bij ons zitten?''

Ik knik ''Dat zou ik fijn vinden.'' Shawn is echt lief en ik denk dat we hele goede vrienden gaan worden. Het blijkt dus dat al mijn lessen met Shawn heb. Het merkt me op dat Shawn niet echt goede vrienden heeft in zijn klas. Na 3 lessen van een uur hebben we pauze. Ik loop met Shawn mee naar de jongens.

Als ik aankom, kijken de jongens verbaasd. Logisch natuurlijk! Ze denken vast dat ik ze stalk ofzo. Maar als ik bij ze kom zitten, verandert hun gezichtsuitdrukking ''Zit je hier ook op school schoonheid?'' vraagt Jack. Ik rol met mijn ogen ''Nee, ik zit op een andere school, maar ik dacht laat ik jullie even stalken,'' zeg ik doodserieus.

Iedereen schiet in de lach en ik vraag ze waar Mahogany is. "Die is waarschijnlijk met Jacob ergens,'' antwoordt Johnson. Ik knik, natuurlijk, ze zijn zo schattig. ''Dus wat doen jullie in de pauze? Het lijkt hier wel een strafkamp jemig. Iedereen zit in groepjes, wie heeft dit geregeld?'' vraag ik lachend.

''Katy, heeft dat gedaan. Zeg er maar niks over, en probeer een beetje onopvallend te blijven. Anders moet je misschien bij andere mensen zitten,'' zegt Cameron snel. Ik kijk hem raar aan, maar doe toch wat hij zegt.

''Meen je dit? Waarom doet ze dit eigenlijk, en met welk doel?'' vraag ik. Ik vind dit echt belachelijk, wie laat dit nou gebeuren. ''Het is de dochter van de directeur. Ze wint ook elk jaar de verkiezing!'' zegt Nash met veel afschuw.

''Niemand durft zich te verzetten, er zit teveel risico aan,'' zegt Hayes.

''Ik zal mijn mond houden. Ik ga denk ik even naar bibliotheek, ik moet even wat boeken ophalen,'' zeg ik terwijl wegloop. Wat is dit voor een onzin. Waarschijnlijk overdrijven de jongens om me bang te maken of zoiets.

Bij de bibliotheek aangekomen kijk ik met grote ogen naar alle boeken die er staan. Het zijn er zoveel! Ik neem 2 boeken mee, een informatief boek over muziek en een sci-fi boek, ik kan het weer niet laten. Net als ik ze op mijn pasje heb gezet, gaat de bel. Ik kijk op mijn rooster en loop naar mijn lokaal. Ik ben als 1 van de eerste, ik ga weer achteraan zitten. Shawn komt binnen en komt naast me zitten. We praten nog wat over muziek voordat de docent binnenkomt. Na deze les, heb ik nog 1 les de laatste les is namelijk uitgevallen, de docent was ziek. En kon dus niet op school komen. Mijn eerste dag zag er als volgt uit:

8.15-9.15: Geschiedenis Literatuur 1
9.15-10.15: Talen Literatuur 1
10.15.-11.15: Studie
11.15-12.00: Pauze
12.00-1.00: Geschiedenis Literatuur 2
1.00-2.00: Talen Literatuur 2
2.00-3.00: Studie (dit uur was dus uitgevallen)

Ja dat was dus mijn eerste dag op school. Ik kon Shawn niet vinden nadat ik mijn spullen uit mijn kluisje had gehaald. Ik ben dus lopend naar huis gegaan. Het was heerlijk ongeveer een halfuurtje, ik kon eindelijk mijn hoofd leegmaken. En toen ik thuiskwam kon ik eindelijk relaxen en niets doen. Mijn 1e schooldag heb ik overleefd.

Oh Magcon! - Jack Gilinsky | ✓Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu