-Klamať sa nemá-

8.2K 582 6
                                    

„Bože, Jess. Ani nevieš ako si ma vystrašila." hneď pri dverách sa na mňa vrhla kopa vlasov. A potom sa všetci čudujú, že dostávam infarkt uprostred izby.

„Nemôžem dýchať." prehovorila som priškrteným hlasom. Guča vlasov sa odo mňa konečne odlepila a ustarostene si ma premerala.

„Vyzeráš horšie, ako keď si omdlela." skonštatovala.

Prevrátila som oči nad jej "komplimentom". Veď prečo to nepovedať svojej čerstvo tehotnej, unavenej a nedávno odpadnutej sestre? Ach, už viem. O mojom tehotenstve viem len ja a...a moja bývalá najlepšia kamarátka.

„Tak dík." zavrčala som a obišla ju. Všimla som si jej zmätený výraz. Zmena nálad? Teraz už normálne. Ale to ty milá sestrička nevieš. Zatiaľ.

***

„Ako ti je? Nepotrebuješ niečo?" prišla za mnou mama s ustarosteným výrazom.

„Jediné, čo potrebujem je normálnych spolužiakov."  poznamenala som a ukázala jej statusy ma facebooku.
Mama podišla a hneď na to zhíkla. Aj to bola moja prvá reakcia. Ale potom som si pomyslela, keď si myslia, že som tehotná, nech si to myslia. Veď je to pravda!

„Tak, toto nenecháme tak!" vyhlásila mama a už sa aj s naštvanou tvárou chystala odísť. Lenže ja som ju chytila za ruku.
Mama sa na mňa nechápavo pozrela.

„Mami, nechaj to tak. Oni za to nestoja." usmiala som sa na ňu.

„Za čo nestoja? Oni tam o tebe píšu, že si tehotná! A moja dcéra nie je žiadna...ľahká žena!" vykríkla mama a už jej nebolo. To, že som tehotná znamená, že som lacná žena?

Zaklapla som notebook a z tašky vytiahla mobil.
V kontaktoch som vyhľadala meno Drew. Musela som sa pousmiať. Mala som ho uloženého ako Drewy a vedľa toho srdiečko.
Pamätám si, že ešte pred pár mesiacmi som ho tak prezývala. Lenže vtedy som ešte verila v pravú lásku.

***

„Jess! Poď dole. Niekto ťa prišiel pozrieť!" zakričala mama z dola. Lenivo som sa postavila a zišla dole. Kto už by len prišiel pozrieť tehotnú Jess?

„Drew?" opýtala som sa neveriacky.

„Tvoja mama sa mi vyspovedala. Prečo jej klameš? Prečo všetkým klameš? To je to až také zábavne?" vypadlo z neho. A sakra. Ale odkiaľ to došľaka vie? Simone.

„Ja nikomu neklamem. Tak ma tu prestaň obviňovať" zaklamala som. Drew sa len uchehtol. Neverí mi.

„Simone mi všetko povedala. Vyspala si sa s niekým a teraz s ním čakáš decko. Mala pravdu. Si len obyčajná štetka." odpľul si a už ho nebolo. Nemôžem tomu uveriť! Nemôžem uveriť, že on mi to povedal! Veď predsa...myslím, že teraz je márne vôbec nad tým plakať. Toto chce pomstu...

I'm PregnantDove le storie prendono vita. Scoprilo ora