Hoofdstuk 12

867 51 91
                                    

Hoofdstuk 12 - IJskoud bad


Ik word zachtjes uit mijn slaap gehaald door het gerinkel van mijn, alweer nieuwe, mobiel. Kreunend haal ik hem van mijn nachtkastje en neem op.

"Christina?" Het is Stiles.

"Stiles? Ben je weer wakker? Hoe voel je je?"

"Beter, maar de baas van Scott, Deaton, heeft een plan om te weten te komen wat er gebeurt is. We weten dat we allebei gehypnotiseerd zijn, maar door wie?"

"Geen idee. Ik weet alleen dat het een vrouw is."

"Kom nu naar de dierenkliniek, ze hebben een plan."

"Ik kom eraan."

Ik zet mijn mobiel op mijn nachtkastje en ik ren de trappen af. Daarna wil ik naar de deur rennen maar ik word tegengehouden door mijn moeder. "Wat is er mam?" vraag ik. "Uhm, niets lieverd. Maar waar ga je naartoe?" vraagt ze. Ik moet vlug iets verzinnen want van haar mag ik niet meer met Stiles en Scott omgaan, geen idee waarom. "Shoppen met Allison en Lydia." lieg ik. "Oké dan is het goed." zegt ze terwijl ze een kusje op mijn voorhoofd drukt. Ik loop de deur uit en ga naar de dierenkliniek.

——————-

"Wat doet dat bad hier?" Dat is het eerste wat ik vraag wanneer ik binnenkom in de dierenkliniek. Isaac, Stiles, Scott, Lydia en Allison zijn hier ook allemaal en even later komt Derek ook binnenwandelen. "Dus wat is het plan?" vraagt Lydia na een tijdje. Deaton kijkt me vol medelijden aan en ik frons mijn wenkbrauwen. "Eerst wil ik weten of je er wel klaar voor bent, Christina?" Ik kijk hem vragend aan. "Voor wat? Is het gevaarlijk?"

"Ja."

"Hoe erg?" vraagt Stiles terwijl hij naast me komt staan.

"Ze kan doodgaan." mompelt Deaton zachtjes.

"Dan doen we het niet. Het is veel te gevaarlijk." zegt Stiles maar Isaac gaat niet akkoord. "We moeten het wel doen, Christina is sterk genoeg, oké?" zegt Isaac. "Weet je het zeker dat je dit wilt?" vraag Stiles. "Ik ben er klaar voor." zeg ik zachtjes. "Oké, dus het gaat zo..." begint Deaton.

"... We gaan je lichaamstemperatuur laten dalen door je in een ijskoud bad te stoppen. Je gaat allemaal flashbacks terugzien, en misschien kunnen we dan te weten komen wie het is. Je zult dus op het randje van leven en dood zitten." zegt hij en mijn mond valt open. "Als je niet wilt hoeft het niet." zegt Scott. "Nee, ik wil weten wie mij en Stiles heeft gehypnotiseerd." zeg ik vastberaden en zeker van mijn keuze. "Haal die zakken met ijs." beveelt Deaton en hij kijkt naar Derek en Isaac. Ze komen tevoorschijn met een gigantische zak vol met ijs en ze laten de zak leeglopen in het volle bad.

Ik zet mijn voeten in het bad en een rilling gaat over mijn rug door het ijskoude water. Stiles komt naast me staan en hij streelt over mijn arm. "Je gaat dit overleven, ik geloof in je." Ik laat mij zachtjes in het water dompelen totdat alleen mijn hoofd nog boven het water komt. Ik tril over heel mijn lichaam en iedereen kijkt me vol medelijden aan. "Nu moet iemand haar onderdompelen. Iemand die je vertrouwt." zegt Deaton. Ik kijk naar Stiles en knik. "Stiles." lach ik zwakjes en hij komt achter me staan. "Duw haar maar onder, zet genoeg kracht want het kan gebeuren dat ze tegenwerkt." zegt Deaton. Ik draai me met mijn gezicht naar achteren zodat ik oog in oog sta met Stiles. "Duw me maar onder." fluister ik. Hij drukt nog een zacht kusje op mijn lippen en ik draai me weer naar voor.

Hij legt zijn twee handen op mijn schouders en ik voel zijn handen trillen.  "Duw me naar onder." fluister ik. Ik voel de druk op mijn schouders vermeerderen en ik word ondergedompeld in het ijskoude water. Ik spartel niet tegen en ik voel hoe ik zachtjes van de aardbol verdwijn.

Stiles P.o.v

Ik duw haar naar onder en ze verrekt geen ene spier. Langzaam haal ik mijn handen weer vanonder het water en het lijkt of Christina gewoon slaapt in het koude water. "Gaan we vandaag nog beginnen?" vraagt Derek en ik geef hem een stomp tegen zijn arm. Deaton gaat naast het bad staan waarin Christina in ligt. "We keren terug naar enkele minuten voor je gehypnotiseerd werd." zegt Deaton zachtjes. "Waar ben je nu?" Christina haar hoofd komt langzaam weer boven water en haar ogen zijn nog steeds gesloten. "In de wijnkelder." fluistert ze zachtjes. "Kan je iets specifieker zijn?"

"Op het verjaardagsfeest van Heather." Ze trilt helemaal.

"En wat gebeurt er daar?"

"Stiles kust me." Ik krijg een grijns op mijn gezicht en ik kijk trots op wanneer iedereen zijn ogen op mij gericht zijn. "No big deal." lach ik trots. "Hou je kop toch." zegt Derek en ik concentreer me weer op Christina. "Wat is dat?" vraagt Christina met haar ogen nog steeds gesloten. "Auw! Dat doet pijn!" schreeuwt ze. "Wat gebeurt er?" vraagt Deaton. "Ik zit nu in een stoel met een hypnosecirkel die ronddraait."

"En is er daar iemand? Zegt ze iets?"

"Ze zegt dat ik mannen moet vermoorden die haar pijn hebben gedaan." fluistert ze terwijl ze haar wenkbrauwen fronst. "Nee, ik wil geen mensen vermoorden!" schreeuwt ze. Ze schokt in het bad en begint de schreeuwen. "Auw, je doet me pijn! Stop!" schreeuwt ze en de tranen vloeien over haar wangen. "Wie is dat wijf die je vasthoud!" schreeuwt Derek terwijl hij naar het bad toeloopt. "Derek, dit is gevaarlijk. Stop met schreeuwen." zegt Deaton rustig en Derek gaat verder. "Verdomme, zeg het! Wie heeft Boyd vermoord?!" schreeuwt hij nog is. "I-ik weet het niet. Ik kan haar niet zien."

"Jawel! Trek je ogen open!" schreeuwt Derek en er vallen tranen over Christina haar wangen. "Derek stop ermee!" schreeuw ik. "Stop, het doet pijn. Please." huilt Christina. In één ruk word ze weer wakker en ze loopt het bad uit. "Ik herinner me alles weer." zegt ze. "Dat hebben we gehoord." antwoordt Scott. "Wil je geen nieuwe kleren? Je moet het vast koud hebben met die natte kleren aan je lijf geplakt." zeg ik zachtjes terwijl ik mijn jas over haar koude lichaam sla. "Dankje, maar ik zag nog iemand. Maar volgens mij was dat niet het verleden maar de toekomst." mompelt ze zachtjes. "Wie zag je dan?" vraagt Isaac. "I-iemand die degene die mij heeft gehypnotiseerd helpt. Ik snap het niet meer." huilt ze zachtjes en ik stap naar haar toe en omhels haar. "Wie helpt degene die je heeft gehypnotiseerd dan?"

"Ik zag Hillary." fluister ze en ik heb geen idee wie dat is. "Wie is Hillary?" vraagt Allison. "Mijn enige vriendin die ik had vooraleer ik hier naartoe kwam." Ze stopt even met praten en er valt een traan over haar wang wanneer ze het volgende zegt : "Ik dacht dat ik haar kon vertrouwen."

"Zo erg is het toch ook weer niet." mompelt Derek.

"Dat is het wel!" snauwt ze terug.

"Waarom?" vraagt Isaac.

"Z-ze is een hunter."

Hypnotized ➳ Teen Wolf [2]Where stories live. Discover now