10. Vampire venom

475 22 3
                                    

Sorry voor het late updaten. Ik heb het niet al te fijn hier. Eigenlijk vind ik het vreselijk hier maar dat doet er niet toe. Daardoor had ik niet zoveel inspiratie voor om te schrijven. Hier heb je een hoofdstuk. XXX Love You


Maggie's POV.

"JE GAAT WAT?!" schreeuwt Sam achter me. Ik draai me om. Hij is echt furieus. "Ik moet mee verhuizen met de Cullens," zeg ik zachtjes. Ik wil hem niet nog bozer maken. "Dat kunnen ze niet maken!" zegt Paul boos. "Nou eigenlijk wel." Iedereen kijkt me vragend aan. "Op papier zijn zij mijn officiële voogd. Ik denk niet dat iedereen het ermee eens is om mij zomaar weg te halen hier. Maar er valt denk ik niet veel tegen te doen." "Sam kan aanspraak maken op je voogdij. Hij is je oom," zegt Quil. "Ik ben achttien dus niemand hoeft aanspraak te maken op mijn voogdij. Ik heb geen zin in ruzies. Of rechtzaken." "Dus je laat het gewoon hierbij zitten?" vraagt Jared. "Ik weet niet wat ik nu moet doen." "Waarom moet dit nu gebeuren," zegt Leah. "Ik heb echt geen idee en we verzinnen wel wat maar laten we nu maar gewoon een leuke dag ervan maken." "Blondie heeft gelijk. Kom we gaan naar het strand," zegt Embry. Jake komt binnengerend. "Ik heb Charlie over ons verteld en hij gaat nu naar Bella. Misschien hoeven jullie nu niet te verhuizen." "Jake! Je weet dat er nu een kans bestaat dat Bella Charlie dood en Charlie mag niks over vampiers weten! De Volturi zal hem vermoorden!" "Ik heb hem niks verteld over vampiers of heksen of wat jij ook bent. Alleen over ons." "Wat maakt het uit of iemand iets over jouw weet?" vraagt Brady. "Als mensen weten wat ik ben dankzij mij wordt ik voor de tovernaars rechtbank gebracht gebracht en krijg ik een straf." "Serieus?" vraagt Paul. "Serieus," zeg ik. "Wat doen ze met de mensen die weten van jullie?" vraagt Emily. "Diens geheugen wissen ze. Je hoeft je denk ik geen zorgen te maken hoor. Je bent m'n tante." "Ik ben bijna je tante." "Wat jij wilt." "Wanneer is de bruiloft eigenlijk?" vraag ik. "Rond maart. We een paar maanden geleden al van plan maar toen kwam er een leger jonge vampiers dus." Ik grinnik. "Maar even terug want we dwalen af. Jake dit is echt vreselijk voor Bella!" "Hoezo ze kan haar dorst toch goed controleren?" vraagt Collin. "Het doet zo'n pijn om in de buurt te zijn van bloed en je mag niet bijten! Het is alsof je keel inbrand staat of iemand er een strijkijzer tegen aan duwt! Het is gewoonweg vreselijk!" "Ervaring?" vraagt Paul. "Iedere keer als ik verander. Ik kan het net zoals Bella onder controle houden maar niet zonder moeite. Daarom is het handig dat ik nu wel mijn vampier-vaardigheden heb maar niet een vampier ben. We dwalen weer af. Jake idioot!" "Ik help alleen maar!" "Door Charlie op het randje van leven of dood te zetten is niet echt behulpzaam!" "Je mag misschien blijven! Dan mag je bij Seth blijven!" "Misschien bijt Bella hem wel of ze verteld het hem en dan moeten we sowieso hier weg!" Ik voel de woede door mijn aderen stromen. "Maggie, rustig," zegt Seth. "Je staat op het punt te transformeren." "Ow." Ik probeer te kalmeren maar het lukt niet. "Waarom kalmeer je niet?" vraagt Paul. "Dat gaat niet," zeg ik paniekerig. "Door in paniek te raken kalmeer je niet," zegt Sam. 


Ik duw iedereen opzij en ik ren naar buiten. Het bos in. Als ik transformeer dan liever niet midden in de woonkamer. Ik verander en ik scheur uit mijn kleren. Ik ben uit Jake's roedel gestapt dus het is zo rustig in mijn hoofd. Ik huil en begin lekker te rennen. Ik zet mijn nagels in het zand en ik zet me af. Ik schiet vooruit. Na een tijdje hoor ik ander gehuil. Volgens mij Jared. Ik ren verder maar hij huilt opnieuw. Ik negeer het weer. Ik struikel over een tak en ik hoor een knak in mijn poot. Ik ga even liggen en ik wacht tot het weer genezen is. Ik voel een snuit duwen in mijn flank. Ik kijk op en daar staat Jared. "Jemig, jij rent snel!" zegt hij. "Wat is er?" brom ik. "Als je afgekoeld ben, kom je dan naar huis?" vraagt hij. "Ik moet nu naar huis komen, hè?"Hij grinnikt. "Ja." Ik grom zachtjes en ik sta op. Er schiet een stekende pijn in mijn poot en ik jank zachtjes.Ik val om. Jared duwt me overeind en de pijn is opeens weg. "Wedstrijdje?" vraag ik. "Ik maak je in!" Hij zet zich af en begint alvast te rennen. Ik zet ook meteen een sprint in. "Valse start!" Hij grinnikt. Ik zet mijn nagels in de grond en ik zet me keihard af. Ik spring over hem heen en van de schrik struikelt hij over zijn eigen poot. Ik grinnik en ik sprint verder. Net voor het einde van het bos stop ik meteen met rennen. Jared had dat niet zien aankomen en botst tegen me aan. We rollen het heuveltje af en belanden net voor het huisje van Emily en Sam. Ik heb eens een spreuk uitgesproken waardoor als ik terug verander ik meteen mijn normale kleren aan heb. Ook als ik eruit gescheurd bent. Ik verander meteen terug. 


Ik loop naar binnen en iedereen kijkt heel serieus. Ik ben heel achterdochtig. Ik loop verder de kamer in en ik ga op de bank zitten. Ik zie medelijden in het gezicht van de rest. Maar waarom? Het vreemde is, is dat Seth en Leah er niet zijn. Ze kijken heel verdrietig maar proberen het te verbergen. Er is hier iets mis! Ik probeer hun blik te doorgronden maar ik zie niet wat er aan de hand is. Dan valt het kwartje. Ik moest naar huis komen zomaar dus er is al iets mis met het bos. Iedereen ziet er doodongelukkig uit en ze willen me iets niet vertellen. En Seth en Leah zijn er niet! "Waar is hij?" sis ik. "Maggie, rustig," zegt Sam. Ik sta op en ik ren weg. Jared probeert me vast te grijpen maar ik glij onder hem door. 


Ik ren verder. Op weg naar het huis van de Clearwaters. Ik klop op de deur en Sue doet de deur open. Ze ziet er echt heel vreselijk uit. "Mag ik hem zien?" vraag ik. "Tuurlijk," zegt ze en ze doet de deur verder open. Carlisle staat naast de bank. Ik kan net niet zien wie of wat er op de bank ligt. Leah zit in de stoel tegenover. Ze ziet er echt vreselijk uit. Charlie is er ook. Hij heeft iets samen met Sue. "Carlisle?" vraag ik. Ik loop verder en ik zie Seth liggen op de bank. Charlie en Sue lopen weg en de andere Quileutes komen binnen. Ik loop verder en ik zie Seth op de bank liggen. Hij is volgens mij meer dood dan levend. Ik zie een wond en daar omheen zit iets zilvers. Vampiergif!



Dreams (Twilight Fanfic)Where stories live. Discover now