Cap. 21 - Misiunea - Numarul lui ''motanel''

431 39 4
                                    

Vocea Dianei la telefon care era putin pitigaiata si entuziasmata imi dadu de inteles ca era ceva legat de baieti si era destul de serios. Avusesem dreptate. Tatal ei avea treaba prin zona si a reusit sa o lase pentru cateva ore la mine acasa.

In camera mea nu mai conta temperatura ce incepea sa ne sufoce gatlejele, ci faptul ca ideea Dianei pe care voia sa o aplicam imi bubuia tamplele, ce acum vajaiau si parca pocneau de adrenalina.

- Nu pot sa fac asta Diana! Am ripostat, tipand.

- De ce nu, Mayla? Serios acum..

- Pentru ca nu vreau sa mai am nicio legatura cu el. Am gesticulat.

- Bine, uite cum facem.. Obtinem numarul lui si il sunam o data cu numar ascuns, vedem daca e numarul lui si apoi inchidem. Ce zici? Ma privea cu niste ochi mari, convingatori.

- Cu numar ascuns da?

- Da. Raspunse dand din cap sigura pe ea.

- Si vorbesti tu ca sa facem rost de numar, da?

- Da, dar tu te gandesti la ce sa zic.

- Fie. O facem si pe asta.

- Yey!

Si topai ca un copil, cuprinzandu-ma intr-o imbratisare. M-am trantit pe pat, in incercarea de a ma relaxa putin si de a gasi vreo solutie sau cel putin ceva prin care sa putem sa ajungem la o persoana de contact.

- Vreo colega de a lui? Intreba Diana, cercetand cu privirea camera.

- Hmm..Am putea, dar ce zicem?

- Cunosti atatea fete din clasa aia..Sunam si intrebam de numarul lui Bogdan.

- Da, dar pe cine?

- Lasa-ma sa ma gandesc.

Asezandu-ma in fata laptop-ului, am aruncat o privire peste lista mea de prieteni. Alexandra, buna mea amica de la 12 B, parea cea mai buna optiune, dar nu puteam sa readuc vorba de Bogdan, asa ca singura solutie era sa imi incerc norocul cu o alta idee nebuna.

Mayla: Buna Alexandra. Stiu ca Teodora, colega ta, s-a ocupat de multe proiecte legate de teatru si a avut succes, ma poti ajuta cu numarul ei de telefon?

Alexandra: Hei, Mayla..Pare cam ciudat sa iti dau numarul, dar m-ai prins intr-o stare buna asa ca..Uite-l. Sa nu ii zici de unde il ai.

Dupa ce am asteptat alaturi de Diana cu sufletul la gura, numarul Teodorei cand l-am vazut aproape ca am incremenit. Un rasuflu prelung s-a auzit din plamanii Dianei.

- Si acum ce facem? Ma intreba ea, usor curioasa aratandu-si nerabdarea.

- Simplu. Tre sa o sunam pe Teodora si sa ii spunem ca ne-am pierdut telefonul, ca ni s-a furat telefonu si am pierdut numerele de telefon...Am stat cateva secunde sa formulez ideea. Si ca am vrea numarul lui Bogdan.

- Poate gasim altceva totusi..Dar daca ma intreaba de ce, ce zic?

- Pai vrei sa fii voluntar sau ca ai pierdut legatura cu el..Ceva de tipul acesta.

- Uhh! Respira zgomotos. Am emotii. Isi scutura palmele ce pareau transpirate si ma privi in ochi, incepand sa se foiasca prin camera.

- Stai linistita. Am zis, chiar daca nici eu nu stateam cu pulsul prea bine.

- Hai sa exersam..

- Ok. Am zis, incercand sa nu pufnesc in ras.

Dupa cateva repetitii stangace, am inchis usa camerei, incercand sa creez o liniste mormantala in incaperea mea mica si calduroasa.

Jocul destinului - Vol. IIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum