Son Sesleniş

14 1 0
                                    

DEGERLİ OKUYICULARIM BENİ DESTEKLEDİGİNİZ İCİN BİR KEZ DAHA TESEKKUR EDİYORUM.KUZEYİN PLANLARI DEVAM EDİYOR....İYİ OKUMALAR...OPULDUNUZ.....

Hapishane binasının icine girdigimizde icerisi abartılı bir sekilde sigara kokuyordu. Abime acımıstım. Boyle bir ortamda mı gecirmisti degerli ,benisiz gecen zamanlarını?

-mudurun odasına gidelim,bizi anca o takar. Dedi Ali. Mantıklı dusunebiliyordu, bense su an heycandan ne yaptıgımı bilmiyordum... Sagdaki soldakileri inceliyordum.

Burayı hic sevmemistim. İcimi karartıyordu. Zaten hapishane ortamından ne beklersiniz?.

Bizimkilerden ayrıldım hapishane mudurunun odasını aramaya basladım. Orada dikilen resmi kıyafetli birine mudurun odasını sordum. Tarif etti.

- su uzun koridordan sola don karsına cıkar dedi. Adam tam bir kroydu. Dede sakalı ve tespihi bunu belli ediyordu.

Bizmkilere seslendim

- Hey, bu taraftann! Hızlıca koridora dogru yurdum.

Aramayı bıraktılar ve beni izlediler. Bu sefer bir sorun cıkmayacaktı, onun yattıgı yeri ogrenecektim. İcimden sayıklıyordum. Onume engel cıkmamıstı hayret! Sola dondugumde mudur yazısını gordugumde rahatlamıstım. İlk defa bir isi bu kadar pratik halletmistim. Simdi tum sorularıma cevap alabilecektim ve huzurlu bir sekilde ayrılacaktım. Mudurun kapısını tıkladıgımda

- girr! Diye tiz bir sesle karsılastım. Kadın sesiydi! İlk sokumu atlattıktan sonra iceri daldım. Ne yani simidi ciddi gotu havada bir yaslı bir adam yokmuydu. Oyle hayal etmistim.

Orta yaslarda bakımlı bir kadındı. Kahve saclarının altından beyazlar cıkmıstı. İlk dikatimi onlar cekti. Sonra yuzunu inceledim, gozluklerini indirdi havalı sekreter bakısı attı. Anlasılan buda havalı bir seydi. Kim hapishane mudurunu kadın secerdi ki? Bu bir sacmalık. Genelde kro adamları secerlerdi. Pek alısa gelmis degildi yani.

Arkamda Ali yi hissetigimde iceri ilerledim ve masasının iki yanındaki koltugun birine oturdum. Berke de diger koltuga oturdu.

Kadın:

- hosgeldiniz, nasıl yardımcı olabilirim?

Kimseyi beklemeden soze atıldım.

-abim hakkında konumaya geldik, kendisinin cıkıs gununde öldugunu ogrendik.

Kadın hayli sasırmıstı, anlamsız bakıslarımı uzerimde gezdirdi bir kez daha. Ellerimi yumruk yaptım ve ince dudaklarından cakacak sozcuklere odaklandım .Ardından tam soze baslarken telefonu caldı. İcimden sinir krizlerimi bastırdım ve kufur savurmakla yetindim. Berkeye sinirli bir bakısa attıgımda oda olumlu bir bakıs attı.

-sakin ol! Diye tısladı. beni yatıstırmaya calıstı.

Kadın aheste aheste konusmaya basladı. Kadının sulaleye...... cok sinirlenmistim. Telefonu alıp koseye gitti ,sacını basını yolabilirdim. Sakin olmaya calısarak bu miskin kadının soyleyecegi onemli sozlere odaklandım. Mezarının yerini soyleyecekti ve intihar diyecekti. Baska ne diye bilirdi ki?

Selinlere baktım. Selin yanıma geldi.

-ogrenecegiz ve gidecegiz tamam mı? Sıkma kendini dedi. Cok mu belli oluyordu yani?

Kafamı sallamakla yetindim. Ama benim kalbim su an parcalanıyordu,belli etmemeye calıssamda anlasılıyordu. Heycanın doruklarındayken kadın konusmasını bitirip yerine oturdu. Yutukundu ve yuzune anlamsız ifadeyi geri yerlestirdi.

KURTULUŞ YOLUTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon